Görüş Bildir
Haberler
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde Kadına Şiddet: Ölen Kadınlardan Olmak İstemiyorum

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde Kadına Şiddet: Ölen Kadınlardan Olmak İstemiyorum

Diyarbakır'da, yaşayan 24 yaşındaki Gülcan M., koruma kararı aldırdığı 32 yaşındaki eşi Ahmet M., tarafından çocuğunun doğum gününde bıçaklı saldırıya uğradı. 3 çocuk annesi olan Gülcan M., 'Olayın 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde ve çocuğumun doğum gününde yaşanmasından dolayı çok üzüldüm.  Komşum yetişmeseydi belki kadın cinayetinden bir tanesi de ben olmuştum. Ölen kadınlardan olmak istemiyorum' diyerek yetkililere seslendi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Daha önce de 3-4 tane darp raporum vardı ve 3 kez eve saldırmıştı'

'Daha önce de 3-4 tane darp raporum vardı ve 3 kez eve saldırmıştı'

Olay, dün Yenişehir ilçesi Kooperatifler Mahallesi'nde meydana geldi. Gülcan M., sabah saatlerinde, 3 aydır ayrı yaşadığı ve koruma kararı bulunan eşi Ahmet M. tarafından evinin kapısında bıçaklandı. Alt kattaki komşusuna sığınan Gülcan M., polis ekiplerini aradı. Ahmet M. kaçarken, olay yerine yönlendirilen ekipler de binaya geldi. Yüzünde kesikler bulunan ve hastaneye kaldırılan Gülcan M., 5 saatlik müdahalenin ardından taburcu oldu. Gözaltına alınan Ahmet M.'nin ise emniyetteki işlemleri sürüyor.

'Komşum yetişmeseydi belki kadın cinayetinden bir tanesi de ben olmuştum'

'Komşum yetişmeseydi belki kadın cinayetinden bir tanesi de ben olmuştum'

Taburcu olduktan sonra olayı anlatan Gülcan M., eşinin koruma kararını hatırlatarak, 'Daha önce de sorun yaşadığım eşimden 3 aydır ayrı yaşıyorum. Olayın 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde ve çocuğumun doğum gününde yaşanmasından dolayı çok üzüldüm. Daha önce de 3-4 tane darp raporum vardı ve 3 kez eve saldırmıştı. Emniyete gideceğim gün ve çocuğumun doğum gününde bunun yaşanmasından dolayı çok üzgünüm. Bundan dolayı 6 ay koruma kararı vardı. Zaten beni öldürme amaçlı gelmişti. İlla ki beni öldürmesi mi gerekiyor? Onu da bilmiyorum. Komşum yetişmeseydi belki kadın cinayetinden bir tanesi de ben olmuştum. Bundan dolayı korunmak istiyorum. Bu şekilde ölen kadınlardan olmak istemiyorum. O şahsın çıkarılmasını istemiyorum. Bu zaten 3'üncü ihlali oluyor. Diğer ihlallerden sadece 3 gün ev hapsi verildi. Bunun böyle bitmesini istemiyorum. İçeriden çıktığı zaman öldürecek beni' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
9
4
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
imo teph

24 yaşında, 3 çocuk sahibi, en az 5 yıldır evli, ayrılmış, öldürülmeye çalışılmış. Bu olayda daha 20sini görmeden evlendiren ailenin, elektronik kelepçe yönt... Devamını Gör

Fatih Kurt

Ne olacak bu kadınlarımızın ve ülkemizin hali