Görüş Bildir
Haberler
Kadınlarda Saç Dökülmesinin Nedenleri

Kadınlarda Saç Dökülmesinin Nedenleri

İbretliktespit
29.06.2014 - 17:00 Son Güncelleme: 29.06.2014 - 20:21

Kadınlarda Saç Dökülmesinin Nedenleri

Kadınlarda Saç Dökülmesinin Nedenleri

1- Demir eksikliği veya kansızlık: Saç uzamasını sağlayan en önemli minerallerden biri demirdir. yetersiz beslenme veya Kansızlık (anemi hastalığı), tiroit hastalıkları gibi sebeplerle demir eksikliğiniz varsa saçlarınız dökülür, Kadın hormonlarına bağlı düzensizliklerde demir eksikliği daha sık görülmektedir.

2-Kalıtsal sebepler: Kadınlar da genetik sebeplerle saç dökülmesi yaşayabilir. Erkekler kadar sık olmasa da yinede birçok kadında görülebilir. Kalıtsal sebeplerle saç dökülmesinde saçlar önce incelir sonra seyrekleşmeye başlar. erkekler gibi kel kalma ihtimali düşük olsa bile kadınlarda seyrek saçlar da sorun olmaktadır. Kalıtsal dökülmeler daha çok alın tarafından başlar. ileri aşamada ise tepede dökülme görülebilir.

3- Yıpratıcı sebepler: Saçlarınıze sık sık Fön, perma ve boya gibi işlemler yaptırıyorsanız bunlar dakadınlarda saç dökülmesi sorununa sebep olabilir. Zaten bilgili bir kuaföre gidiyorsanız sık sık boyatma veya perma yaptırma konusunda sizi uyarırlar veya yapmazlar. Ama acemi ve bilgisiz kuaförlere giderseniz kazanç sağlamak için saçınızı hergün farklı renge boyamak isteseniz bile karşı çıkmazlar. Aşırı yıpratma sonucu saçlar önce kırılmaya başlar ve görünümü matlaşır. Zamanla dökülmeye sebep olabilir.

4- Stres: Erkeklerde ve kadınlarda saç dökülmesinin ana sebeplerinden biri günlük yaşantıdan kaynaklanan strestir.Stres hem beslenmeyi hemde vücut direncini etkileyen önemli bir faktördür. Günlük hayatta her şeyi dert etmeyip sıkıntılarınızı azaltmaya çalışırsanız saç dökülmeniz ve diğer birçok sıkıntınız azalacaktır.

5- Beslenme: Dengesiz ve vitaminsiz beslenme saç dökülmesi sorunu gibi birçok hastalığın da sebebi olabilir.Kilo verme ve zayıflama kaygısı ile özellikle bayanların yaptığı ağır diyetler saç dökülmesine ve vücutta başka hastalıklara sebep olabilir. Bu sebeple hızlı diyetlerden kaçınıp yaşamınızı dengeli bir beslenmeye oturtmalısınız. Özellikle Arkadaşlarınızla toplandığınız günlerde fazla yemekten kaçının. mümkünse bu günlere gitmeyin, veya rica edin kızartma yerine bol bol meyve salatası hazırlasınlar.

6-Bitkisel Çözümlerden Önce: Saç dökülmesinin sebebini belirleme aşamasında bir doktordan yardım almanız daha faydalı olacaktır. Piyasadaki birçok saç çıkarıcı(!) ve saç dökülmesi engelleyici ilaç bulunuyor ama sizin saçlarınız demir eksikliği sebebi ile dökülüyorsa bu ilaçlar hiçbir işe yaramaz. Bu sebeple önce doktora danışıp cilt kontrolü yaptırmalısınız. belki saçınızda mantar vardır ve aslında çok ucuz bir ilaçla tedavi olacak bu mantar için gereksiz yere para harcıyorsunuzdur.

Kaynak: http://saclarindokulmesi.cc/kadinlard...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın