Görüş Bildir
Haberler
Jack Dorsey Açıkladı: Twitter Siyasetle İlişkili Reklamları Yasaklıyor

Jack Dorsey Açıkladı: Twitter Siyasetle İlişkili Reklamları Yasaklıyor

Batuhan
31.10.2019 - 00:37 Son Güncelleme: 31.10.2019 - 09:52

Twitter kurucusu ve CEO'su Jack Dorsey, platformdaki siyasetle ilişkili reklamları 22 Kasım itibarıyla durduracaklarını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, sadece insanları oy vermeye teşvik etmek gibi siyasetle ilişkili farklı içerikteki reklam kampanyalarına izin verileceğini söyleyen Dorsey, bu kararın bütün dünyada devreye gireceğini belirtti.

Bu kararı ve nedenlerini bir dizi tweetle açıklayan Dorsey, "Siyasi mesaj kazanılmalıdır, satın alınmamalıdır" dedi.

Twitter'ın bir numaralı ismi olan iş adamı, 'bir siyasi mesajın insanlara kimi takip edeceklerini seçtikleri an ve tekrar paylaşımlarla ulaştığını, ancak bu mesajların para ile ulaştırılmasının karar mekanizmasını ortadan kaldırdığını ve zoraki bir hal aldığını' söyledi.

"Gün geçtikçe manipülasyona daha açık bir hale geldi"

"Gün geçtikçe manipülasyona daha açık bir hale geldi"

Bu kararın ifade özgürlüğü ile ilişkili olmadığını belirten platform kurucusu, yapay zeka teknolojisi kullanılarak görüntülerin manipüle edilmesi anlamına gelen 'deepfake' videolara işaret ederek, milyonlarca insanın hayatını etkileyen siyasetin teknoloji ile gün geçtikçe manipülasyona daha açık bir hale geldiğini de dile getirdi.

Halihazırda bütün internet dünyasının bu sorunlarla mücadele ettiğini belirten Dorsey, bir de bu kampanyalardan para alarak bu sorunları katmanlaştırmanın gereksiz olduğunu söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

22 Kasım'da uygulanmaya başlanacak

Facebook'un zıttı bir adım

Facebook'un zıttı bir adım

Dorsey, 'İnsanlara yanlış bilginin yayılmaması için mücadele ettiğimizi söylüyoruz ancak bundan para aldığımızda sanki bir sorun olmuyormuş gibi bir imaj çizmek istemeyiz' dedi.

Diğer yandan bu karar, Facebook'un da politikasına tam karşı bir tutum içeriyor. En son olarak Facebook, yanlış bilgiler içeren siyasi kampanyalara müdahalede bulunmayacaklarını açıklamıştı.

TikTok da yasakladı

TikTok da yasakladı

Twitter kurucusu Dorsey'nin bu açıklaması, ABD'de 2020 yılında düzenlenecek başkanlık seçimlerine yönelik olarak siyasi kampanya yarışının hızlanmaya başlayacağı bir dönemin öncesinde geldi.

Ekim ayınında başında Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok da siyasi içerikli kampanyalara yer vermeyeceğini açıklamıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
42
4
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın