Görüş Bildir
Haberler
TV
İzlemeden Önce Ölmeniz Gereken 10 Yerli Dizi

İzlemeden Önce Ölmeniz Gereken 10 Yerli Dizi

Mr. Brown
14.05.2015 - 18:24 Son Güncelleme: 15.05.2015 - 00:04

1.Deniz Yıldızı

Dizinin başladığı günden beri bitmek bilmeyen dizilere özgü tesadüflerine 'Aaa! Ne tesadüf!' dedirtmeyen, haftanın beş günü yayınlanan, muhtemelen senaryosu yarım saatte yazılmış, başladığı günden bugüne tüm oyuncu kadrosu değişmiş, 'Yok bu ölemez, ölürse dizi biter' dediğiniz bütün karakterlerin öldüğü günlük dizi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2.Unutma Beni

Dizinin kaçıncı bölümde olduğunu söylerken nefes nefese kaldığınız, takip ederken başınızın döneceği, ev işlerini bitiren annenizin öğleden sonra koltuğa oturup, ninenizle beraber ' Tuu! Namussuza bak.' diye yorum yaptığı, ileri derecede bıktıran günlük bir dizi.

3.Beni Affet

Entrikalarla dolu, her an birinin çıkıp 'Durun! Siz kardeşsiniz. Siz de anne kız, ben de sizin babanızım'  diyebileceği, diğer bölümde de başka birinin çıkıp 'Hayır! Bu adam yalan söylüyor. Elimde DNA testi var.' diyebileceği her daim adrenalini yüksek tutan, haftanın beş günü, muhtelemen işten geldiğinizde TV'yi zaplarken tesadüf edeceğiniz, uçarı bir dizi.

4.Aşkın Bedeli

Aşk, İyiler ve Kötüler şeytan üçgeninde dolaşan, tam kavuşacakken bir mani çıkan, bir türlü kavuşamayan, izlerken 'Ayy yeter gına geldi, kavuşunda bitsin artık şu dizi' diyeceğiniz, haftanın beş günü yayınlanan, diziyi izledikten sonra şeytana dahi pabucu ters giydireceğiniz entrikalı klasik günlük dizi.

5.Arka Sokaklar

Kanal D'nin demirbaşı olan, 2006'da başlayıp günümüzde de devam eden 9 sezonluk polisiye dizisi.Rıza Baba ve ekibinin her olayı çözdüğü, her oyuncunun en az 5 defa rehin alındığı, en az 6 defa ölümle burun buruna geldiği, dizinin başladığı gün, işe başlayan bir polisin bugün emekli olduğu, yılların alışılagelmiş, senaryosunu herkesin bildiği dizi.

6.Doktorlar

Anafikri  'Doktorlar da aşık olabilir.'  olan, atalarımızın 'Ayva çiçek açmış, yaz mı gelecek?' deyiminin bu diziden sonra 'Doktorlar yine başlıyor, yaz mı gelecek?' olarak kullanıldığı, yazın habercisi ve ardılı sayılabilecek 'Acil Servis' ve 'Acil Aşk Aranıyor' ile devam eden dizi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7.Pis Yedili

Esprileri güldürmeyen, hatta bir esprisine denk geldiğinizde TV'ye terlik fırlatacağınız, her ne kadar adı gençlik dizisi olsa da 7- 14 yaş arası izleyicilerin dikkatini çeken, hala eski bölümleri yayınlanmaya devam eden sözde 'komedi' dizisi.

8.Akasya Durağı

Oyuncu kadrosu muhteşem, senaryosu vasat olan, tesadüflerin hepsini Cennet Mahallesi'nden alan, her gün tekrarı yayınlanan bir dizi.

9.M.U.C.K

Zorla MUCK kelimesine uydurulduğu belli 'Müzik Umutları Cesaret Kanatlarıydı.' mottosuyla ekrana bir aralar giren, girdiği gibi kaybolan dizi.

10.Türk Malı

'Hahaha! Gerçekten çok komikmiş' diyenin olmadığı, ara sıra denk geldiğimizde 'Komik mi?' ya da 'Nereye gülüyoruz?' dediğimiz, komik olan yerleri fark etmemiz için  her komiklikten sonra gülen seyirci seslerinin geldiği dizi.

SONUÇ:

Hasılı; Türk televizyonlarında bu kadar ilgi çekmeyen diziler yayınlanırken, dizinin final bölümü yayınlanacağının duyulduğunda sosyal medyanın ayağa kalktığı ( Bkz.:Leyla ile Mecnun, Çalıkuşu,...gibi) dizilerin bitmesi bir tür acımasızlık olsa gerek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
128
46
29
10
9
8
8