Görüş Bildir
Haberler
Özgecan Aslan İçin Yürüdüler

Özgecan Aslan İçin Yürüdüler

Onedio Medya
14.02.2015 - 16:13 Son Güncelleme: 31.05.2022 - 13:57

Fotoğraf: EPA

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde vahşice katledilen Özgecan Aslan cinayeti için Taksim'de Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından protesto yürüyüşü düzenlendi. Taksim Fransız Konsolosluğu önünde toplananlar yüzlerce kadın, Galatasaray Meydanı'na yürüdü. Kalabalık arasında şarkıcı Demet Akalın da vardı.

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde vahşice katledilen Özgecan Aslan cinayeti için Taksim'de Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından protesto gösterisi düzenlendi.

Taksim Fransız Konsolosluğu önünde toplananlar yüzlerce kadın, Galatasaray Meydanı'na yürüdü. Kalabalık arasında şarkıcı Demet Akalın da vardı. Akalın, yürüyüşten fotoğrafı 'Seni unutturmayacağız güzel melek' notuyla Instagram sayfasında yayınladı.

Ünlü İsimlerden Destek

Özgecan Aslan'ın Mersin'de son yolculuğuna uğurlandığı saatlerde, yüzlerce kişi İstiklal Caddesi'nde protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. Kadın Cinayetlerini Önleyeceğiz Platformu'nun çağrısıyla saat 13.30'da Fransız Konsolosluğu önünde toplanan çoğunluğu kadın yüzlerce kişi, “Yeter! Özgecan'ın hesabını soracağız' yazılı pankart açtı. “Kadın cinayetlerine son', “Katillerden hesap sorduk. Soracağız' ve “Kadın katilleri yargılansın' sloganları atan kadınlar bir süre sonra Galatasaray Lisesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşe, CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, şarkıcı Demet Akalın ile eşi Okan Kurt da destek verdi.

Caydırıcı Düzenlemeler Yapın

Caydırıcı Düzenlemeler Yapın

Galatasaray Lisesi önünde biten yürüyüşün ardından açıklama yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav, “Kadınların öldürülmesi bir doğal afet değildir. Koruma kanunu uygulayın, siyasiler kadın cinayetlerini kınasınlar, ceza kanunlarında caydırıcı düzenlemeler yapın. Bunlar hiç de zor şeyler değildir. Yıllardır bu adımları atmadılar. En son geçen hafta üst üste 2 defa Meclis'e gidip aynılarını söyledik. Bu gül yüzlü kardeşimiz sadece evine giderken, başına dünyada gelebilecek en kötü şey geldi. Bu sanki korku filmlerindeki gibi… İnsanlar artık daha bir öfkeyle sokakta. Biz Mısır'da öldürülen Esma için de, Özgecan için de sokağa çıkıyoruz. Birileri gibi sadece Esma demiyoruz. Biz bütün kadınlar için buradayız' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kadıköy ve Ankara'da Toplanıldı

Kadıköy ve Ankara'da Toplanıldı

20 yaşındaki Özgecan Aslan için bu akşam saat 19:00’da Kadıköy Boğa heykeli önünde toplanıldı.

Öte yandan birçok ilde kadın hakları savunucuları ve STK'lar tarafından eylemler düzenleniyor, çağrılar yapılıyor.

Twitter’da #ÖzgecanAslan, #KadınKatliamıVar, #KadınCinayetleriPolitiktir, #KadınCinayetlerineSon hashtaglariyle mesajlar paylaşılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Özgecan Aslan’ın katillerinden hesap sorulsun'

'Özgecan Aslan’ın katillerinden hesap sorulsun'

Mersin Tarsus'ta da Özgecan Arslan ve kadın cinayetlerini protesto etmek için eylem düzenlendi.

Tarsus Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu olarak düzenlenen ve yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı protesto eylemi Halk Eğitim Merkezi önünde başlayarak, Yarenlik alanında yapılan yürüyüşle devam etti.

Ellerinde üzerinde “lanetliyoruz” yazılı siyah çelenk ve “Kadın şiddetine son”, “Şiddete, tacize, tecavüze son”, “Özgelerin haklarını biz savunacağız” gibi pankartlarla yapılan protesto eyleminde sık sık, “Özgecan burada, aramızda”, “hepimiz Özgecanız”, “Özgecan Arslan 20’sinde bir fidan” sloganları atıldı.

Samsun

Samsun

Samsunlu kadınlar Süleymaniye Geçidi'nde bir basın açıklaması yaparak Özgecan Aslan'ın katledilmesi protesto etti. Şeyma Özberk ve Aydan Ezgi Şalcı nın okuduğu basın açıklamasında kadın cinayetlerinin sebebinin AKP'nin kadın düşmanı erkek egemen politikaları olduğu ve cinayetlerin cezasız kalmasının yeni katliamlara zemin hazırladığı vurgulandı. Açıklamada buna karşı kadınların her geçen gün örgütlendiği, bilinçlendiği, güçlendiği ve bundan sonra susmayarak mücadele edeceği söylenedi.

Elazığ

Elazığ

KESK Elazığ kadın sekreterlerinden Ebru Yiğit, devletin uyguladığı tahrik indirimleri ve çıkardığı yasalarla tacizi ve tecavüzü meşrulaştırdığını söyledi. 'Tecavüzcüleri adeta ödüllendiren devlet Özgecan'ın ölümünden sorumludur' diyen Yiğit, 'Özgecan şahsında katledilen, tacize, tecavüze uğrayan bütün kadınların hesabı sorulana kadar mücadelemizi devam ettireceğiz' dedi.

Didim

Didim

Özgecan Aslan için Didim Kadın Platformu Eğitim Sen’de toplanarak Didim Kent Meydanı’na kadar yürüdü.

Kent meydanında Didim Kadın Platformu adına basın açıklaması okuyan Gülzade Bozkır, Özgecan’ı katledenlerin erkek egemen zihniyeti olan kapitalist sistemin temsilcisi AKP’nin gerici ve faşizan tutumu ile süslediği zihniyetin ürünü olduğunu söyledi.

Bozkır, taleplerinin net ve açık olduğunu belirtti ve bunları 4 madde halinde açıkladı.

1)    6284 sayılı koruma konunu etkin uygulanalı, kadınların korunmasındaki tüm bürokratik engeller kaldırılmalı

2)    Kadın katillerine indirimler uygulanmamalı, hafifletici sebebler aranmamalı, caydırıcı ceza verilmeli

3)    Şiddet gören kadınlara mali destek sağlanmalı, kadınların korunması için bütçeden yeterli pay ayrılmalı

4)    İstanbul Sözleşmesinin uygulanması sağlanmalıdır.

Özgecan’ın ailesine Didim’den seslenen Didim Kadın Platformu “ Yalnız değilsiniz. Özgecan için adalet sağlanana dek sizinle birlikte yürüyecek olan tüm ülkede, birlerce kadın sizin yanınızda. Birlikte mücadele ederek Özgecan’ların hayatlarını kurtaracağız.”dedi.

Kaynak: DHA, Sendika.org, Tarsus Haber ve Evrensel

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0