Görüş Bildir
Haberler
TV
Nedenleriyle Birlikte 3 Teori ile Jon Snow'un Akıbeti; Gerçekten Öldü mü?

Nedenleriyle Birlikte 3 Teori ile Jon Snow'un Akıbeti; Gerçekten Öldü mü?

Mert Ali ÖZEL
22.07.2015 - 20:19 Son Güncelleme: 26.07.2015 - 14:52

Jon Snow Gerçekten Öldü mü? Canlanacak mı? Yoksa Ölü Olarak mı Dirilecek?

Game of Thrones'un 5. sezonunun istenmeyen sonla bitmesi, herkesi merak içinde bıraktı. Jon Snow'un gece nöbetçileri tarafından öldürülmesiyle önce üzüldük ardından sosyal medyadan gelen ilginç teoriler ile hepimizde bir umut belirdi. Sosyal medyada yer alan en iddialı üç teoriyi kanıtlarıyla birlikte listeledik...

Jon Snow'un öldüğünü duymayan kalmadığı için spoiler uyarısına yapmaya da gerek yok ...

İçeriğin Devamı Aşağıda

TEOREM 1: Jon Targaryen

TEOREM 1: Jon Targaryen

Çoğu kişinin desteklediği ve oldukça güçlü kanıtları olan bir teorem. Jon Snow'un, Rhaegar Targaryen ile Lyanna Stark'ın oğlu olması ve Ned Stark'ın, Robert Baratheon'un Jon'u öldürmemesi için bunu herkesten saklayıp, gayrimeşru oğlu diye tanıtması.

Dolayısıyla Jon'un ateşte yanmayacağı ve Melissandre tarafından diriltileceği ön görülmektedir.

Rhaegar'ın Lyanna'yı Kaçırması ve Olayların Başlaması

Rhaegar'ın Lyanna'yı Kaçırması ve Olayların Başlaması

Rhaegar, Elia Martell ile evli olmasına rağmen Lyanna'ya aşıktır ve aşkı için yapmayacağı şey yoktur. Lyanna, Robert ile nişanlıdır ve Robert, Lyanna'ya ölesiye aşıktır.

     Herşey Rhaegar'ın, Lyanna’yı bilinmeyen bir sebepten ötürü kaçırmasıyla başladı. Bu olay Robert’in İsyanı’nı tetikledi ve Targaryen Hanedanı’nın çöküşüne neden oldu. Robert, Kral'ın Şehri'ni aldıktan sonra savaşı bitirmek için Rhaegar'ın karşısına çıktı.

Robert ve Rhaegar, Üç Dişli Mızrak'ta efsanevi bir düello yaptılar ve düello sonunda Robert, Rhaegar'ı çekiciyle öldürdü. Bu sırada Ned Stark arkadaşlarıyla Lyanna'yı Neşe Kulesi'nden kurtarmaya gitmiştir.

Neşe Kulesinde Yaşananlar

Neşe Kulesinde Yaşananlar

Ned ve arkadaşları Lyanna'yı kurtarmaya geldiklerinde karşılarına üç tane sadık kral muhafızı çıkar. Çatışma sonunda sadece Ned Stark ve Howland Reed (Jojen'in babası) sağ çıkar. Ned, Lyanna'yı kanlı bir yatakta ölmek üzereyken bulur.  Lyanna, Ned'e güler ve elleri Ned’in elini sıkı sıkıya sarar. Lyanna öldüğü sırada bile hala el ele tutuşuyorlardı. 

  Sonra Howland, Eddard’ı hala ölen kardeşinin elini tutarken bulur ve Eddard'ı oradan çıkarır. Lyanna'nın son sözü “Söz ver bana Ned” olmuştur.

Jon'un Annesinin Sır Gibi Saklanması

Jon'un Annesinin Sır Gibi Saklanması

Jon gerçek annesinin kim olduğunu çok merak etmektedir. Ned, o kadından kimseye bahsetmez hatta Jon'a bile. Sürekli Jon'u geçiştirir. 1. Sezonda, Jon ile Ned kral yolunda ayrıldıklarında Ned, Jon'a 'Bir sonraki buluşmamızda belki sana anneni anlatırım.' demiştir. 

 Ned Stark'ın ölmüyle bu sır daha da derine gömülmüştür. Ancak o gün Ned'in yanında Howland Reed'te bulunmaktaydı ve muhtemelen o da bu olayı bilmektedir. Howland, ne kitapta ne de dizide görülmüştür ancak George R.R. Martin Howland'ın gelecek kitaplarda görüleceğini söylemiştir.

Yeni Sezon Hazırlıklarında Düşündüren Olaylar

Yeni Sezon Hazırlıklarında Düşündüren Olaylar

Yeni sezon için çekim yapılacak mekanların bazıları açıklandı ve bunlar arasında oldukça dikkat çeken bir yer var. Açıklanan mekanlardan biri Neşe Kulesine benzemekte ve bu da çekilecek Rhaegar-Lyanna ile ilgili bir flashback gündeme getirmiştir. 

  Ayrıca yeni alınacak bir oyuncunun özellikleri 'Dövüş becerisi olan ve iyi kılıç kullanan.' Sabahın Kılıcı Arthur Dayne'e benzemektedir. Arthur Dayne, Deli Kral'ın yeminli kral muhafızıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Teoriye Geri Dönersek...

Teoriye Geri Dönersek...

Rhaegar ve Lyanna, son buluşmalarından önce defalarca gizli bir şekilde buluştukları iddia edilir. Lyanna, hamileliğinin son anlarında Neşe Kulesinde olduğundan, kimse hamileliğini bilmemektedir. 

  Savaştan sonra tüm Targaryenler öldürülmüş Daenerys ve Viserys ise kaçmayı başarmıştır. Jon'un Targaryen olduğu bilinmesi onun ölümü demekti. Ned, en başından beri Targaryenlerin katledilmesine karşıydı ve bu bebeği asla ifşa etmezdi.

 Ned, Lyanna'yı ne kadar çok sevdiğini ve ölümünün acısını halen daha unutamadığını kitapta sıkça bahsedilir. Lyanna'ya söz veren Ned, Jon'u kendi gayrimeşru oğlu olarak tanıtır. Gerçeği kendi karısından bile saklamıştır.

Jon Snow'un Buz ve Ateşi Temsil Etmesi

Jon Snow'un Buz ve Ateşi Temsil Etmesi

Bir Stark (Buz) ve bir Targaryen (Ateş) çocuğu olması nedeniyle, serinin ana teması olan buz ve ateşi temsil ettiği düşünülmekte ve kitapta beklenen Azor Ahai'nin Jon Snow olduğu düşünülmektedir.

TEOREM 2: JON'UN AK GEZEN OLMASI

TEOREM 2: JON'UN AK GEZEN OLMASI

Jon'un bedeninin bir şekilde yakılmayıp surun karşı tarafına atılması ve Ak Gezenlerin Jon'u bulup diriltmesi.

Gece Kralı

Gece Kralı

Efsaneye göre,Gece Kralı Sur'un tamamlanmasından kısa süre sonra Kahramanlar Çağı'nda yaşamıştır.Korkusuz, güçlü bir savaşçıdır.Gece Nöbetçileri'nin 13. Lord Kumandanı seçilmiştir.Ardından hakkında 'ay kadar beyaz tenli, yıldız kadar mavi gözlü' denilen bir kadına aşık olmuştur.Derisi buz gibi soğuk olsa bile onu sevmiş ve tohumlarıyla birlikte ruhunuda vermiştir.(Kadının tanımı Ötekiler ile eşleşir.)

 Gece Kralı, Ötekiler'e dönüşmeden önce bir Starktır. Hem Stark olması hem de Jon'un kahramanlığını Çetinocak'ta görmesinden dolayı, Jon'u diriltip ordusuna katacağı düşüncesi oldukça güçlüdür.

Jon Snow'un Buzu, Daenerys'in Ateşi Temsil Etmesi

Jon Snow'un Buzu, Daenerys'in Ateşi Temsil Etmesi

Kitabın en dikkat çeken iki karakterinin, kitabın ana temasını temsil etmesi bu teoriyi desteklemektedir. 

  Aynı zamanda Jon'un Ötekiler tarafına çekilmesiyle, Ak Gezen ordusuna karşı bir sempati oluşturur ve bu durum serinin daha ilginç bir hal almasına neden olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

TEOREM 3: JON SNOW GERÇEKTEN ÖLDÜ

TEOREM 3: JON SNOW GERÇEKTEN ÖLDÜ

Jon Snow'un gerçekten ölmesi ve ölenler kervanına katılması ihtimalidir. Teorinin en iyi kanıtları; Kit Harington'un gelecek sezon kadroda olmadığını söylemesi ve George R. R. Martin'in 'Çoğu kişi Valar Morghulis'in anlamını idrak edebilmiş değil. 'Valar Morghulis' yani 'Tüm İnsanlar ölmeli.' 'diye açıklama yapmasıdır.

Kafa Karıştıran Açıklamalar

Sezon finalinin ardından oyuncuların yaptığı açıklamalar kafamızı iyice karıştırdı. Maisie Williams (Arya Stark), Jon'un öldüğünü düşündüğünü, Emilia Clarke (Daenerys) şansın yüzde elliye yüzde elli olduğunu, Clarice van Houten (Melissandre) ise Jon'un yaşayacağına inandığını söylemiştir. 

   Daha da kafa karıştıran ise Sean Bean (Ned Stark), Jon'un Ned Stark'ın oğlu olmadığına inandığını söylemiştir. Teknik kadro ise sürekli kaçamak cevaplar vermiştir.

Sonuç Olarak...

Sonuç Olarak...

Kit Harington 6. sezonda oynamayacağını söylesede belki onu tekrardan 7. sezonda görebiliriz. Yine de 6. sezonda Jon hakkında ki gizli gerçeği öğrenebilme ihtimalimiz yüksek.

Jon Snow'un ölüp ölmediği halen daha öğrenemedik -inşallah Melissandre diriltir- ama öğrenmek için nisan ayını beklememiz gerekmeyebilir. Ağustos ayında yayınlanacak serinin 6. kitabı 'Kış Rüzgarları' bize tüm sırları aktarabilir. Diziyi takip edenler için tehlikeli zamanlar başlıyor. Aman dikkat edin spoiler yemeyin :)

Tek bir gerçek var 'You Know Nothing Jon Snow' değilde 'We Know Nothing About Jon Snow' olduğu kesin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
178
58
25
17
7
3
0