Görüş Bildir
Haberler
Kabine Koronavirüs Gündemiyle Toplanıyor: Kafe-Restoran ve Hafta Sonu Kısıtlamaları Ele Alınacak

Kabine Koronavirüs Gündemiyle Toplanıyor: Kafe-Restoran ve Hafta Sonu Kısıtlamaları Ele Alınacak

Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak. Toplantıda uzun süredir kapalı olan kafe ve restoranların mart ortasından itibaren belli kurallarla açılması planlanıyor. Öncelikli olarak hafta sonu kısıtlamalarının kaldırılması, hafta içi kısıtlamanın ise bir süre daha devam etmesi bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kabine Toplantısı, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında koronavirüs gündemiyle bugün yapılacak. Kabine Toplantısı'nda koronavirüsle mücadelede alınan tedbirlerin sonuçları, yerli aşı çalışmaları ve kısıtlamalarda normalleşme takviminin ele alınacağı tahmin ediliyor.

Hürriyet'in haberine göre, Erdoğan başkanlığındaki Kabine toplantısı bugün saat 15.30'da yapılacak. Toplantıda kafe ve restoranların durumu ile hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarının ele alınacağı tahmin ediliyor.

Kafe ve restoranların Mart ortasından itibaren belli kurallarla açılması planlanıyor

Kafe ve restoranların Mart ortasından itibaren belli kurallarla açılması planlanıyor

Uzun süredir kapalı olan kafe ve restoranların mart ortasından itibaren belli kurallarla açılması planlanıyor. Bu kapsamda, kafe ve restoranlara HES kodu ile giriş yapılabilecek. İç mekânda kapasitenin en fazla yüzde 30'u (10 masa varsa 3 tanesi hizmete açık olacak), dış mekânlarda yüzde 50'si (10 masa varsa 5 tanesi) hizmete açılacak. Bulaşın olmaması için müşterilere oturma sınırlaması getirilmesi planlanıyor. Bu sürenin de 45 dakika olabileceği belirtiliyor.

Okullar açılacak mı?

Okullar açılacak mı?

Mart itibarıyla önce ilköğretim, arkasından da orta öğretim kurumlarının hibrit model ile eğitime başlaması hedefleniyor. Gidişe göre bu sürelerin değiştirilebileceği, yaza da sarkıtılabileceği belirtiliyor.

Üniversitelerin açılmasında YÖK'ün düzenlediği anketin sonuçları etkili olacak. Ancak bu konuda son kararı Sağlık Bakanlığı verecek. Üniversitelerin vaka sayılarına göre bahar aylarında hibrit modelde eğitime başlaması üzerindeki formüller tartışılıyor.

Hafta sonu kısıtlamalarının kalkması bekleniyor

Hafta sonu kısıtlamalarının kalkması bekleniyor

Öncelikli olarak hafta sonu kısıtlamalarının kaldırılması, hafta içi kısıtlamanın ise bir süre daha devam etmesi bekleniyor.

Toplantıda vaka sayılarına bağlı olarak bölgesel olarak bazı kısıtlamaların esnetilebileceği belirtiliyor.

Çin ve Almanya'dan sipariş edilen koronavirüs aşılarının son durumu ve yerli aşı çalışmaları ele alınacak. Türkiye'deki aşılama süreci de değerlendirilecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
17
7
3
3
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emre DUMAN

Bence şöyle bir konuşma yapacak; "Evet pandemi döneminde çok başarılı olduk. Tüm dünya ülkelerinden çok daha iyi durumdayız. Şehitlerimize tekrardan baş sağl... Devamını Gör

Ilgın

bu çok doğru bir yorumdu.

Pasif Kullanıcı

Her cuma camiler açık sen ondan haber ver. Binlerce kişi dip dibe. Konu din olunca ses çıkmıyor. Sonra cafe'de oturan 3 kişiyi haber yap. Çok komiksiniz.

Salim Sağlık

Camiler zoruna gitmeye devam etsin 😂

Pasif Kullanıcı

Akp'lilere her şey serbest. Geri kalan açlıktan gebersin.Dağılabilirsiniz!

Salim Sağlık

Tabi canım alnında yazıyor zaten hangi partili olduğu ulan bir tane akıllı cehapeliye rastlamadım hepsi mi böyle olur💜