Görüş Bildir
Haberler
İzmir'de Sahur Vakti Ne Zaman? İzmir'de İmsak Vakti Kaçta?

İzmir'de Sahur Vakti Ne Zaman? İzmir'de İmsak Vakti Kaçta?

Müge Kakşi
12.04.2021 - 20:17

İslam’ın beş şartından biri olan Ramazan orucu ile ibadetlerini pekiştiren vatandaşlar sahur saatlerini merak ediyor. Tüm Türkiye'de olduğu gibi İzmir'de de Ramazan telaşı sürüyor. Peki bugün sahur saat kaçta? İzmir'de sahura ne zaman kalkılacak? İzmir imsak vakti ne zaman? İşte İzmir sahur vakti...

İçeriğin Devamı Aşağıda

İzmir Sahur Vakti

İzmir Sahur Vakti

13 Nisan 2021 Salı (1. Gün)

İzmir Sahur Vakti: 05:05

İzmir İftar Vakti: 19:52

İzmir Teravih Namazı Saati: 21:13

İzmir'de bugün sahur vakti 05:05 bitmektedir. Oruçlar ise 19:52 okunacak olan akşam ezanı ile birlikte açılacaktır. Teravih ve yatsı namazı saat 21:13 kılınacaktır.

İmsak Vakti Ne Demek?

İmsak Vakti Ne Demek?

Sözlükte “kendini tutmak, engellemek, el çekmek, geri durmak” anlamlarına gelen imsak, dinî bir kavram olarak, fecr-i sâdıktan, iftar vaktine kadar yemeden, içmeden, cinsel ilişki ve diğer orucu bozan şeylerden uzak durmak, el çekmek demektir. İmsakın zıttı iftardır.Halk arasında ise “imsak” oruç tutmaya başlanan fecr-i sadığın oluştuğu vakit anlamında kullanılır. Bu manada imsak, oruca başlama vakti demektir.

Oruca ne zaman başlanıp ne zaman bitirileceği Kur’an-ı Kerim’de şu şekilde açıklanmıştır: “(Ramazan gecelerinde) şafağın aydınlığını gecenin karanlığından ayırt edinceye (tan yeri ağarıncaya/fecr-i sâdığa) kadar yiyin, için. Sonra da akşama kadar (yiyip içmeden, cinsel ilişkide bulunmadan) orucu tamamlayın.” (Bakara, 2/187)Takvimlerde gösterilen “imsak”, oruca başlama vaktini ifade eder. İmsak vakti aynı zamanda gecenin sona erdiği, yatsı namazı vaktinin çıkıp sabah namazı vaktinin girdiği andır. Ezan da imsak vaktinin başlaması ile okunmaktadır. Bu sebeple ezanın başlaması ile yemeyi içmeyi terk etmek gerekir. Ezan başladığı sırada ağızda bulunan lokmanın yutulmasında bir sakınca yoktur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın