Görüş Bildir
Haberler
Kafede Tartışma Yaşamıştı: Deniz Çakır Hakkında Bir Yıla Kadar Hapis İstemi

etiket Kafede Tartışma Yaşamıştı: Deniz Çakır Hakkında Bir Yıla Kadar Hapis İstemi

Emre Ordu
23.04.2019 - 19:55 Son Güncelleme: 24.04.2019 - 08:53

Oyuncu Deniz Çakır'ın, Beşiktaş'taki bir kafede bulunan bazı kadın müşterilere söylediği sözlerle, 'halkın bir kesimini, sosyal, sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama' suçunu işlediği iddiasıyla 6 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AA'nın aktardığına göre, kafede oturan bir kısmı başörtülü 7 kadının, oyuncu Deniz Çakır'ın kendilerine hakaret içeren söylemlerde bulunduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulunması üzerine, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma, 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' ve 'özel hayatın gizliliğini ihlal etme' suçlarından takipsizlik kararı verilmesinin ardından, 'halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama' suçundan sürdü.

Başsavcılıkça soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede şikayetçi olan 4 kadının ismi 'müşteki' olarak yer aldı.

"Deniz Çakır'ın kendilerinin fotoğrafını çektiklerini düşünmeleri üzerine tartışma çıktı"

"Deniz Çakır'ın kendilerinin fotoğrafını çektiklerini düşünmeleri üzerine tartışma çıktı"

İddianamede, 30 Aralık 2018'de, Beşiktaş'taki Zorlu Center alışveriş merkezinde yer alan bir kafede arkadaşlarıyla bulunan şüpheli Deniz Çakır ile yan taraftaki masada arkadaşlarıyla oturan 3 müşteki kadın arasında, kadınların Çakır'ın fotoğraflarını çektiğini düşünmeleri nedeniyle tartışma yaşandığı, kafe çalışanlarının da dahil olduğu tartışmada Çakır'ın müştekilere, 'Atatürk var bu ülkede, Arabistan değil burası, sizin yeriniz burası değil, Arabistan'a gidin, İran'a gidin.' dediği ileri sürüldü.

Soruşturma yürüten başsavcılıkça müştekilerin farklı tarihlerde beyanlarının alındığı ve olayın yaşandığı kafenin güvenlik kamera görüntülerinin incelendiği kaydedilen iddianamede, buna ilişkin detaylara yer verildi.

"Ben 'Burası Arabistan mı' ifadesini arkadaşlarıma söyledim"

"Ben 'Burası Arabistan mı' ifadesini arkadaşlarıma söyledim"
İçeriğin Devamı Aşağıda

İddianamede, tanık beyanları ve şüpheli Çakır'ın ifadesi de yer aldı.

Çakır'ın ifadesinde, 'görüntü çekilip çekilmemesiyle ilgili tartışma yaşandıktan sonra konunun kapandığı, kafeden ayrılırken herhangi bir tartışma ve olay çıkmadığı, kafeye girerken kadınlara alay eder tarzda mimik yapmadığı, tüm hayatı boyunca ayrımcılık yapılmasına karşı durduğu, müştekilerin iyi niyetli olmadığını düşündüğü, 'Arabistan' kelimesinin geçtiği tek cümlenin, kendi masasındaki arkadaşlarının duyacağı şekilde bir ses tonuyla, 'İçkili bir mekanda içtiğim içkiye, çektiğim fotoğrafa karışılıyor, yargılanarak bakılıyor. Burası Arabistan mı, burası Atatürk Türkiye'si.' şeklinde konuştuğu, bunu karşı tarafın duyacağı şekilde söylemediği ve atılı suçlamaları kabul etmediğine' yönelik beyanda bulunduğu dile getirildi.

Cep telefonu incelendi

Cep telefonu incelendi

Şüpheli Çakır'ın cep telefonu üzerinde fotoğraf ve video görüntülerine ilişkin bilirkişi incelemesi yaptırıldığı anlatılan iddianamede, 16 Ocak 2019 tarihli bilirkişi raporuna göre, 'Zorlu Center'da çekilen 6 fotoğraf bulunduğu, fotoğrafların Çakır'ın iki kadınla çektiği selfie fotoğrafları olduğu, fotoğraflarda başkaca şahıs bulunmadığı, soruşturmaya konu tarih ve saatlerde silinmiş herhangi bir video ve fotoğraf dosyasına rastlanılmadığı'nın tespit edildiği vurgulandı.

6 aydan 1 yıla kadar hapis istemi

6 aydan 1 yıla kadar hapis istemi

İddianamede, şüpheli Deniz Çakır'ın söz konusu kafede yaşadığı tartışma sırasında müştekilere, 'Atatürk var bu ülkede, Arabistan değil burası, sizin yeriniz burası değil, Arabistan'a gidin, İran'a gidin' ifadelerini kullandığı iddiasıyla, 'halkın bir kesimini, sosyal, sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama' suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Deniz Çakır savcılığa verdiği ifadede suçlamaları kesin bir dille yalanlamıştı 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
216
144
72
24
16
11
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kdr clkts

Sözlü tacizmiş ki o bile kanıtlanmadı, sonuç hapis cezası.. Bir siyasi parti liderine yumruk atana boş gözaltı, evi yakın diye bağıran orospuya serbestlik, ... Devamını Gör

SecreT

Bir olayda adaletsizlik yapıldı diye, diğer olaylara karşı adaletin işlememesi gerektiğini mi söylüyorsun? Bence doğru bir bakış açısında değilsin.

Sigurd

"halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" cumhurbaşkanı yapınca suç değil ama :))

sombra

Sadece araplara özgü mü islam? İslamı arap kültürü görmekle medeniyeti batı zannetmek aynı şey.. üzücü bunları duymak.

gunec46

bu gördüğünüz İslam falan değil düpedüz İslam diye dayatılmaya çalışılan Arap kültürü. Yaşar Nuri hocayı okuyun biraz. Bu kültürle yaşamak isteyenin de Arabi... Devamını Gör