Görüş Bildir
Haberler
İtalyan Mantısı Nasıl Yapılır

İtalyan Mantısı Nasıl Yapılır

yemek tarifi
19.09.2014 - 09:29 Son Güncelleme: 19.09.2014 - 11:13

İtalyan Mantısı Nasıl Yapılır

Bu hafta afiyetle yiyebileceğiniz İtalyan Mantısı Tarifi hakkında bilgi vereceğiz. İtalyan Mantısı nasıl yapılır , İtalyan Mantısı hangi malzemelerden oluşur, İtalyan Mantısı kaç dakikada hazir olur gibi merak ettiğiniz tüm soruların cevabını siz değerli yemektarif.org okurlarına anlatacağız. İtalyan Mantısı Tarifi hakkında merak ettiklerinizi yorum kısmına soru şeklinde iletebilirsiniz uzman aşçılarımız tarafından yorumlarınız , sorularınız İtalyan Mantısı ile alakalı her bilgiyi paylaşabilirsiniz.

Hamur İçin

v 2 su bardağı un, 1 yumurta, 1 çay kaşığı tuz, 3-4 kaşık su

Mantı İçin

♦ 1 adet tavuk göğüs eti,

2 adet soğan, 1 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 çorba kaşığı un, 1 su bardağı süt, 6-7 dal maydanoz, tuz, karabiber. (Varsa 1 tutam hindistancevizi rendesi: muskat)

Üzeri İçin

♦ 4 çorba kaşığı sıvı yağ, yarım su bardağı kaşar rendesi, 3 kepçe domates sosu (kendi hazırladığınız)

1 Mantı içinin Yapılışı: Göğüs eti, 2 bardak su, dörde bölünmüş 1 adet soğan, tuz ve karabiberle haşlanır. Soğuyunca küçük parçalara ayrılır.

2. Soğan ince doğranır. 1 kaşık yağ ile hafif sarartılır. Küçük parçalara ayrılmış tavuk eti, sonra da 1 kaşık un konup karıştırılır. 1 bardak süt eklenip pişirilir. Tuz, karabiber, muskat ve doğranmış maydanoz yaprağı katılır.

3. Hamurun Yapılışı: Tencereye un elenir. Ortası açılıp yumurta, tuz ve su ilavesiyle sıkı bir hamur yapılır. Üzeri örtülü olarak 10-15 dakika dinlendirilir.

4 Unlanıp bıçak sırtı kalınlığında yufka açılır. Hazırlanan iç yufkanın yarısına küme küme konur. Kümelerin aralarına hafif su sürülür. Diğer yarısı üzerine kapatılıp kümeler ortada kalacak şekilde bıçak veya hamur ruleti ile dikdörtgen şeklinde kesilir.

5 6-7 bardak su kaynatılır, 2 çay kaşığı tuz atılır. Hamurlar yavaşça suya bırakılır. 10 dakika kadar haşlanır. Delikli kepçe ile soğuk suya atılıp çıkarılır.

4. Dört çorba kaşığı sıvı yağ ısıtılır. Hamurlar yağdan geçirilip ısıya dayanıklı büyük bir tabağa alınır. Kaşar rendesi serpilip peynir eriyinceye kadar fırında tutulur. Üzerine domates sosu dökülüp servis yapılır.

Kaynak: http://www.yemektarif.org/italyan-man...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın