Görüş Bildir
Haberler
İzleyenleri Ekrana Kitleyen Efsane Dizilerden Çıkarabileceğiniz Finansal Dersler

İzleyenleri Ekrana Kitleyen Efsane Dizilerden Çıkarabileceğiniz Finansal Dersler

luna
03.07.2021 - 07:00

Tüm sezonlarını bir anda bitirme isteği uyandıran popüler dizilerden aslında çok önemli dersler çıkarabileceğinizi biliyor muydunuz? Sevdiğimiz karakterlerin gelişimlerini izleyip yaşadıklarına kâh ağlayıp kâh gülerken onlardan finans ve parayla ilgili dersler de çıkarabiliriz. Sizin için efsane dizileri ve onlardan çıkarılabilecek finansal dersleri bir araya getirdik...

Not: Filmlerin konuları Beyazperde.com'dan alınmıştır, filmlerin sıralamasında ise IMDb puanları esas alınmıştır.

Kaynak: https://blog.bankbazaar.com/money-les...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Supernatural, 2005-2020

1. Supernatural, 2005-2020

IMDb: 8.4

Doğaüstü bir dizi olan 'Supernatural', Dean ve Sam Winchester kardeşlerin, doğaüstü yaratıklarla verdikleri savaşı konu alıyor. Annelerinin bilinmeyen bir varlık tarafından yakılarak öldürülmesi sonucu, babalarıyla beraber avcılık yapmaya başlayan kardeşlerden Sam normal bir hayat sürme isteği ile abisi ve babasını bırakıp üniversiteye gider. Yıllarca ailesinden ayrı yaşayan Sam, abisinden aldığı babasının kayıp olduğu haberi ile eve döner ve macera yeniden başlar.

Finansal ders: Geleceğinizin kontrolü sizdedir.

Finansal ders: Geleceğinizin kontrolü sizdedir.

Sam ve Dean Winchester hayatlarının kontrolünü ellerinden bırakmayan insanlar. İşler onların aleyhine olsa bile, asla vazgeçmeyip kötülüğe karşı savaşlarına devam ettiler. Onların uğraşları, işleri kendi istedikleri konuma getirmelerini sağladı. Onların tutumunu finansal konularda kullanmak çok işinize yarayacaktır. Finansal durumunuzun mevcut haline bakıp asla umutsuzluğa kapılmamalısınız. Bunun yerine daha iyi bir konuma gelebilmek için yapabileceğiniz her şeyi araştırmalı ve pes etmemelisiniz.

2. Arrow, 2012-2020

2. Arrow, 2012-2020

IMDb: 7.5

Öldüğü düşünülen bir kazanın ardından uzun süre bir adada yalnız başına yaşayan milyarder playboy Oliver Queen, adada geçirdiği süre boyunca çok değişmiştir. 5 yılın ardınan bulunan ve evine dönen Oliver, dönüştüğü bu yeni kişiyi ailesinden ve diğerlerinden saklamaya çalışırken geçmişte işlediği günahlarından arınmak için suçlularla mücadele etmeye karar verir ve kendisine Arrow kişiliğini yaratır.

Finansal ders: Hedeflerinizi önceliklerine göre sıralamalısınız.

Finansal ders: Hedeflerinizi önceliklerine göre sıralamalısınız.

Oliver Queen ve ona yardım eden kişiler aynı anda birçok sorunla karşı karşıya kaldılar. Bunların hepsine birden çözüm aramanın başarısız olmalarına neden olacağını bildiklerinden sorunları bir sıraya koydular. İlk olarak en büyük sorunu seçtiler ve bu büyük sorunu çözerken birkaç küçük sorun da kendiliğinden halloldu. Oliver ve ekibinin kullandığı taktik finansal konular için de geçerlidir. Parayla ilgili sorunlarınızı veya hedeflerinizi önceliklerine göre sıralamalı ve ilk olarak en önemli olana odaklanmalısınız. Bu işlerin karışmasını ve karşınıza daha büyük sorunlar çıkmasını engelleyecektir.

3. The Vampire Diaries, 2009-2017

3. The Vampire Diaries, 2009-2017

IMDb: 7.7

Bu kasabada her şey olabilir. Ölüp ölüp dirilebilir, bir vampir olabilir, bir cadının büyüsüne maruz kalabilir, hatta kurt adamlara kendinizi kaptırabilirsiniz. Çünkü burası Mystic Falls.Kısa bir süre önce ailesini kaybeden Elena ve kardeşi teyzeleri ile yaşamaya başlarlar. Ama işler sanıldığı kadar sakin ilerlemeyecektir. Stefan'ın kasabaya dönmesiyle başlayan olaylar zinciri, gün geçtikçe gizemin ve aksiyonun dozunu artırarak devam eder. L.J. Smith tarafından kaleme alınan seride; iyi ve kötünün birbirleriyle olan savaşı vampir olan iki kardeş Damon ve Stefan arasında yaşanırken ikisinin arasında kalan Elena dengeleri korumayı başarabilecek mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Finansal ders: Güveneceğiniz kişileri iyi seçmelisiniz.

Finansal ders: Güveneceğiniz kişileri iyi seçmelisiniz.

Elena, Damon, Stefan, Caroline ve dizideki daha birçok karakter güvendikleri kişilerin ihanetine uğradıkları için çok zorluk çektiler. Bu insalara güvenmenin yanlış olduğunu göstermiyor tabii ki ama kimlere güveneceğinizi iyi seçemeniz gerektiğini anlatıyor. Bu nedenle, özellikle mali durumunuz söz konusu olduğunda güveneceğiniz kişileri iyi seçmelisiniz. İşle arkadaşlığın ayrı olduğunu unutmamalısınız ve aklınıza yatmayan ve emin olamadığınız konularda bunu karşı tarafla konuşmalısınız.

4. The Originals, 2013-2019

4. The Originals, 2013-2019

IMDb: 8.2

'The Vampire Diaries'ın spin-off'u olan dizi yüzyıllardır yaşayan vampirlerin hikayesini anlatıyor. Büyük bir vampir ailesinin eskiden yaşadıkları şehre geri dönmesini ve burada kontrolü yeniden ellerine olmak için yaptıklarını görüyoruz.

Finansal ders: Ailenizin önemini unutmamalısınız.

Finansal ders: Ailenizin önemini unutmamalısınız.

Tarihte ortaya çıkan ilk vampirler olan Mikaelson ailesinin birbiriyle olan ilişkilerini dizide görüyoruz. Aralarında sorun olduğunda ve birbirlerine darıldıklarında bile her zaman birbirlerinin arkasını kolluyor ve gerektiğinde birbirlerinin yardımcılarına koşuyorlar. Yani, Mikaelson ailesinin bize öğrettiği ders aileyi ön planda tutmaktır. Sizin finansal durumunuzun iyi veya kötü yönde seyretmesi ailenizi de etkiler. Ailenizi maddi ve manevi olarak desteklemek oldukça önemlidir.

5. The Flash, 2014-Günümüz

5. The Flash, 2014-Günümüz

IMDb: 7.6

Geçmişinde büyük bir trajedi yaşamış Barry Allen, Central City Polis Birimi’nde çalışan ve suçluların arkalarında bıraktıkları ipuçlarını toplayan bir adli laboratuvar asistanıdır. Talihsiz bir yıldırım kazası yaşamasının ardından süper hız gücüne sahip olan Barry, Flash kimliğine bürünür ve kötü adamları adalete teslim etmeyi kendine görev edinir!

Finansal ders: İhtiyacınız olduğunda yardım istemelisiniz.

Finansal ders: İhtiyacınız olduğunda yardım istemelisiniz.

Barry Allen bir süper kahraman. Bu yüzden, süper hız yeteneğiyle karşısına çıkan sorunları kolayca halledebileceğini düşünüyoruz. Ama açıkçası, 'The Flash' serisinin bize öğrettiği bir şey varsa o da süper kahramanların bile yardıma ihtiyacı olduğudur. Barry, ihtiyaç olduğunda her zaman ekibinden yardım istedi. Bu onu güçsüz gösteren bir şey değil. Aksine arkadaşları sayesinde gücüne güç kattığını gösteriyor. Barry gibi asla yardım istemekten çekinmemelisiniz. Finansal konuları anlamamak veya zor bir durum yaşamak herkesin başına gelebilecek şeylerdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Legends of Tomorrow, 2016-Günümüz

6. Legends of Tomorrow, 2016-Günümüz

IMDb: 6.8

'Arrow' ve The Flash'ın yaratıcıları Greg Berlanti ve Marc Guggenheim'ın imzasını taşıyacak olan kardeş dizi 'Legends of Tomorrow', tek bir süper kahramanın değil, birçok süper kahramanın hikayesini anlatacak. Kadrosunda hem 'The Flash' dizisinden hem de 'Arrow'dan aşina olduğumuz Victor Garber, Brandon Routh, Arthur Darvill, Caity Lotz, Dominic Purcell ve Wentworth Miller gibi isimler yer alıyor.

Finansal ders: Her zaman bir planınız olmalıdır.

Finansal ders: Her zaman bir planınız olmalıdır.

Kaptan Sara Lance ve efsane kahramanlardan oluşan ekibini düşmanlarına karşı harekete geçmeden önce stratejilerini önceden planladılar. Tabii ki, planlarının geri tepme olasılıklarını da düşünüp hep bir B planı da hazırladılar. Benzer şekilde, finansal geleceğinizin iyi olmasını istiyorsanız her zaman iyi hazırlanmış bir planınız ve yanında bir yedek planınız daha olmalıdır.

7. One Tree Hill, 2003-2012

7. One Tree Hill, 2003-2012

IMDb: 7.7

Her şey 'Dawson’s Creek' ile başladı, 'The O.C.' fırtınası ile devam etti ve Amerikalı gençlerin ergenlikten olgunluğa geçiş çağlarını konu alan diziler altın çağını yaşadı. Bu furyada iz bırakan yapımlardan biri de kuşkusuz 'One Tree Hill' oldu. Kuzey Carolina’da küçük bir kasabada yaşayan ve Ravens isimli lise basketbol kulübünün oyuncu gençlerini konu alan dizi kısa zamanda geniş bir hayran kitlesi yarattı. Hayatın önlerine çıkarttığı sürprizlerle baş etmeye çalışan gençler, Nathan ve Haley James Scott ve Brooke Davis dostluk bağlarına sıkı sıkıya sarılarak yollarına devam ediyorlar.

Finansal ders: Umudunuzu asla kaybetmemelisiniz.

Finansal ders: Umudunuzu asla kaybetmemelisiniz.

Peyton, Brooke, Nathan, Haley, Lucas ve dizideki hemen hemen tüm diğer karakterler, zorlu yaşam koşullarıyla yüzleşmek zorunda kaldılar. Ancak, hepsinden kurtuldular. Ne kadar zorlansalar da yollarına hep devam ettiler. Bu da izleyenlere zorluklar karşında umudun asla kaybedilmemesi gerektiğini gösteriyor. Aynı şekilde, finansal durumunuzda zorluk yaşadığınızda, borcunuz olduğunda ve bunlara benzer durumlarda ileride ne yapacağınızı planlamak zor olsa da umudunuzu kaybetmemelisiniz. Küçük adımlarla finanasal durumunuzu düzeltmeye çalışmalısınız. Odağınız işleri düzeltmek üzerine olursa bunu başarmanız çok daha kolay olacaktır.

8. Reign, 2013-2017

8. Reign, 2013-2017

IMDb: 7.5

Kraliçe Mary'nin 15 yaşındayken Fransa'ya gidip Prens Francis ile evlenmesini anlatan televizyon filminin başrollerinde Anna Popplewell ve Caitlin Stasey yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Finansal ders: Kadınların finansal konuları anlamadığı algısı tamamen yanlıştır.

Finansal ders: Kadınların finansal konuları anlamadığı algısı tamamen yanlıştır.

Reign'deki kadın karakterlerin bize öğrettiği bir şey varsa o da erkekler için tasarlanmış bir dünyada bile kadınların başarılı olmak ve gelişmek için erkeklere ihtiyacı olmadığıdır. Dizide Mary Stuart, Catherine de Medici ve I. Elizabeth gibi kadın karakterlerin kadınların yönetimde sözleri olmaması gerektiği üşünülen bir otamda kendilerini kanıtladıklarını ve ne kadar güçlü olduklarını görüyoruz. Aynı şekilde, günümüzde kadınların, finansal konularda erkeklere göre daha kötü olduğu ve bir erkeğin onlara bu konularda yardım etmesi gerektiği algısı tamamen yanlıştır. Birçok araştırma, kadınların parayı idare etmede erkeklerden çok daha iyi olduğunu göstermiştir.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

İlginizi çekebilecek diğer içeriklere buradan ulaşabilirsiniz. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
10
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın