Görüş Bildir
Haberler
Esnafın Dört Gözle Beklediği Kabine Toplantısı Ne Zaman Yapılacak? Kısıtlamalar Esnetilecek mi?

Esnafın Dört Gözle Beklediği Kabine Toplantısı Ne Zaman Yapılacak? Kısıtlamalar Esnetilecek mi?

Sunay Korkmaz
15.02.2021 - 11:50

Koronavirüs pandemisi yüzünden uzun süredir kapalı bulunan başta kafe ve lokantalar olmak üzere binlerce esnaf Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ne zaman yapılacağını merak ediyor. Esnafın gözü Beştepe'de gerçekleştirilecek olan toplantıya çevrildi. Erdoğan'ın başkanlık etmesi beklenen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde salgının seyrine bağlı olarak kısıtlamaların kademeli olarak esnetilmesi ele alınacak. Peki, Kabine Toplantısı Ne Zaman Yapılacak? Esnafa Müjde Gelecek Mi? İşte Kabine toplantısı ile ilgili son dakika gelişmeleri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kabine Toplantısı Ne Zaman Yapılacak?

Kabine Toplantısı Ne Zaman Yapılacak?

Tayyip Erdoğan'ın Rize programı nedeniyle bugün yapılamayan kabine toplantısının çarşamba günü Beştepe'de yapılması planlanıyor. Çarşamba günü AK Parti Ankara İl Kongresi'ne bizzat katılması planlanan Erdoğan'ın, aynı gün kabineye başkanlık etmesi de bekleniyor. Beştepe'deki toplantının en önemli gündem maddesi koronavirüsle mücadele çalışmaları ve alınan tedbirler olacak.

Esnafın Beklediği Kritik Açıklama Yapılacak Mı?

Esnafın Beklediği Kritik Açıklama Yapılacak Mı?

Mart ayından itibaren riskin azaldığı, vaka sayısının düştüğü yerlerdeki lokanta ve kafelerin mesafeli, tedbirli, kısıtlı kişi sayısı ve HES kodu kontrolüyle açılabilmesine dönük Bilim Kurulu'nun tavsiyelerinin değerlendirilmesi bekleniyor. Erdoğan yaptığı açıklamada 'Vakaların belirli sayısının altına düşmesiyle esnafımıza yönelik kısıtlamaların kademeli gevşetilmesi takvimini başlatmayı planlıyoruz' demişti.

Sokağa Çıkma Saatleri Daraltılabilir

Sokağa Çıkma Saatleri Daraltılabilir

Hafta içi kısıtlamalarında saatlerin daraltılabileceği, il bazında hafta sonu sokağa çıkma yasaklarında mart ayından itibaren denetimli/kontrollü esnetmeye gidilebileceği de belirtiliyor. Ancak vaka sayılarının yüksek olduğu ve istenilen düşüşün sağlanamadığı özellikle büyük şehirlerdeki kısıtlamalara salgının seyrine göre karar verilmesi bekleniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın