Görüş Bildir
Haberler
Kadınların Genç Yaşlarında Farkında Olmadan Yaptıkları İçin İleri Yaşlarda Pişman Oldukları 15 Şey

etiket Kadınların Genç Yaşlarında Farkında Olmadan Yaptıkları İçin İleri Yaşlarda Pişman Oldukları 15 Şey

Fulin
11.12.2018 - 12:02

Tarihten beri bazı şeyler değişmez. İnsanlar küçükken bir an önce büyümek ister, gençler yaşlılara özenir; yaşlanınca da genç görünmek için her şeyi yaparlar. Bu noktada tecrübeli taraf olan büyükler küçüklere ne anlatmaya çalışırsa çalışsın boş; biz yine de kadınların en sık yaptıkları ve sonradan pişman oldukları şeyleri derledik. Bunları kabul edip etmemek size kalmış. 🙄😊

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Saç boyatmak.

1. Saç boyatmak.

Çoğumuz çok küçük yaşlarda renkli saçların büyüsüne ve değişimin cazibesine kapılıyoruz. Bir hastalık olmadıkça herkesin mükemmel saçlara sahip olduğunu ve boya, açma işlemlerinin saçın yapısını tamamen bozduğunu unutuyoruz. Boya hasarını toparlamak yıllar alıyor, ancak bu konuda kimse dinlenmiyor.

2. Saçları kısacık kestirmek.

'Kökü sende canım' dünyanın en yalan cümlelerinden biri olabilir. 20'li yaşlarınızda kısa kestirdiğiniz saçınızın upuzun olması 30'ları bulacaktır. Elbette bu pişmanlık kısa saç sevenler için değil, upuzun saçlar hayal edip bir anlık kararla saçlarını kısa kestirenler için geçerli.

3. Saçlara sürekli yıpratıcı işlem uygulamak.

Kıvırcık saçlı olup sürekli fön çekmek, düz saçlı olup sürekli maşa yapmak; kısacası doğayla savaşmak her zaman aleyhinize sonuçlanıyor. Isıyla yapılan işlemler saçın hacmini, kalitesini düşürüyor ve boyasız bile olsa yanmış saçlara sahip olabiliyorsunuz.

4. Kaşları almak.

Neyse ki son dönemde ince kaş pek moda değil de, gençler biraz olsun uzak duruyor. Kaşları inceltip küstürmek, ileride çok sert, düzensiz ve boşluklu çıkmalarına sebep oluyor. Kaşları kesmek de sertleştiriyor ve dağınıklığı artırıyor. O yüzden abartılı kalınlıkta kaşlar söz konusu değilse şeklini bozmadan fazlalıkları almak yeterli.

5. Dövme yaptırmak.

5. Dövme yaptırmak.

Bu madde aslında iki cinsiyet için de geçerli. Özellikle minimal olmayan, herhangi bir anlam taşımayan ve tamamen dönemin modasına göre yapılmış dövmeler gelecekte büyük pişmanlık yaratıyor. Kimse aynı kalmıyor, beğeniler ve stiller yıllar içinde değişiyor. Vücuda değiştirilemeyen bir işlem yaptırmak için gerçekten istikrar sahibi olmak ve belki de birkaç yıl üstünde düşünmek gerek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Üstünde düşünülmeden estetik operasyon yaptırmak.

6. Üstünde düşünülmeden estetik operasyon yaptırmak.

Elbette estetik operasyon yaptırmak için 18 yaşında olmak yeterli. Ancak insan gençken modanın etkisinde kalıyor ve iyi araştırmadan, fiyatına ya da şöhretine bakarak doktor seçimi yapabiliyor. Estetik trendlerinin sürekli değiştiği dünyada kocaman göğüslerin, ucu fazla kalkık burunların düzeltilmesi eskisinden zahmetli ve masraflı oluyor.

7. Sadece gençlikte sahip olunan özelliklerden rahatsız olmak.

7. Sadece gençlikte sahip olunan özelliklerden rahatsız olmak.

20'li yaşlarda geniş yanaklardan şikayetçi olup, eğer kilo sorunu yoksa 30'lardan itibaren yüzün inceleceğini bilmeden operasyon düşünmek; kavisli kaşların yaşla düşeceğini bilmeden dövmeyle düz kaş yaptırmak hep gençlik cehaleti.

8. Metabolizma hızına güvenip çok yemek.

'Gençsin ye bir şey olmaz, yakarsın' gibi yanlış büyük yönlendirmeleri yüzünden pek çok insan büyüme durduğunda kalıcı kilolarla yüzleşiyor. Giderek yenilenlerin yakılmasının zorlaşacağını hatırlayıp ona göre yemek lazım.

9. Cilt bakımını ihmal etmek.

Genç ciltte sorunlar pek baş göstermeyince gaza gelip makyajı çıkarmadan uyumak, cildi nemlendirmemek hep ilerisi için büyük sorun. Ancak insan elindekinin değerini kaybetmeden anlamıyor.

10. Makyaja alışmak.

Büyükler bu konuda ne derse desin, gençler çağın trendlerinden uzak kalamıyor. Pürüzsüz cildi makyaja alıştırmak onsuz yapamamaya ve erkenden yaşlanmaya sebep oluyor. Sivilce, geniş gözenek gibi cilt sorunları da cabası.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Rahatsız, kalitesiz ayakkabıları önemsemeden kullanmak.

11. Rahatsız, kalitesiz ayakkabıları önemsemeden kullanmak.

Ayakkabı seçiminin sadece bebeklerde önemli olduğu düşünülse de, pek çok kadın gençlik dönemindeki yanlış ayakkabı seçiminden dolayı ileri yaşlarda ağrılı ve zorlu bir tedavi süreci olan 'halluks valgus' rahatsızlığı ile mücadele ediyor. Kanayan ve su toplayan bölgelerdeki yaraların yıllarca geçmemesinden bahsetmiyoruz bile.

👇

12. Yanlış epilasyon yöntemleri kullanmak.

Vücuttaki şeftali tüylerini sertleştiren bir yöntemle almak, yüzü tıraş etmek gibi şeyler pek çok kadının gençliğinin cahilliği ile yaptığı ve sonrasında uzun yıllar kalıcı epilasyon yöntemleriyle boğuşmak zorunda kaldığı şeyler.

13. Zararlı alışkanlıklar edinmek.

Bu alışkanlıkları sırf birkaç yıl yaşıtlar arasında 'havalı' sanılıyor diye bir ömür kullanmak ne kadar saçma oysa. Ancak gençler bunu anlamıyor veya kolayca bırakabileceklerine inanıyorlar.

14. Para harcama sistemi oturtamamak.

Bu genel bir problem ama gençken yapılan gereksiz harcamalar gerçekten ihtiyaç duyulan şeyleri satın alamamaya yol açıyor. Aynı tonlarda on tane ruj alıp, iyi bir nemlendirici krem alamamak gibi küçük şeylerle başlıyor ve giderek dengesizlik büyüyor.

15. Doğallıktan uzaklaşmak.

15. Doğallıktan uzaklaşmak.

Takma tırnak, takma kirpik, kaynak saç, renkli lens, bronzlaştırıcı spreyler... Gençken çok rağbet gören bu uygulamalar ileride hem pişmanlık yaratıyor, hem de doğal güzelliğe ve sağlığa zarar verebiliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1181
153
74
60
46
36
35
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Saçlarla alakalı olanlar hepsinin yaptım şuan :/ geçen sene ne güzel belime kadar doğal saç rengim vardı herkes kezban gibi uzun saçmı kaldı dediler dediler ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

mavi siyah dedigin,bi yanı mavi bi yanı siyahmı yoksa mavi siyahmı?mavi siyah güzel bence

Mervel Timur

tam sacımı boyamaya karar vermişken gördüğüme bak -_- ama insan biraz da değişiklik istiyor, sacını kestirme boyatma estetik yapma makyaj yapma yemek yeme na... Devamını Gör

User

Günaydın Merve Hanım, size eşimden bahsedeyim. Tanışalı dün tarihi itibari ile 12 yıl bitti. Evleneli 4 ay oldu. 17 yaşında tanışmıştık. Ve o zamanlar sürekl... Devamını Gör

jupiterman

Kendi vücudu. Pişman olabilir ama dönemsel bunlar. Pişmanlığı da geçer; geçmezse de bunları yaptığı süre zarfındaki mutluluğuna saysın. O süre içinde de mutl... Devamını Gör