Görüş Bildir
Haberler
İzleyicilerden Geçer Not Alamayıp "Korku" Kategorisinde Sınıfta Kalmış 20 Dizi

İzleyicilerden Geçer Not Alamayıp "Korku" Kategorisinde Sınıfta Kalmış 20 Dizi

esma çetin
05.07.2023 - 20:17

Biliyorsunuz ki korku, birçok filmde, dizide ve kitapta asla eskimeyen bir tema. Korku türünün Rönesans tablosu kadar iyi örneklerinin olduğu gibi, türünün yüz karası diyebileceğimiz örnekleri de var. Müsaadenizle beklentileri karşılamamış korku dizilerinden bahsedelim. Hadi buyurun!

Kaynak: https://www.cbr.com/horror-shows-that...
İçeriğin Devamı Aşağıda

20. 1899

20. 1899

Netlix dizisi olan 1989, yayınlandığı günden itibaren izleyicilerde büyük bir merak uyandırdı. Ancak dizi o kadar yavaş ilerliyor ki çoğu izleyici, diziden sıkıldığını ve devam edemediğini söyledi. Dizi ayrıca korku elementleri bakımından da zayıf bulundu.

19. American Horror Story

19. American Horror Story

Ryan Murphy'nin American Horror Story, bu neslin en popüler tür serilerinden biri haline geldiği aşikar. American Horror Story'nin ilk sezonu olan Murder House oldukça güçlü bir çıkış yaptı ancak halefi olan Asylum sezonundan sonra dizi, izleyicilerin eleştirilerine maruz kaldı.

18. Slasher

18. Slasher

Slasher, kesinlikle bazı sert korku hayranlarını tatmin edecek sahneler içeriyor. Ancak dizide nedensiz cinayetler var ve bu nedensiz infazların altında pek de bir şey yok. Korku türü genellikle sebepsiz şiddet içerimesi nedeniyle eleştiriliyor ve Slasher gibi diziler de maalesef bu klişeyi besliyor.

17. Scream (Çığlık)

17. Scream (Çığlık)

Scream, sinematik köklerine geri döndü ve her zamankinden daha popüler! İkinci sezonda ivme kazanan dizi, kaynak materyaline kıyasla ne yazık ki sönük kalıyor. Scream'in yeni bir hikayeyle başlayan üçüncü sezonu, potansiyelini heba etti ve en çok hayal kırıklığı yaratan sezon oldu diyebiliriz.

16. Freddy’s Nightmares (Freddy'nin Kabusları)

16. Freddy’s Nightmares (Freddy'nin Kabusları)

Friday the 13th ve A Nightmare on Elm Street, korku dünyasının en ikonik slasher serilerinden ikisi olmaya devam ediyor. Ancak dizide anlatılan bağlantısız korku hikayeleri seyir keyfini düşürüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Friday the 13th

15. Friday the 13th

İki genç antikacı sahibi, lanetli antikaları kurtarmaya çalışıyor. Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi, bu dizi de korkuseverleri pek tatmin edemedi.

14. Sabrina

14. Sabrina

The Chilling Adventures of Sabrina güçlü bir yerden başlıyor ve Kiernan Shipka başrolde resmen parlıyor. Ancak korku unsurları liseli melodramı lehine yumuşatıldığı için dizi, sık sık eleştirilere maruz kalıyor.

13. The Strain

13. The Strain

The Strain ilk çıktığında, doğaüstüne adli tıp yaklaşımı uygulayan çığır açan bir korku içeriğiydi. Ancak Strain'in asi karakter kadrosu o kadar geniş ki izleyiciler bir noktada sıkıldıklarını iddia ediyor.

12. Hemlock Grove

12. Hemlock Grove

Hemlock Grove, Netflix'in ilk orijinal dizilerinden biriydi ve farklı koşullar altında çok önemli bir televizyon türü haline gelebilirdi. Dizi, üç sezon sürdü. Hemlock Grove'da, yerel bir cinayet, doğaüstü göründüğü için izleyicileri şaşırtmayı başarmıştı ancak korku elementlerini etkili bir şekilde işleme konusunda sınıfta kaldı.

11. Nightflyers

11. Nightflyers

George R.R Martin'in yazdığı novelladan uyarlanan dizi, 2093 senesinde geçiyor ve Nightflyer isimli uzay gemisindeki mürettebatın maceralarını anlatıyor. Bilimkurgu- korku bandında ilerleyen dizi, güçlü bir karakterin olmaması yönünden eksi puan aldı ve üzerine fazla düşünemeyeceğiniz 'çerezlik' dizi olarak kaldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Them

10. Them

Little Marvin tarafından yaratılan ve yönetici yapımcılığını Lena Waithe'nin üstlendiği Them, toplumsal önyargıları ve dar görüşlü bireylerden kaynaklanan somut 'terörleri' sert bir şekilde inceleyen bir korku dizisi. Dizi önemli mesajlar veriyor ancak bu mesajları sert bir şekilde iletmesi, çoğu izleyicide vaaz dinliyor etkisi yarattı.

9. True Blood

9. True Blood

HBO'nun True Blood'ı, gotik korku ile romantizmi şakacı bir şekilde karıştırıyor. Sookie Stackhouse kendini vampirik bir aşk üçgeninin merkezinde bulur; kurtadamlar, şekil değiştirenler ve periler korku buzdağının görünen kısmı haline gelir. Dizinin romantizme kayan tarafı pek çok korkuseveri rahatsız etmiş olacak ki bu konuda çok eleştiriliyor.

8. Wednesday

8. Wednesday

Çıktığı günden itibaren herkesi ekrana kitleyen Wednesday, oldukça başarılı bir yapım, hepimiz de severek izledik. Ancak diziyi korku dizisi olarak incelediğimizde pek de tatmin edici değildi.

7. Stranger Things

7. Stranger Things

Aynı Wednesday gibi, Stranger Things'i de korku dizisi olarak değerlendiren bir kitle mevcut. Dizinin sağlam bir izleyici kitlesi olduğu aşikar ancak Stranger Things'e siz ne ölçüde korku dizisi derseniz bilemiyoruz!

6. Behind Her Eyes

6. Behind Her Eyes

Ağır soluklu olarak ilerleyen dizi, sonunda büyük bir olay sunacak gibi başlıyor ancak pek çok izleyici, dizinin sonunun çok basit kaldığını ifade ediyor. Spoiler vermeyelim ama dizinin sonu biraz ruhlar alemine bağlanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Walking Dead

5. The Walking Dead

Walking Dead'in ilk sezonları rekor kıran bir izleyici kitlesine sahipti ancak dizinin izleyici kitlesini genişletme arzusu, var olan kitlesini rahatsız etmeye başladı. The Walking Dead on yılı aşkın bir süredir yayınlandı. Dizinin birçok izleyicisi ise karakterlerden ve onların dünyalarından sıkıldıklarını ifade etti.

4. All of Us are Dead

4. All of Us are Dead

Aynı The Walking Dead gibi, zombi istilasını konu alan dizi, 'korku filmlerinde çok fazla kan oluyor' klişesini desteklediği için izleyicilerden geçer not alamadı.

3. The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window

3. The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window

Hayattan bıkmış ve penceresinin önünden dışarıyı izlerken bir cinayete şahit olan bir kadının hikayesini anlatan dizi, konu bakımından oldukça klişe bulundu. Ancak dizinin yüksek gerilimli olması puanını bi' tık arttırdı desek yeridir.

2. Locke & Key

2. Locke & Key

'Çerezlik' dizi kategorisinde olan bu dizi, babalarının öldürülmesinden sonra baba evlerine dönen ve kendilerine özel güçler veren anahtarlar keşfeden 3 kardeşin hikayesini anlatıyor. Dizi oldukça akıcı olsa da aynı Wednesday ve Stranger Things gibi korku dizisi olarak değerlendirilemez gibi geldi bize.

1. The Vampire Diaries

1. The Vampire Diaries

Neredeyse herkesin izlediği ilk yabancı dizilerden biri olan Vampir Günlükleri ile listemizi kapatalım. Bu diziye de ne kadar korku dizisi klasmanına alacağınız size kalmış!

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Bu diziye de korku dizisi denmez!' dediğiniz bir dizi var mı? Yorumlarda buluşalım!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
5
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın