Görüş Bildir
Haberler
Kaçırılan İşçiler İçin Davutoğlu'ndan Telefon, CHP'den Heyet

Kaçırılan İşçiler İçin Davutoğlu'ndan Telefon, CHP'den Heyet

Onedio Medya
04.09.2015 - 18:25
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Irak'ta kaçırılan 18 Türk işçi için Iraklı mevkidaşı Haydar İbadi ile telefonda görüştü. CHP de işçilerle ilgili komisyon kurdu. Üç milletvekili cumartesi Bağdat’a gidecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Irak'ta kaçırılan 18 Türk işçi için Irak Başbakanı Haydar İbadi ile telefonda görüştü. Davutoğlu, Irak Başbakanı İbadi'ye konuyu bizzat takip etmesinden ve Irak güvenlik güçlerinin Türk vatandaşlarını kurtarmak için gösterdikleri çabadan dolayı teşekkür etti. Türkiye’nin bu süreçte her türlü katkıyı vermeye hazır olduğunu söyledi.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Başbakan Davutoğlu, 'Kaçırılan işçilerimiz sadece kendi rızıklarını kazanmak için değil, Irak ekonomisine ve Irak'ın yeniden imarına katkıda bulunmak için oradalar' dedi.

Irak Başbakanı Abadi ise, işçilerin kurtarılması için her şeyi yaptıklarını belirtti. En kısa zamanda iyi haberi almak için çalıştıklarını söyledi.

Başbakan Davutoğlu, 1 Kasım seçimlerinden sonraki ilk ziyaretlerinin birini Bağdat'a yapmak istediklerini söyledi. Irak Başbakanı Abadi de seçimlerde başarı dileklerini iletti.

CHP milletvekilleri Bağdat'a gidiyor

CHP, genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla, kaçırılan 18 işçinin kurtarılması çalışmalarını izlemek ve katkıda bulunmak üzere üç kişilik bir komisyon kurdu. Üç milletvekili Cumartesi günü Bağdat’a gidecek.

Heyette İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın’dan oluşuyor. Milletvekilleri Türkiye Büyükelçiliği ve işçilerin çalıştığı şirketin yetkilileriyle görüşmelerinin ardından Irak Hükümeti nezdinde çalışmalar yapacak.

'Şüpheli grup'la çatışma

Bağdat'ta bir Türk şirketinin stadyum inşaatında çalışan 18 Türk çalışanı, Çarşamba günü üniforma giyinmiş silahlı ve maskeli bir grup tarafından kaçırılmıştı. Bugün Irak güvenlik güçleri, Türk işçileri kaçırdığından şüphelenilen silahlı bir grupla Bağdat'ta çatışmaya girdi. 1 asker öldü, 3 asker yaralandı.

Bağdat’taki Irak Dışişleri Bakanlığı binasında Türkiye Büyükelçisi Faruk Kaymakçı ile bir araya gelen Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, 'ülkesinin kaçırılan Türk işçilerini kurtarmak ve bu olayın sorumlularının tutuklanması için çabalarını katlamaya ve bilgi paylaşımına hazır olduğunu' ifade etti.

'PKK veya IŞİD değil'

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu da, Irak'ta kaçırılan 18 Türk vatandaşının sağlık durumlarının iyi olduğunu değerlendirdiklerini, kaçıranların PKK veya IŞİD olmadığını bildiklerini söylemişti.

Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0