Görüş Bildir
Haberler
Jeff Bezos’un Şirketi Blue Origin Neyi Amaçlıyor, Hangi Sektörde Hizmet Veriyor?

Jeff Bezos’un Şirketi Blue Origin Neyi Amaçlıyor, Hangi Sektörde Hizmet Veriyor?

Bugün ajanslara düşen haber gündeme de damgasını vurdu. Dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos, amiral gemisi Amazon’un üst düzey görevinden istifa edeceğini açıkladı. Bezos, istifa kararını şirket çalışanlara, yeni projelere daha fazla yoğunlaşmak olarak açıkladı. Jeff Bezos’un en üstünde duracağı şirket de kuşkusuz uzay araştırmaları yapan ve uzaya yolcu taşıma planları yapan Blue Origin şirketi olacak. İşte yakın zamanda adını daha fazla duyacağımı Blue Origin şirketi ile ilgili bazı bilgiler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Blue Origin Neyi Amaçlıyor?

Blue Origin Neyi Amaçlıyor?

Basitçe anlatmak gerekirse Blue Origin şirketi, uzaya ucuz yollu yolcu taşımayı hedefliyor. Tabii burada ucuz tanımı, tam olarak ucuz olmayacak. Ancak şimdiki maliyetler düşünüldüğünde çok daha az olacağı kesin. Şirketin nihai amacı, aynı Elon Musk’un şirketi SpaceX gibi tekrar kullanılabilecek ve büyük bir uçak gibi yolcu taşıyabilecek roketler tasarlamak.

Şirket 2000’de Kuruldu

Şirket 2000’de Kuruldu

Jeff Bezos’un istifası sonrası gündeme gelen Blue Origin şirketi yeni sayılmaz. 2000’de kurulan şirket için Jeff Bezos’un her yıl 1 milyar dolarlık bir sermeye ayırdığı tahmin ediliyor.

NEW SHEPARD SORUNSUZ GERÇEKLEŞTİ

Blue Origin, 'New Shepard' adlı yörünge altı mekiğinin insansız test uçuşunu yaptı. Teksas eyaletindeki test merkezinde yapılan uçuşta roket ve kapsülden oluşan mekik uzaya fırlatıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın