Görüş Bildir
Haberler
İsviçre'nin Lugano Şehri Tether İle Ortaklık Kuruyor: Vergiler Kripto ile Ödenebilecek!

etiket İsviçre'nin Lugano Şehri Tether İle Ortaklık Kuruyor: Vergiler Kripto ile Ödenebilecek!

Merlot Vinho
05.03.2022 - 10:30

3 Mart Perşembe günü, İsviçre'nin Lugano kentinde kripto para birimlerinin benimsenmesi üzerine canlı bir etkinlik düzenlendi. Lugano ve Tether arasında gerçekleşen etkinlikte, vatandaşların vergi ödemelerinde kripto para kullanabileceğine dair kararlar alındı. Ayrıca her türlü mal ve hizmet ödemesinde de kripto para kabul edileceği söylendi.

İşte etkinliğe dair detaylar!

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Lugano yönetimi ile Tether zinciri bir araya geldi.

Lugano yönetimi ile Tether zinciri bir araya geldi.

İsviçre'nin Lugano kenti, Avrupa'nın Bitcoin merkezi olma adına önemli adımlar attı. Perşembe günü 'B Planı' olarak adlandırılan bir etkinlikle, şehir yönetimi ve Tether arasında işbirliği kuruldu. Lugano kenti; Bitcoin (BTC), Tether (USDT) ve kendi tokeni (LGVA) için yasal kabul aldı. Artık bu para birimleri Lugano'da fiilen yasal ihale olarak kabul edilecek.

Lugano Avrupa'nın kripto merkezi olmayı hedefliyor.

Lugano Avrupa'nın kripto merkezi olmayı hedefliyor.

Güney İsviçre'nin ekonomik başkenti Lugano, stabilcoin sağlayıcısı Tether ile yaptığı işbirliğiyle, vatandaşlarına vergi ödemelerinde kripto kullanma hakkı tanıdı. USDT'ye güç veren Tether Operations Limited platformu ile Lugano yönetimi bir araya gelerek önemli bir ortaklığa imza attı. Lugano'da Blok Zinciri Evlat Edinme Mükemmeliyet Merkezi kuruldu ve Avrupa'nın blok zincir merkezi olmak adına yapılandırma başlatıldı.

Lugano kenti blok zincir gelişmelerini aktif olarak uygulamaya geçirmiş durumda.

Lugano kenti blok zincir gelişmelerini aktif olarak uygulamaya geçirmiş durumda.

Lugano Belediye Başkanı Michele Foletti, kurulan işbirliğinin FinTech gelişimini hızlandıracağını ve geliştireceğini söyledi. Ek olarak 26-28 Ekim tarihlerinde düzenlenmesi planlanan Bitcoin Dünya Forumu'nun da Lugano'da olacağı açıklandı. Sürece ödeme tokenleri, blok zincir geliştirmeleri ve aktif teknoloji kullanımının dahil olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

'Lugano kenti geleceğe yatırım yapıyor. Son yıllarda zaten MyLugano uygulaması, LVGA ödeme tokeni, Lugano dijital frangı ve 3Achain altyapısı gibi farklı blok zincir tabanlı çözümleri uygulamaya geçirdik.'

İsviçre El Salvador'dan farklı olarak ödemelerde çeşitli kripto para birimlerini kabul ediyor.

İsviçre El Salvador'dan farklı olarak ödemelerde çeşitli kripto para birimlerini kabul ediyor.

Yaklaşık 63.000 kişinin yaşadığı Lugano, İsviçre'nin dokuzuncu büyük şehri ve İtalyanca konuşulan güney kısımda yer alıyor. Ayrıca İsviçre'de Zug kantonu ve Zermatt Belediyesi gibi kripto vergi ödemelerine izin verilen bölgeler bulunuyor. İsviçre genel olarak El Salvador'un aldığı kripto para kararlarına hayranlıkla yaklaşıyor, ancak farklı olarak Bitcoin (BTC) ve seçili diğer para birimleriyle ödeme kabul ediyor. El Salvador'da ise sadece BTC kabul ediliyor.

Lugano sakinleri vergi ödemelerinin dışında pek çok hizmette kripto para birimlerini kullanabilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

B Planı etkinliğinde alınan kararlar fiili yasallaştırma olarak tanımlandı ve İsviçre frangının Lugano dışındaki yerlerde yasal ihale olarak kalacağı belirtildi. Tether desteğiyle şehre entegre çözümler sunulacağı ve mahremiyet ile güvenlikten ödün vermeden; ölçeklenebilir, sağlam ve güçlü bir vergi ödeme sistemi kurulacağı söylendi. Bu ortaklığın bir parçası olarak şehirdeki blockchain girişimleri finanse edilecek ve 1 milyon dolar değere ulaşan projeleri gerçekleştirmek için 100 milyon İsviçre frangına kadar çıkan bir fon sağlanacak. Bu süreçte Polygon da özel bir altyapı ortağı olarak çalışacak ve vatandaşlar park ödemeleri, kamu hizmetleri ve öğrenim ücretleri gibi pek çok ödemeyi kripto paralar aracılığıyla yapabilecek.

Proje ile amaçlanan kripto para birimlerinin ihtiyacı karşıladığını göstermek.

Proje ile amaçlanan kripto para birimlerinin ihtiyacı karşıladığını göstermek.

Tether Baş Teknik Sorumlusu Paolo Ardoino yaptığı bir açıklamayla işbirliğine duyduğu güveni açıkladı ve diğer bölgelerdeki kabiliyetleri Lugano'ya çekmeye çalıştıklarını söyledi. Yerel olarak kontrol edilen bu tarz bir ortamda para birimlerinin başarılı olduğunu göstermek istediklerini de açıklamalarına ekledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın