Görüş Bildir
Haberler
İsviçre'ye Bugün Göçmek İçin 9 Neden

İsviçre'ye Bugün Göçmek İçin 9 Neden

b.k.
08.12.2014 - 22:03 Son Güncelleme: 09.12.2014 - 02:53

Dünya'nın en yaşanılası şehirlerinden ikisini 41000 kilometrekareye sığdırabilmiş bir ülke..

Dünya'nın en yaşanılası şehirlerinden ikisini 41000 kilometrekareye sığdırabilmiş bir ülke..

Zürih ve Cenevre sırasıyla dünyadaki ikinci ve sekizinci yaşam kalitesine sahip şehirler olarak sıralanmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Altın kural: Kurallara Uy

Altın kural: Kurallara Uy

Bu ülkede kurallara uyduğunuz sürece başınıza hiç bir şey gelmez.Sabah uyandığınız andan gece uyuyana kadar her an güvendesiniz.

Frauen park platz! (Kadın park alanı)

Frauen park platz! (Kadın park alanı)

İsviçreli bilim adamları bunu da araştırmış.Demişler ki bu kadınlar kötü araba kullanıyor kardeş.Bu yüzden ülkede yaşlı ve engelliye tanınan ayrıcalığın aynısı kadın sürücülere de tanınmış ve daha büyük park alanına sahipler.Yani erkeklerin araba kullanma konusunda onaylanmış bir üstünlüğü var ama kadınlar bu otopark yerini bir ayrıcalık olarak görüyor :)

Fondü Treni

Fondü Treni

Dünyanın en büyük peynir üreticilerinden olan İsviçre'de haliyle peynir mutfaklarda önemli bir yere sahip.Mesela 'La Gruyère' peyniriyle fondue denilen yemeği yapmışlar ve turistlere pazarlamasını da bilmişler.

'La Gruyère Fondue-Train' turuyla 3 saat süren, dağların arasında ve fondüyle geçen bir yolculuk için ödemeniz gereken tutar yaklaşık 120 TL.

Çikolata Cenneti

Çikolata Cenneti
images.gadmin.st.s3.amazonaws.com

Malumunuz en güzel çikolataları da bu abiler yapıyor ve anı fondue treni mantığıyla işleyen 'çikolata treni' turuna sahipler.Kahve-kruvasan eşliğinde Montreux'tan Gruyere'yer yapılan tren yolculuğunda Nestle'fabrikasını gezebilir,her şeyden tadabilir ve Gruyere'ye vardığınızda peynir fabrikasını gezebilirsiniz.Bu turun da ücreti yaklaşık 150 TL.

Zaman

Zaman

İsviçreliler zamana çok dikkat ederler ve bu yüzden de en büyük saat markaları İsviçre markasıdır.Otobüsler her zaman dakikasında gelir ve bu saatler 19.12, 20.23 gibi saatlerdir.Aynısı tren ağında da geçerlidir.'Bir İsviçreliyi en fazla randevunuza geç gelerek kızdırabilirsiniz.' Ayrıca bir İstanbullunun günde ortalama 2 saatinin trafikte geçtiğini düşünürsek, İsviçre iyi bir tercih..

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adalet kavramı

Adalet kavramı

Kanun ne diyorsa o. Öyle bizdeki gibi her hükumet değiştiğinde veya birilerinin kafasına her estiğinde değiştirilebilecek bir hukuk sistemleri yok.Kanunlar önünde boyun kıldan ince..

Alpler..

Alpler..

Alpler, ülke topraklarının yaklaşık olarak %60'ını oluştururyor Bu da demek oluyor ki bu ülkenin kışı da ayrı güzel.Ülke olarak kayak sporuna düşkün olan İsviçreliler kış geldiğinde bütün kayak merkezlerini tıklım tıklım dolduruyorlar

Seyahat

Seyahat

Ülkede çok gelişmiş ve dakik bir tren ağının olduğunu söylemiştik ama tercihen uçakla da bir çok ülkeye çok ucuz fiyatlarla seyahat etmek mümkün.Mesela Paris'e 50 TL,Roma'ya 70 TL gibi fiyatlarla sevgilinizle her haftasonunu farklı ülkelerde geçirebilirsiniz..

KEEP CALM AND DRINK HOT CHOCOLATE

KEEP CALM AND DRINK HOT CHOCOLATE

Gez gez bitirelemeyecek kadar ve yaşam kalitesinin tavan yaptığı,sinirden stresten uzak bir ülke..

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
91
45
9
3
2
2
1