Görüş Bildir
Haberler
İzledikten Sonra Sadece "İyiydi Ya" Deyip Hayatınıza Devam Edeceğiniz Filmler

İzledikten Sonra Sadece "İyiydi Ya" Deyip Hayatınıza Devam Edeceğiniz Filmler

Beyza
11.11.2023 - 16:01

Ne vasat ne de çok iyi... Bu filmleri izledikten sonra verebileceğiniz tek tepki 'iyiydi ya' olacak. Hazırsanız hadi, listemize geçelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. The Last Airbender (2010)

25. The Last Airbender (2010)

IMDb: 4

Özet: Su, Toprak ve Hava Milletinin Ateş Ülkesinin zorbalığına direnmesinin hikayesinin aktarıldığı bu filmin başlangıcında Hava, Su, Toprak, Ateş Kaderleri birbirine bağlanmış dört ülke olarak karşımıza çıkıyor. Ateş Ülkesi'nin diğerlerine karşı acımasız bir savaş başlatmasıyla bir anda herşey değişir. Devasa bir yüzyıl geçmiştir ancak bu yıkım sürecini değiştirecek en küçük bir umut belirtisi görünürde yoktur. Nickelodeon yapımı animasyon televizyon dizisini temel alan The Last Airbender, Aang'ın hayatta kalma mücadelesinin açılış bölümüdür.

Yönetmen: M. Night Shyamalan

Oyuncular: Noah Ringer, Dev Patel, Nicola Peltz

24. Fifty Shades of Grey (2015)

24. Fifty Shades of Grey (2015)

IMDb: 4,2

Özet: Bir edebiyat öğrencisi olan güzel Anastasia Steele, çekici ve zengin bir iş adamı olan Christian Grey ile bir röportaj gerçekleştirir. Görüşmeye gittiğinde karşısında, tavırları ve çekiciliği ile baş döndüren bir adam bulur. Aşk ve ilişkiye biraz mesafeli duran Anastasia, bu zengin ve yakışıklı adamın cazibesine karşı koyamaz ve kendisini çekimine bırakır. Fakat hayatta her şeye karşı doyum noktasına ulaşmış olan Grey'in ilişki ve seks söz konusu olunca kimsenin bilmediği gizli sırları vardır. Genç kız karşısındaki adamla şehvetin bilmediği yollarına da sapacak mıdır?

Yönetmen: Sam Taylor-Johnson

Oyuncular: Jamie Dornan, Dakota Johnson, Jennifer Ehle

23. Twilight (2008)

23. Twilight (2008)

IMDb: 5,3

Özet: Annesiyle birlikte Phoenix'te yaşayan güzel ama hırpani, sevimli ama içe kapanık ergen kız Isabelle 'Bella' Swan, hayata karşı isyanları oynayan bir gençtir. Bella, annesinin başka bir adamla evlenmesi üzerine, babasının yanına Washington'ın Fork kasabasına taşınır. Edward ise, küçük kasabasında yıllardan beri ailesiyle yaşayan gizemli, genç bir adamdır. Aslında 'çok farklı bir hayat tarzına sahip olan' Edward, uzun süreden beri vampir kimliklerini saklamış olan bir aileye mensuptur. En az kendisi kadar tuhaf 'ebeveynleri', insan kanı içmeden, insanlara zarar vermeden mazbut bir hayat sürme gayesindeki 'efendi' vampirlerdir. Yeni başladığı okulunda tanıştığı Edward'a karşı tuhaf bir çekim hisseden Bella, bir süre sonra Edward'ın vampir olduğunu öğrenmesine rağmen ondan vazgeçemez.

Yönetmen: Catherine Hardwicke

Oyuncular: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner

22. Army of the Dead (2021)

22. Army of the Dead (2021)

IMDb: 5,8

Özet: Army of the Dead, Las Vegas’taki bir zombi salgını sırasında yaşananları konu ediyor. Bir adam salgın sırasında bir grup paralı askeri bir araya getirir ve büyük oynamaya karar verir. Ekip, karantina bölgesine girmeye cesaret ederek gelmiş geçmiş en büyük soygunu gerçekleştirmeye çalışır.

Yönetmen: Zack Snyder

Oyuncular: Dave Bautista, Ella Purnell, Omari Hardwick

21. Noah (2014)

21. Noah (2014)

IMDb: 5,8

Özet: Kabil'in soyundan gelen insanoğlu, kuşaklardır Yaradan'ın çizdiği iyilik yolundan sapmış, dünyanın tüm güzelliklerini ve nimetlerini sonuna kadar emip tüketerek yeryüzünü yaşanmaz hale getirmiştir. Dahası bir parça et için her türlü ahlaksızlık, hırsızlık, cinayet ve kaos normal hale gelmiştir. İnsanlığın bu sefil hali karşısında Nuh rüyasında, Yaradan'ın kendisini yaşanacak büyük bir tufana karşı uyardığını görür. Yaradan ondan büyük bir gemi inşa etmesini ve yeryüzünde yaşayan tüm hayvan cinslerinden bir çift almasını emreder. Bu gemi aynı zamanda ailesinin de tek kurtuluşu olacaktır. Tufanın yaklaşmakta olduğunu öğrenen sapkın insanoğlu ise geminin içine girmek için Nuh'a karşı saldırıya geçecektir....

Yönetmen: Darren Aronofsky

Oyuncular: Russell Crowe, Jennifer Connelly, Emma Watson

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. 2012 (2009)

20. 2012 (2009)

IMDb: 5,8

Özet: 2012 filmi, Mayaların uzun hesabına göre 21 Aralık 2012 tarihinde büyük felaketlerle insan çağının sona ereceği inancını konu ediniyor.

Yönetmen: Roland Emmerich

Oyuncular: John Cusack, Chiwetel Ejiofor, Amanda Peet

19. Venom: Let There Be Carnage (2021)

19. Venom: Let There Be Carnage (2021)

IMDb: 5,9

Özet: Venom adı verilen bir organizmanın taşıyıcısı olan Eddie Brock'un hikayesinin anlatıldığı 'Venom' filminin 2. devam halkası olan yapımda, başarısız bir infazdan sonra hapishaneden kaçan seri katil Cletus Kasady ve  Shriek'in Venom ile mücadelesi konu ediliyor. Vücudunu paylaştığı Venom ile yaşamaya alışmaya çalışan Eddie Brock, artık eski hayatına geri dönmek ister. Venom tüm gününü kötü adamları döverek ve muazzam açlığını tatmin ederek geçirmek isterken, Eddie bir gazeteci olarak kariyerine yeniden başlamak için mücadele eder. Eddie, başarısız bir infazdan sonra hapishaneden kaçan seri katil Cletus Kasady ile röportaj yaparak kariyerini alevlendirmeyi planlar. Ancak onunla iletişime geçmesi Eddie'nin kendisini beklenmedik maceraların içinde bulmasına neden olur.

Yönetmen: Andy Serkis

Oyuncular: Tom Hardy, Woody Harrelson, Michelle Williams

18. Suicide Squad (2016)

18. Suicide Squad (2016)

IMDb: 5,9

Özet: Dünyanın en tehlikeli takımını toplamak için, hapisteki Süper Güçlü Kötü Adamları biraraya getir, devletin emri ile onları en güçlü silahlarla donat ve gizemli bir suç örgütünü yenmeleri için onları göreve gönder. Ancak, bu İntihar Timi, aslında başarılı olmaları için değil de, tescilli suçları nedeniyle, eninde sonunda kaybedekleri aşikar bir göreve çıktıklarını fark ettiklerinde ne yapacaklardır?

Yönetmen: David Ayer

Oyuncular: Margot Robbie, Will Smith, Jared Leto

17. Cowboys & Aliens (2011)

17. Cowboys & Aliens (2011)

IMDb: 6

Özet: Yıllardan 1873, yer Arizona. Geçmişini hiç hatırlamayan bir yabancı (Craig) kendisini Absolution isimli çöl kasabasında bulur. Geçmişine dair tek ipucu, bileğindeki gizemli bir kelepçedir. Kısa süre içerisinde kasabalıların yabancıları hoş karşılamadığını ve kasaba sokaklarında, demir yumruklu Albay Dolarhyde'ın (Ford) emri olmadan kimsenin hareket etmediğini keşfeder.

Yönetmen: Jon Favreau

Oyuncular: Harrison Ford, Daniel Craig, Olivia Wilde

16. Snow White and the Huntsman (2012)

16. Snow White and the Huntsman (2012)

IMDb: 6,1

Özet: Pamuk Prenses ve Avcı'da, kötü kalpli kraliçe (Charlize Theron) sonsuz güç için yeryüzünde kendisinden daha güzel olan tek kişiyi, Pamuk Prensesi (Kristen Stewart) ortadan kaldırmak için yetenekli avcıyı (Chris Hemsworth) zorla görevlendirir. Fakat Pamuk Prensesin insanlığı karanlıktan kurtaracak güce ve seçilmişliğe haiz olduğunun farkında değildir. Kendisini öldürmeyen Avcı'dan savaş sanatı eğitimi alan prenses şimdi halkını karanlıktan kurtarmak için mücadele eder.

Yönetmen: Rupert Sanders

Oyuncular: Kristen Stewart, Chris Hemsworth, Charlize Theron

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Black Adam (2022)

15. Black Adam (2022)

IMDb: 6,2

Özet: Black Adam, antik tanrıların kudretine denk özel güçler kazanan ve binlerce yıl tutsak kaldıktan sonra özgürlüğüne kavuşan anti-kahraman Black Adam’ın hikayesini konu ediyor. 5000 yıl önce Black Adam, antik tanrıların güçlerine sahip olur. Hapis kaldığı mezarından kurtulduktan sonra Black Adam, daha önce benzeri görülmemiş adalet biçimini modern dünyaya uygulamak için harekete geçer.

Yönetmen: Jaume Collet-Serra

Oyuncular: Dwayne Johnson, Aldis Hodge, Pierce Brosnan

14. Paranormal Activity (2007)

14. Paranormal Activity (2007)

IMDb: 6,3

Özet: Paranormal Activity, insanoğlunun bilinçaltındaki en ilkel korkularını gıdıklayarak başarıya ulaşan, zeki film serilerinden. Film, çok düşük bütçelerle, sadece insanın endişe ve hayalet ve bilinmeyen korkusuna dayalı kurgusuyla bir hayli ses getirdi dünya ölçeğinde. Micah ve kız arkadaşı Katie San Diego'nun sessiz, sakin ve ıssız yerleşim yerlerinden birine tanışırlar. Başlarda her şey yolunda gibi görünüyordur. Ancak Katie'nin bir sorunu vardır. Genç kız küçük yaşlarından bu yana uhrevi bir mahluk tarafından takip edildiğini hissetmektedir ve bu varlık bu yeni evde de takiptedir! Olayın ardındaki gizemi çözmeye karar veren Micah, yatak odalarına bir el kamerası düzeneği kurarak bu ecinniyi alt edebileceğini düşünür. Böylece olağandışı bir olay meydana geldiğinde, bir peri, cin ya da hortlak evlerine davetsiz misafirliğe kalkıştığında tüm ayrıntısıyla kayıt altına alabileceklerdir. 

Yönetmen: Oren Peli

Oyuncular: Katie Featherston, Micah Sloat, Amber Armstrong

13. Red Notice (2021)

13. Red Notice (2021)

IMDb: 6,3

Özet: Red Notice, dünyanın en çok aranan sanat eseri hırsızının peşine düşen bir Interpol ajanının hikayesini konu ediyor. İnterpol tarafından dünyanın en çok aranan insanlarını yakalamak için kırmızı bülten çıkarıldığında, FBI'ın en iyi profil uzmanı John Hartley harekete geçer. Dünyanın en çok aranan sanat hırsızı The Bishop'un peşine düşen John, bu süreçte dünyanın en iyi sanat hırsızı olan Nolan Booth ile ortak olmak zorunda kalır. Yaşanan bir dizi olayın ardından üçlü kendilerini dünyanın dört bir yanındaki tenha bir hapishanede, bir dans pistinde, ormanda ve hepsinden de kötüsü birbirlerinin çalıştıkları şirketlerde bulur.

Yönetmen: Rawson Marshall Thurber

Oyuncular: Dwayne Johnson, Ryan Reynolds, Gal Gadot

12. Uncharted (2022)

12. Uncharted (2022)

IMDb: 6,3

Özet: Uncharted, genç ve korkusuz Nathan Drake ile kıvrak zekalı ortağı Victor Sullivan'ın çıktıkları ilk hazine avında yaşadığı maceraları konu ediyor. Hazine avcısı Nathan Drake, efsanevi Güney Amerika altın şehri El Dorado'nun yerini bulabileceğine inanmaktadır. Kıvrak zekalı ortağı Victor Sullivan ile yola koyulan Nathan'ın planı, hırslı bir rakip tarafından keşfedildiğinde, altın şehir arayışı bir yarışa dönüşür. Nathan, baş düşmanının açgözlü entrikalarını ve planlarını engellemek ve El Dorado'ya ondan önce ulaşmak için tüm becerilerini kullanmak zorundadır.

Yönetmen: Ruben Fleischer

Oyuncular: Tom Holland, Mark Wahlberg, Sophia Ali

11. Lucy (2014)

11. Lucy (2014)

IMDb: 6,4

Özet: Tayvan'ın başkenti Taipei'nin suça batmış yeraltı dünyası sokak çeteleri, mafya ve işbirlikçi polisler tarafından yönetilirken en aktif ticaret, uyuşturucu ağı üzerinden yürütülür. Eğlenmeyi seven, sıradan bir genç kadın olan Lucy, birkaç gece beraber takıldığı Richard yüzünden kendisini bir anda en azılı uyuşturucu şebekelerinin birinin içine düşmüş bulur. Vücudunun içine kurye olması için yerleştirilen yeni bir tür sentetik uyuşturucu, beklenmedik bir şekilde Lucy'nin vücuduna nüfuz edip kanına karışmaya başlayınca mucizevi bir durumla yüzleşir. Lucy'in damarlarında dolaşan kimyasallar, ona insanüstü yetenekler kazandırmıştır! Artık akıl okuma, telekinezi ve acıyı hissetmeme gibi güçlere sahip olan genç kadın beyinin tüm algı kapılarını sonuna kadar açacaktır... 

Yönetmen: Luc Besson

Oyuncular: Scarlett JohanssonMorgan Freeman, Min-sik Choi

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. In Time (2011)

10. In Time (2011)

IMDb: 6,7

Özet: 25 yaşına gelen insanların, yaşlanmayı durdurmak için var güçleriyle çalışmak zorunda olduğu bir gelecekte geçen filmde, zaman gerçekten para ve güç demek. Will Salas (Justin Timberlake), bir hata sonucu cinayetten hüküm giyer ve hapishaneden kurtulmak için tek şansı gerçek yüzünü gördüğü sistemi çökertmektir. Zira zamanın rahatlıkla satın alınabildiği bu sistemde zenginler sonsuza kadar genç kalarak yaşarken fakir ve güçsüz olan ise ölerek, elenir. Üstelik kendi yaşayamadıkları yıllar başkalarının hayatlarına eklenir. Güçs üz olanlar sadece bir gün daha hayatta kalabilmek için 'zaman' dilenir, ödünç alır hatta bazen zamanı çalar. Will Salas ise bütün bu yozlaşmış sisteme karşı baş kaldırır...

Yönetmen: Andrew Niccol

Oyuncular: Amanda Seyfried, Justin Timberlake, Cillian Murphy

9. Thor: The Dark World (2013)

9. Thor: The Dark World (2013)

IMDb: 6,8

Özet: Tanrıların dünyanın ötesindeki mücadelesi devam ediyor. İlk filmde babası tarafından güçleri elinden alınarak dünyaya sürgün edilen Thor, kendisini yenilmez yapan çekicini yeniden kullanmaya ve kendi hükümdarlığı olan Asgard’a geri dönmeye hak kazanmıştı. Ölümsüz Thor, Buz Devleriyle işbirliği yapan ve hükümdarlığı ele geçirmeye çalışan kardeşi Loki'den sonra şimdi de antik Dark Elves güçleriyle çarpışacak. Kudretli Malekith tarafından yönetilen bu güçler evreni tekrar karanlığa gömmeye çalışacak.Dünyayı ve 9 Diyarlar’ı, Odin ve Asgard’ın bile karşı koyamadığı bir düşmandan kurtarmaya çalışan Thor bu yolculukta, dünyalı Jane Foster ile yeniden biraraya gelecek ama dünyalı dostları kurtarması için hayatındaki bazı şeyleri de feda etmesi gerekecek. 

Yönetmen: Alan Taylor

Oyuncular: Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston

8. The Tree of Life (2011)

8. The Tree of Life (2011)

IMDb: 6,8

Özet: 1950’li yıllarda, Orta Batılı bir aileyi merkezine alan film ailenin en büyük oğlu Jack’in, çocukluk masumiyetinin kaybolmasından başlayarak buruk bir yetişkinlik evresine geçişini konu alıyor. Tam bu geçiş sürecinde de babası (Brad Pitt) ile yaşadığı çalkantılı baba-oğul ilişkisi, öykünün merkezine oturuyor. Jack'in olgunluk hali (Sean Penn) artık modern çağda yolunu yitirmiş bir bireydir. Kaderin varlığını ve çıkmazlarını sorgularken, diğer yandan yaşamın anlamını bulmaya çalışır...

Yönetmen: Terrence Malick

Oyuncular: Brad Pitt, Jessica Chastain, Sean Penn

7. Iron Man 2 (2010)

7. Iron Man 2 (2010)

IMDb: 6,9

Özet: Küstah ama seksi bir işadamı görüntüsündeki Tony Stark aslında Iron Man'in ta kendisidir ve bu özelliğini tüm dünya ile paylaşmaktan hiç de çekinmiyordur. Sırrını paylaşması için 'mahalle baskısı' gören Stark, orduya da hükumete de ser veriyor sır vermiyordur. Zırhının sırrı bir tek kahramanımıza ait olmalıdır! Teknolojisini orduyla paylaşması için iktidar, basından ve halktan baskı gören Tony, bilginin yanlış ellere geçmesinden korktuğu için Iron Man zırhının sırrını açıklamak istemez. Yanında Pepper Potts, ve James Rhodey Rhodes ile birlikte, Tony yeni ittifaklar kurar ve yeni büyük güçlerle yüzleşir.

Yönetmen: Jon Favreau

Oyuncular: Robert Downey Jr., Don Cheadle, Scarlett Johansson

6. World War Z (2013)

6. World War Z (2013)

IMDb: 7

Özet: Gerry Lane iki kızı ve sevgili eşiyle mutlu bir hayat sürdüren bir aile babasıdır. Bir gün arabaları trafikte sıkıştığında her zamankinden farklı olarak yolunda gitmeyen bir şeylerin olduğunu fark ederler. Tehlike hızla yaklaşmaktadır... Ailesini güvenli bir bölgeye yerleştiren Birleşmiş Milletler çalışanı olan Gerry, ikiye ayrılan dünyayı kurtarmak için dünyayı dolaşacak ve bunu yaparken hayli kısıtlı olan zamana karşı yarışacaktır.

Yönetmen: Marc Forster

Oyuncular: Brad Pitt, Mireille Enos, Elyes Gabel

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Platform (2019)

5. The Platform (2019)

IMDb: 7

Özet: Birkaç vatansız genç mülteci, denizde terk edilmiş bir platformda ideal bir ülke yaratır. Başlarda her şey yolundadır ancak bir süre sonra onlar iletişim, alışkanlıklar, arzular ve özgürlük hakkındaki fikri farklılıklarıyla mücadele etmeye başlar.

Yönetmen: Nikolay Mutafchiev

Oyuncular: Boyko Krustanov, Kitodar Todorov, Eleonora Ivanova

4. Prometheus (2012)

4. Prometheus (2012)

IMDb: 7

Özet: Tekrar bilim-kurgu türüne dönüş yapan kült yönetmen Ridley Scott'ın önderliğinde Alien'ın köklerine yapılan bu yolculuk, hayatın başlangıcına dair araştırma yürüten bir ekibin evrenin en karanlık noktasında yaşadıkları maceralara odaklanıyor. Ekibin insanoğlunun geleceğini korumak adına girdiği bu savaş, her şeyin sonu olabilir...

Yönetmen: Ridley Scott

Oyuncular: Noomi Rapace, Michael Fassbender, Charlize Theron

3. American Honey (2016)

3. American Honey (2016)

IMDb: 7

Özet: Star, yaşadığı fakir ve kötü giden hayatından sıkılmış bir kadındır ve bir gün Jack isimli karizmatik bir adamlara karşılaşır. Jack, bir grup evsiz gencin başındaki kişidir ve kapı kapı dolaşıp magazin üyeliği satarak geçimini sağlar. Star ise sıkıldığı hayatından kaçarak Jack ile birlikte bir minibüsle yeni ve hiç bilmediği bir maceraya atılır. 

Yönetmen: Andrea Arnold

Oyuncular: Sasha Lane, Shia LaBeouf, Riley Keough

2. Step (2017)

2. Step (2017)

IMDb: 7

Özet: Kız lisesinde bulunan step dans grubunun Baltimote şehrinin arka planında yaşadıkları konu edinilir. Her biri ailelerinde üniversiteye giden ilk kişi olmaya çalışırken, kızlar sorunlu şehirdeki toplumsal huzursuzluk zemininde danslarını başarılı kılmak için büyük uğraşlar verirler. Dans grubunun verdiği çabanın anlatıldığı bir belgeseldir. 

Yönetmen: Amanda Lipitz

Oyuncular: Gari McIntyre, Amanda Leonard, Blessin Giraldo

1. Incredibles 2 (2018)

1. Incredibles 2 (2018)

IMDb: 7,6

Özet: İnanılmaz Aile 2, süper güçlere sahip olan bir ailenin atıldığı maceraları konu ediyor. Süper güçlere sahip aile suçla savaşmaya devam ederken, süper kahramanların yasal olmaması sıkıntı yaratmaktadır. Ancak bu konudaki umut ışığı, ailenin Elastigirl lakaplı annesi Helen'dır. Helen süper kahramanların önemini kanıtlamak üzere dünyayı kurtarmakla meşgulken, evdeki işleyiş, Violet ve Dash ile birlikte evde kalan Bob'un sorumluluğundadır. Küçük Jack-Jack'in de süper güçlerinin olduğunun ortaya çıkmasıyla birlikte, evin kontrolünü sağlamak iyice zorlaşır. Ancak yeni bir kötü dahinin incelikli planı dünyayı tehdit etmeye başlayınca, aile ve Frozone yeniden birlikte çalışmanın bir yolunu bulmalı ve tehditi savuşturmayı başarmalıdır.

Yönetmen: Brad Bird

Oyuncular: Craig T. Nelson, Holly Hunter, Sarah Vowell

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Soran Adam

Paylaşımı yapay zekaya falan mı yaptırdınız?? Fotoğrafların bazıları filmlerle eşleşmiyor The Platform veya In Time filmleri eh diyerek geçilecek filmler değ... Devamını Gör

Citizen Cane

Özellikle ilk on ikideki filmlerin puanı gereksiz yüksek olmuş. Listedekilerin hepsi 5 ve altı filmler.