Görüş Bildir
Haberler
İzlemediğiniz Kalmasın! Son 5 Yılda Popüler Yapımların Gölgesinde Kalmış 30 Enfes Film

İzlemediğiniz Kalmasın! Son 5 Yılda Popüler Yapımların Gölgesinde Kalmış 30 Enfes Film

EC was here.
07.05.2017 - 11:44

Son 5 yılın popüler filmlerini silip süpürdüyseniz, bir de gözden kaçırmış olabileceğiniz bu yapımlara bir göz atın; pek çok sağlam eser bulacaksınız. 😌

8, 6 ve 2 numarayı özellikle öneriyorum. İyi seyirler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Beyaz Tanrı / White God (2014)

30. Beyaz Tanrı / White God (2014)

IMDb: 6.9

Anne ve babası ayrı yaşayan Lili’nin en yakın dostu, köpeği Hagen'dir. Annesi bir yurt dışı seyahatine çıkınca, 13 yaşındaki Lili, Hagen ile birlikte babasının evine yerleşir. Fakat Macaristan’da yeni çıkan bir yasa, melez köpek sahiplerine ekstradan yükler getirmiştir.  Sokaklar bir anda saf ırk olmayan köpeklerin işgaline uğrar. Lili’nin sevgili köpeği Hagen de babası yüzünden benzer bir kaderi paylaşır. Yaşananlara çok üzülen Lili, Hagen’i bulmak için sokakları karış karış dolaşır. Öte yandan sokaklarda hayatta kalma mücadelesi veren ev köpeği Hagen’in başına pek çok olay gelir. Köpek yakalayıcıları, dilenciler, köpek dövüşçüleri peşini bırakmaz. Hagen insanların köpeklerin dostu olmadığını anlayarak, diğer köpekleri de beraberinde örgütler ve insanlara karşı acı bir intikam savaşı açar. Lili, insanoğluyla köpekler arasındaki yaşanan bu savaşı amansız savaşı durdurabilmeyi başaracak mıdır?

29. Get on Up (2014)

29. Get on Up (2014)

IMDb: 6.9

Get on Up, soul müzisyeni James Brown'ın hayat hikayesini beyaz perdeye aktarıyor. Müziğiyle ve felsefesiyle yalnızca kendi türünde değil dünya müzik tarihine de damgasını vuran James Brown'ı Chadwick Boseman canlandırıyor.

28. Kahraman Çocuk / The Young and Prodigious T.S. Spivet (2013)

28. Kahraman Çocuk / The Young and Prodigious T.S. Spivet (2013)

IMDb: 7.1

T.V. Spivet, böcek morfolojisini takıntı haline getiren annesi, Miss America olmanın hayallerini kuran kız kardeşi ve babasıyla birlikte, Montana'daki bir çiftlikte yaşayan 12 yaşında bir çocuktur. Spivet gün geçtikte harita yapımı ve keşifler konusunda daha da yetenekli hale gelmektedir. Bir gün Smithsonian müzesinden beklenmedik bir telefon alır. Son yaptığı keşfin prestijli Bair Ödülü'ne layık görüldüğü söylenir. Spivet ödül törenine gelmesi ve bir konuşma yapması için davet edilmiştir. Hiç kimseye haber vermeden Washington'a giden bir trene biner ve yolculuğu böylece başlamış olur.

27. Bak Kim Döndü / Er ist wieder da (2015)

27. Bak Kim Döndü / Er ist wieder da (2015)

IMDb: 7.1

Alman siyasi tarihinin 1 numaralı ismi olan Adolf Hitler 2015 Almanyası'nda kendini bulursa ne olur? Çocukların büyükleri takmadığı, herkesin cep telefonları ile dolaştığı, kısacası artık diktatörlüğün geçmediği bu dünyada Hitler’in işi hiç de kolay olmayacaktır.

26. Yüz Yaşında Camdan Atlayıp Kaybolan Adam / Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann (2013)

26. Yüz Yaşında Camdan Atlayıp Kaybolan Adam / Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann (2013)

IMDb: 7.1

Güzel bir hayat yaşadığına inanan Allan Karlsson bir gün kendisini bir hastane odasında tıkılmış halde bulur. Bu duruma katlanamayan yaşlı adam hastane penceresinden kaçarak yepyeni bir maceraya atılır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Barbara (2012)

25. Barbara (2012)

IMDb: 7.2

İki hayat arasında kalan bir kadının hikayesi olan 'Barbara', 1980'ler Doğu Almanya'sından bir dram. Doğu blokundan bir daha dönmemek üzere kaçmak isteyen Barbara, doktor olarak görev yaptığı Doğu Berlin'den sürülerek kırsal bölgedeki küçük bir hastaneye gelir. Yeni hayatına göze batmadan alışmaya çalışan ama Batı tarafı ile de ilişkisini kesmeyen, hatta oradaki sevgilisiyle kaçamak da olsa halen görüşen Barbara, bir şekilde ülkeden kaçmayı planlamaktadır. 

Fakat geldiği küçük kasaba hastanesindeki çocuk doktoru Andre, tüm soğuk davranışlarına rağmen insanî tavrı ve mesleğindeki yetisiyle Barbara'nın kapılarını aralar...

24. The Founder (2016)

24. The Founder (2016)

IMDb: 7.2

İki kardeşin yenilikçi fast food restoranını(McDonald's), hırs, inat ve acımasızlık kombinasyonu ile dünyadaki en büyük restoran işletmelerinden birine haline getiren bir satış görevlisi Ray Kroc'un hikayesi.

23. Kon-Tiki (2012)

23. Kon-Tiki (2012)

IMDb: 7.2

Norveçli kaşif Thor Heyerdahl Pasifik Okyanusu'nu 1947'de 5 kişilik bir ekip ile geçmeye kalkar. Amacı ise Güney Amerikalıların Kristof Kolomb öncesi dönemlerde denizleri aşarak Polynesian adalarında yerleştiğini ispat etmektir. Yolculuk için gereken parayı borç ve bağış toplayarak elde eden Heyerdahl, 101 gün sürecek 8 bin kilometrelik bir maceraya yelken açar. Bu esnada dünyanın gözü de üzerindedir...

22. Truman (2015)

22. Truman (2015)

IMDb: 7.3

Kanser tedavisine son vermeye karar veren Julian, ölüme kendini hazırlamıştır. Sadık köpeği Truman ile birlikte yaşayan Julian'ı Kanada'da yaşayan arkadaşı Tomas ziyaret eder. Tomas'ın gelme nedeni Julian'ı kararından vazgeçirmektir. 

İki eski dost, Truman'ı sahiplenecek bir aile ararlar; Julian'ın oğlunu ziyaret etmek için Amsterdam'a giderler ve birlikte daha pek çok şey yaparlar.

21. Bencil Dev / The Selfish Giant (2013)

21. Bencil Dev / The Selfish Giant (2013)

IMDb: 7.3

14 yaşındaki Arbor'ı bu dünyada onu seven en iyi arkadaşı Swift'ten başka kimsesi yoktur. Swift'in sessiz sakin yapısının aksine Arbor oldukça kavgacı ve hareketlidir. İkilinin okulda kimseyle arası iyi değildir. Bir gün çıkardığı büyük kavga sonucu uzaklaştırılan Arbor, hurdacı Kitten'ın yanında çalışmaya başlar. Bir gün onun gibi iş tutup zengin olma hayalleri içerisindedir. Başta her şey güzel gider fakat hurdacılıktan çok, çalıp sattıkları bakır kablolardan para kazanmaktadırlar. Arbor her geçen gün para konusunda daha hırslı ve açgözlü olur. Adeta bir idol gibi bellediği Kitten'ın gözüne girmek onun için çok önemlidir. Fakat Kitten, işlerini beraber yapmak için onun yerine arkadaşı Swift'i tercih edince, ikilinin sıkı dostluğu tehlikeye girecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. İlk İsim / Le prénom (2012)

20. İlk İsim / Le prénom (2012)

IMDb: 7.3

Vincent baba olmak üzeredir. Çocukluk arkadaşlarıyla buluştuğu gün, çocuğunun ismini Adolf koyacağını ilan eder. Adolf Hitler’den esinlenmemiş olmasına rağmen, bu isim grubun geçmişine ait hoş olmayan olayları gün yüzüne çıkartacaktır.

19. Hayatımın Şarkısı / La famille Bélie (2014)

19. Hayatımın Şarkısı / La famille Bélie (2014)

IMDb: 7.3

Mandıracılık yaparak geçimini sağlayan Bélier ailesinin, 16 yaşındaki Paula hariç, tüm fertleri işitme engellidir. Paula ailenin tüm gündelik işleriyle, en başta çiftlikteki işleriyle tek başına ilgilenir. Bunun yanı sıra ailesinin çevresiyle kurduğu ilişkilerinde çevirmenliği de bizzat üstlenmektedir. Özellikle de radikal bir kararla yaklaşan yerel seçimler için belediye başkanlığına adaylığını koyan babası, bu süreçte kızına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyar. Ancak Paula bir gün, müziğe karşı doğuştan bir yeteneği olduğunu keşfeden müzik öğretmenin ısrarlarıyla, Radio France'ın düzenlediği şarkı yarışmasına katılmaya karar verir. Hayallerini gerçekleştirmek ve ailesinin yanında olmak arasında sıkışıp kalan Paula'nın verdiği karar, yetişkinliğe doğru kaçınılmaz bir adım atmasına neden olur.

18. Dope (2015)

18. Dope (2015)

IMDb: 7.3

Inglewood'un tehlikeli mahallelerinden birinde yaşayan Malcolm, gangster ve uyuşturucu çetelerinin yönettiği bu yere inat idealleri olan bir gençtir. Harvard'a girmeyi kafasına koyan çalışkan ve zeki bir öğrencidir, önündeki üniversite başvuruları için elinden geleni yapmaktadır. Los Angeles'ta yapılacak çok büyük bir partiye davetiye bulan Malcolm ve arkadaşları büyük bir maceranın içine atılacaktır.

17. No (2012)

17. No (2012)

IMDb: 7.4

1988'de gerçekleştirilen Şili referandumundan yola çıkan film, parlak fikirli, genç bir reklam uzmanını başrole taşıyor. Diktatör Augusto Pinochet'i baskılarla ülkeyi referandum oylamasına götürmüştür. Muhalefet kanadı ise bu fırsatı kullanıp onu alaşağı etmek için, René Saavedra'nın yönettiği, 'Hayır' odaklı ciddi bir reklam kampanyası başlatır. Bu kampanya, Augusto Pinochet'in sonunu getirecek ve tarihin yönünü değiştirecek midir?

16. Belle (2013)

16. Belle (2013)

IMDb: 7.4

Gerçek bir öyküye dayanan film, 18. yüzyılda yaşayan Dido adındaki melez bir kadının başından geçenleri konu ediniyor. Dido, aristokrat büyük amcası ve karısı tarafından ayrıcalıklı bir şekilde büyütülmüş olmasına rağmen derisinin rengi yüzünden uygun sosyal konuma gelememektedir. Ancak Dido kendini, pozitif değişiklik yaratmak isteyen genç ve idealist bir avukata aşık bulunca iki dünya arasında sıkışmış bulur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Evde / Dans la maison (2012)

15. Evde / Dans la maison (2012)

IMDb: 7.4

16 yaşında bir erkek çocuğu olan Claude sınıfın en arka sırasında oturan ve ilk bakışta kimsenin dikkatini çekmeyen bir çocuktur fakat yaşıtlarının çok üzerinde bir gözlem gücü ve yazım yeteneği vardır. Fransızca öğretmenine yazdığı kompozisyonlarda sınıf arkadaşlarından biri olan Ralph ve ailesi hakkında mahrem olaydan bahseder. Bu konuyla ilgili etik bir ikilem yaşayan Fransızca öğretmeniyse bu yetenekli ve ilginç öğrenci karşısında öğretmenliğin tadını çıkarmaya karar verir ve bundan kimseye bahsetmez , fakat bu ihlal başlarına birçok dert açacağı gibi, bir sürü kontrol edilemeyecek olayın da ortaya çıkmasına yol açar.

14. McFarland, USA (2015)

14. McFarland, USA (2015)

IMDb: 7.4

Deneyimli bir koç olan Jim White, hayatında bir süredir bazı problemlerle mücadele etmektedir. Yaşadığı birtakım talihsiz olaylardan dolayı California'nın en fakir bölgelerinden olan McFarland'a yerleşir. Jim White burada, genç lise öğrencilerinin spora olan yatkınlıklarını keşfeder ve onların saklı kalmış potansiyelini ortaya çıkartmak ister. Gençleri bir yarışmaya hazırlayan White, onlara hayatlarının fırsatını da sunacaktır.

13. Arada Kalan / What Maisie Knew (2012)

13. Arada Kalan / What Maisie Knew (2012)

IMDb: 7.5

6 yaşındaki Maisie ebeveynlerinin evliliklerinin dramını yaşamaktadır. İlk başta bu duruma çok üzülüyor gibi görünmez aslında ama yaşananlar onu sıkmaktadır. Sonra bir gün babası evden taşınır ve çok sevdiği dadısı onunla birlikte gider, annesi bir barmenle evlenir. Maisie iki ev arasında gidip gelmeye başlar. Ta ki bir gün artık bu oyunu oynamak istemediğine karar verene kadar...

12. Limonata (2015)

12. Limonata (2015)

IMDb: 7.6

Makedonya'da yaşayan Suat eski bir TIR şoförüdür ve ölümcül bir hastalık nedeniyle yatağa düşer. Oğlu Sakip'i yanına çağırır ve ölmeden önceki tek arzusunu açıklar. Suat seneler önce İstanbul'da imam nikahı kıyarak bir kadınla evlenmiştir ve bu evlilikten bir çocuğu olmuştur. Ancak Suat bebekken terk ettiği bu çocuğu hiç görememiştir. Ölmeden önce tek dileği Selim adındaki ikinci çocuğunu bulup ondan helallik istemektir. Buna göre oğlu Sakip'ten İstanbul'a gidip kardeşini bulmasını ister. Sakip babasının emektar arabasına atlayıp elinde yalnızca kardeşinin adı ve eski bir adresle İstanbul yollarına düşer.

11. Ömer / Omar (2013)

11. Ömer / Omar (2013)

IMDb: 7.6

Ömer utangaç ve duyarlı bir fırıncıdır. Fakat iç dünyasına, kendi doğasına aykırı bir şekilde, bir kedi fare oyununun içinde İsrail güvenlik güçleriyle oyun oynayarak duvarın arkasında yaşayan biricik aşkı Nadya'yı görmeye çalışmaktadır. İnandığı ve bildiği her şey bir anda güvenlik güçleri tarafından İsrail'e karşı büyük bir saldırı hazırlığında olmaktan şüpheli bulunarak göz altına alınmasıyla yerle bir olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Yeni Dünya / Sin-se-gae (2013)

10. Yeni Dünya / Sin-se-gae (2013)

IMDb: 7.6

Bir dedektif ülkenin en büyük çetelerinden birinin içine sızar ve patron öldükten sonra yerine geçebilmek için bir kavgaya karışır. Bu arada olaydan sorumlu ikinci dedektif hayatı pahasına ona güvenir.

Dedektif Ja-Sung (Lee Jung-Jae) 3 numaralı suç çetesi üyesi olabilmek için ülkenin en büyük çetelerinden birinin içine sızar. Patron öldükten sonra casus dedektif Ja-Sung, kendisine inanan 2 numaralı suç çetesi üyesi (Hwang Jung-Min) ve kendisini yem olarak gören Ulusal Polis Ajansındaki bölüm şefi Kang (Choi Min-Sik) arasında kalır.

9. Çocuk Büyütme Rehberi / No se aceptan devoluciones (2013)

9. Çocuk Büyütme Rehberi / No se aceptan devoluciones (2013)

IMDb: 7.6

Valentin, bir gün kapısında sahipsiz bir bebek bulur. Bebeğin annesinin izinden Meksika’dan Los Angeles yollarına düşer, kendisine ve yeni kızı Maggie’ye yeni bir yuva bulur. Valentin, ideallerdeki gibi bir baba olmasa da Maggie’ye 6 yıl boyunca bakar ve onu büyütür. Bu sırada kendisi de geçimlerini sağlamak için Hollywood'da dublörlük yapmaktadır. Baba-kız keyifli ve sorunsuz bir şekilde yaşayıp birbirlerini büyütürken, birden Maggie’nin annesi beklenmedik biçimde ortaya çıkar!

8. Yasak Aşk / En kongelig affære (2012)

8. Yasak Aşk / En kongelig affære (2012)

IMDb: 7.6

Danimarka kralı VII. Christian akli dengesi tam da yerinde olmayan, kafasına göre hareket eden, uçuk-kaçık bir karakterdedir. Asabidir ve alkolü, fahişelerle eğlenmeyi ülke yönetiminden daha önemli görmektedir; zaten kendisine bağlı olan konseyde kralın tescilli deliliğini fırsat bilerek ülkeyi istediği gibi yönetmektedir. İngiltere prensesiyle politik çıkarlar için evlendirilir; Prenses Caroline ülkeye gelirken sanatçı bir ruhlu bir kral ile evlendiğini sanarken, karşısında hala büyümemiş bir çocuk bulur. 

Danışmanları tüm ülkede seçkin isimler arasından krala uygun doktor ararken, sıradan bir kasaba doktoru olan Friedrich Struensee çatlak kralın gözüne girer ve sadece kraliyet doktoru olmakla kalmaz kralın en iyi dostu, danışmanı olur. Bu süreçte de kralın çoktan gözden çıkarttığı, sıkıcı bulduğu Kraliçe Caroline ile de aralarında karşı konulmaz bir çekim oluşur. Doktorun ve kraliçenin yaşadığı gizli aşk, bir ulusun da aydınlanmaya giden yoluna öncülük edecektir…

7. Ove Adında Bir Adam / En Man Som Heter Ove (2015)

7. Ove Adında Bir Adam / En Man Som Heter Ove (2015)

IMDb: 7.7

59 yaşındaki Ove mahallenin huysuz ihtiyarıdır ve birkaç sene önce apartman yöneticiliği görevinden de azledilmiştir ancak bunu hala kabullenmemekte ve mahalleyi bir demir yumrukla yönetmeye devam etmektedir. Hamile olan Parvaneh ve ailesi karşıdaki teraslı daireye taşınıp yanlışlıkla Ove’ın posta kutusunu kullanınca aralarında beklenmedik bir dostluk oluşur. Sevgi ve hayata dair gerekli şeyleri çevrende bulundurmanın önemi üzerine dramatik bir komedi.

6. Mayın Sahili / Under sandet (2015)

6. Mayın Sahili / Under sandet (2015)

IMDb: 7.8

Gerçek olaylardan esinlenen film, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Danimarka'ya mayın temizlemek için gönderilen Alman savaş esirlerinin hikayesini anlatıyor. Kıyı boyunca çıplak ellerle kum kazan Alman esirler 2.000'den fazladır ve bunların yaklaşık yarısının hayatını veya uzuvlarını kaybettiğine inanılmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Benim Babam, Benim Oğlum / Soshite chichi ni naru (2013)

5. Benim Babam, Benim Oğlum / Soshite chichi ni naru (2013)

IMDb: 7.8

Bu bir iş adamının hikayesi; para ve başarı hırsıyla gözleri kararmış, kendini bile görmeden önüne gelen her şeyi ezip geçecek bir hırsla yaşamaktayken birdenbire onu vuran varoluşçu krizin öyküsü... Hayatının ne kadar anlamsız olduğunu en yakınındakilerin bile farkında olmadığının farkına varan adam için bu krizin başlamasına neden olan ise, 6 yıldır aslında bir başkasının oğlunu büyüttüğünün farkına varması...

4. Onur / Pride (2014)

4. Onur / Pride (2014)

IMDb: 7.8

1984 yılında henüz 20 yaşındaki gey Joe, Bromley’den Londra’ya Onur Yürüyüşü’ne katılmak için gelir. Hissettiği tereddüt bir grup geç gey erkek ve lezbiyen ile tanışınca yerini rahatlamaya bırakacaktır. Gethin's Soho Kitapevi’nde bir araya geldiği bu gençler aslında dönemin başbakanı Margaret Thatcher tarafından hoş görülmemektedir. Öte yandan aynı günlerde maden işçileri çalışma koşulları nedeniyle greve gitmiştir. Kuzey İrlandalı aktivist Mark Ashton ezilen iki kanadın birlik göstermesi gerektiğini savunur. Eşcinsel gençler, bir İrlanda kasabasına yardım için harekete geçerler ve gönülden yardımları toplumda karşılık bulur. Öte yandan iki grubun da güçlenmesini istemeyenlerin sabotajı hiç de uzak değildir…

3. Ben, Daniel Blake / I, Daniel Blake (2016)

3. Ben, Daniel Blake / I, Daniel Blake (2016)

IMDb: 8.0

Daniel Blake, New Castle’da yaşayan bir marangozdur. Fakat ciddi sağlık durumu nedeniyle çalışamamaktadır. Hayatında ilk kez “işsizlik fonuna”  başvuran Daniel, gerçekten hasta olduğunu bürokrasiye kanıtlamaya çalışır. Ama sistemin çarpıklığı nedeniyle devlet yardımı da alamaz ve yeniden iş aramak zorunda kalır. Daniel bu zorlu süreçte Katie adında bir anne ve onun küçük çocuklarıyla dostluk kurar. Kendisi gibi bozuk sistemle ve boğucu bürokrasiyle mücadele eden ve iki çocuğuna tek başına bakan genç Katie ile yoldaş olacaktır...

2. Sing Street (2016)

2. Sing Street (2016)

IMDb: 8.0

1980'li yıllarda Dublin'de yaşayan bir genç, ailesinin kendisi üzerinde uyguladığı baskıdan sıkılır. Böylece bir müzik grubu kurma kararı aldıktan sonra ailesinin yanından uzaklaşacak ve Londra'ya taşınacaktır ve basamakları teker teker tırmanmaya başlayacaktır.

1. Mandalinalar / Mandariinid (2013)

1. Mandalinalar / Mandariinid (2013)

IMDb: 8.3

Kafkasya'da artık savaş kapıdan içeri girmiştir. Çatışmanın kendileri üzerinde oluşturacak tahribatın farkında olan halk; canlarını güvenlik altında alabilmek için Estonya'ya göç etmeye başlamıştır. Yaşadıkları yeri terk edemeyen iki yaşlı insan; savaşın tam kalbinin attığı yerde kalmış ve yavaş yavaş da maddi sıkıntılar yaşamaya başlamışlardır. Bu iki yaşlı adamın, göç edememe sebebi de bu maddi sıkıntılardır. Biri marangozluk yaparak diğeri de bahçesindeki mandalinaları toplayarak bu parayı temin edip göç etmeyi planlamaktadır. Fakat ne yazık ki her ikisi de bulundukları toprakları terk etmek için geç kalmıştır ve iki yaşlı adam tam savaşın ortasında kalır. Bir Gürcü bir de Çeçen askerini evlerine alıp tedavi eden bu insanlar, bu sayede savaşın taraflarında biri olmaksızın ayakta kalmaya çalışırlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
77
21
8
6
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yalnizbulut

Bunları internetten izleyemeyeceğiz, ne de olsa özgürlükler ülkesiyiz.

İsim soyisim

Nasıl yani?

Gizem Yenikler

İzleyeceğim.

İsim soyisim

30'la 26 çok iyidir. Mutlaka izleyin.