Görüş Bildir
Haberler
İTÜ'ye Budist Tapınağı İçin Kampanya

İTÜ'ye Budist Tapınağı İçin Kampanya

Bekir Genç
27.03.2015 - 17:35 Son Güncelleme: 28.03.2015 - 14:46
İçeriğin Devamı Aşağıda

İTÜ’de cami yapılması için kampanyası açılması sonrası rektör de talebin çok olduğunu açıklayınca, öğrenciler “Budist tapınağı” da yapılması için kampanya başlattı. Cami için 2 bin 314, tapınak için 8 bin 166 imza toplandı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Mehmet Karaca, çok talep olduğunu iddia ederek okul içerisine cami yapılacağını açıkladı, “Her türlü plan var. Sadece cami de değil; isterlerse sinagog da açarız. Yeter ki talep gelsin” dedi.

Bunun üzerine öğrenciler, okula “Budist tapınağı” da yapılması için imza kampanyası başlattı. Dokuz ay önce cami için change.org adlı sitede başlatılan kampanya kapsamında, haberin hazırlandığı ana dek 2 bin 314 imza toplandı. Budist tapınağı için açılan imza kampanyasındaki sayı ise 8 bin 166 oldu.'En yakın tapınak 2 bin km ötede'

İmza kampanyasına imza atan öğrencilerin gerekçelerinden bazıları şöyle:

  • Dini ihtiyaçlarımı yerine getiremiyorum en yakın budist tapınağı 2 bin km ötede kalıyor öğle tatillerinde gidip gelemiyorum.

  • Konfüçyanizm, Taoizm ve Budizm'le birkaç yıldır ilgileniyorum. Dini vecibelerimi yerine getirebileceğim bir alan olsa çok iyi olurdu. Tipitaka ve Mahayana Sutraları'nı okuyabileceğim huzurlu bir alan istiyorum. Yüce Siddharta aşkına rica ediyorum.

  • İmzalıyorum, çünkü bir üniversitenin olabiliyorsa dinsiz olmasını savunuyorum. Fakat, eğer dinsiz olmuyor ya da olamıyorsa tüm dinlere destek vermeli diye düşünüyorum. Ayrıca, en yakın zamanda kampüse kilise, sinagog ve bilahire tüm dinlerin kutsal mekanlarını yapmalarını umuyorum. Ayrıca, Hindu kardeşlerimize amorti olarak tapınabilecekleri portatif tanrılar verilmelidir diye düşünüyorum. Aslında, keşke yapılabilse de bir kutsal inek getirilse diye aklımdan geçmiyor değil. Umuyorum, rektör bu işe de el atar.

  • Budist arkadaşların inancı kısıtlanıyor.

Ayrıca: İTÜ'ye Budist Tapınağı İstiyoruz Kampanyası'nı Desteklemek İçin 10 Sebep

“Talep olursa yapacakmış”

Mahmut Yıldırım adlı bir kişi, İTÜ Rektörlüğüne yönelik imza kampanyasını dokuz ay önce başlattı.

Kampanya metninde, “İnsanların dinlerinin gereğini özgürce yerine getirebilmesi için İTÜ Ayazağa Kampüsüne cami yapılmasına destek bekliyoruz” çağrısı yer alıyor. Dokuz ayda 2 bin 314 imza toplandı.

Rektör Karaca, İTÜ 24'teki söyleşisinde, okulla ilgili stratejik plan içerisinde kampüste cami olup olmadığı sorusunu şöyle yanıtladı:

“Var tabi. Her türlü plan var. Sadece cami de değil; isterlerse sinagog da açarız. Yeter ki talep gelsin.”

“İTÜ’ye yakışır, ne çok klasik ne de çok modern bir cami olacak. Tam bir zaman söyleyemem ama tüm konuştuklarımız ilk rektörlük dönemim bitmeden öncesi için geçerli şeyler. İTÜ’ye yakışması için merkezi bir yerde güzel bir sembol de olması lazım.”

Beş gün önce de bu kez Zeynep Özkatip, Budist tapınağıyla ilgili şu kampanyayı başlattı:

“Rektörümüz Mehmet Karaca İTÜ'ye yeterli sayıda istek geldi diye cami yapacakmış.Ve istek olursa her şeyi yapacağını beyan etmiş. Biz de Budist Tapınağı istiyoruz.Sen de bize destek ol!”

Budist tapınağı için açılan imza kampanyasını haberin yapıldığı ana kadar 8 bin 166 kişi imzaladı.

Rektörlükten Budist tapınağı ile ilgili henüz bir açıklama gelmedi. 

Cami Kampanyası

Budist Tapınağı Kampanyası

Bianet

Kaynak: http://bianet.org/bianet/ifade-ozgurl...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
2
1
1
0
0