Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'un Eşsiz Manzarasını Doya Doya İzleyebileceğiniz En İyi 13 Mekan

İstanbul'un Eşsiz Manzarasını Doya Doya İzleyebileceğiniz En İyi 13 Mekan

Didem
12.06.2021 - 06:45

Yedi tepeli şehir, Türkiye'nin göz bebeği İstanbul'un eşsiz manzaralarını izleyebileceğiniz en iyi mekanları sizler için derledik.

Kaynak: https://www.filgezi.com/istanbulda-en...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1-Kız Kulesi

1-Kız Kulesi

İstanbul'un en önemli simgesi denilince akla ilk gelenlerden biri Kız Kulesi. Sayısız rivayetleri bulunan, birçok efsaneye konu olan Kız Kulesi, yüzyıllardır ulaşılmazlığın ve aşkın sembolü olmayı başarmıştır. Salacak açıklarında yer alan ve küçük adacık üzerine inşa edilen Kız Kulesi, hem müze hem de restoran olarak yerli ve yabancı misafirlerini ağırlıyor. Salacak ve Kabataş’tan kalkan sandallarla kuleye ulaşabilirsiniz.

2-Ortaköy Sahili

2-Ortaköy Sahili

Ortaköy, Ortaköy Cami, Boğaziçi Köprüsü, Beylerbeyi Çengelköy manzarasıyla hem yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmayı başarıyor. İstanbulluların en çok tercih ettiği buluşma noktası olduğunu da söylemezsek olmaz.

3-Süleymaniye

3-Süleymaniye

Haliç'ten Üsküdar'a, Boğaz'ın manzarasını ve İstanbul'un tüm güzelliğini gözler önüne sermekten çekinmeyen Süleymaniye'de Unkapanı Köprüsü, Haliç, Galata Kulesi, Galata Köprüsü, Kız Kulesi ve Ayasofya'yı Süleymaniye Cami'nin arka avlusundan izleyebilir, doya doya manzaranın keyfini sürebilirsiniz.

4-Ulus Parkı

4-Ulus Parkı

Ulus Parkı, Boğaz'ın müthiş manzarasının tadını Avrupa Yakasında çıkarmak isteyenlerin tercih edebileceği en güzel mekanlardan biri. Boğaziçi Köprüsü ve Üsküdar’dan Tarihi Yarımada’ya kadar uzanan manzarası ve yemyeşil alanlarıyla insanı kendisine hayran bırakıyor.

5-Topkapı Sarayı

5-Topkapı Sarayı

Tarihi Yarımada'dan yükselen en ihtişamlı ve görkemli yapı Topkapı Sarayı. Saray'ın içerisindeki Sultan Abdülmecid tarafından yaptırılmış olan Mecidiye Köşkü, Kız Kulesi'ni tam karşınıza alabileceğiniz bir terasa sahip. Karaköy-Beşiktaş hattından Adalar’a kadar manzarayı geniş bir açıyla izleyebilir ve manzaradan büyülenebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6-Çengelköy Sahili

6-Çengelköy Sahili

Beylerbeyi ve Kuleli arasında yer alan Çengelköy, Boğaz’ın Anadolu yakasındaki en güzel koylarından birisi. Çengelköy, boğazın tam kıvrıldığı noktada yer aldığından İstanbul Boğazı manzarasını seyretmek için en güzel nokta olduğunu söyleyebiliriz.

7-Aya Yorgi Tepesi

7-Aya Yorgi Tepesi

Büyükada'nın tepesinde yer alan Aya Yorgi KilisesiBüyükada’nın en güzel manzarasına sahip. Tabi bu güzelliğe ulaşmak için biraz uğraşmak lazım. Adayı bisikletle dolaşıyorsanız yokuşun başında bisikleti bırakmanız gerekiyor. Tavsiyemiz tepeye çıkarken zorlanıp bırakmamanız çünkü karşılaşacağınız manzara çektiğiniz tüm zorlukları unutturacak cinsten.

8-Pierre Loti Tepesi

8-Pierre Loti Tepesi

Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde bile ismi geçen Pierre Loti Tepesi, tarihi bir lokasyon olma özelliği taşır. Tepe adını buraya sık sık gelmesiyle tanınmış Fransız roman yazarı ve doğu bilimci Julien Viaud'dan almıştır. Pierre Loti, Haliç’in panoramik manzarası için tercih edilebilecek en güzel yerlerden biri.

9-Büyük Valide Han

9-Büyük Valide Han

Eminönü Mercan'da bulunan, şehrin göbeğindeki Büyük Valide Han'ın İstanbul’un en güzel seyir yerlerinden biri olduğunu söylememiz şart. Hanın çatısı sahip olduğu kubbeler ve şehrin eşsiz manzarasıyla dikkat çekmeyi başarıyor. Tarihi kubbelerden oluşan hanın çatısında çökmeler meydana geldiğinden maalesef çatıya çıkan kapı mühürlenmiş durumda.

10-Nakkaş Tepe Kuzguncuk

10-Nakkaş Tepe Kuzguncuk

Çırağan Sarayı, Ortaköy Cami ve Feriye gibi görkemli mekanları tam karşıdan görebildiğiniz Nakkaş Tepe, sakin ve huzurlu ambiyansı ile ziyaretçilerini büyülüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11-Molla Aşkı Teras Cafe

11-Molla Aşkı Teras Cafe

Ayvansaray sınırları içerisinde yer alan Molla Aşkı Teras Cafe' ye ulaşım konusunda biraz sıkıntı yaşayabilirsiniz ancak telaşlanmayın Edirnekapı'dan sonra yol boyu sizi yönlendirecek tabelalar ile bu sıkıntıyı çözebilirsiniz. Şüphesiz eşsiz manzarası eşliğinde sevdiklerinizle vakit geçirmek İstanbul'da yapabileceğiniz en güzel etkinliklerin birisi.

12-Beykoz Korusu

12-Beykoz Korusu

Beykoz Korusu, Abraham Korusu adıyla da bilinir. Her daim Boğaz manzarası hazır ve sizinle. Özellikle şehrin gürültüsünden, bitmek bilmeyen trafiğinden ve havasının kirliliğinden sıkılanlar, doğayla iç içe olmak isteyenler için Beykoz tüm semtleri ve korularıyla gidebileceğiniz en iyi adres.

13-Otağtepe Fatih Korusu

13-Otağtepe Fatih Korusu

Anadolu Hisarı’nın tepelerine doğru Fatih Sultan Mehmet köprüsünün yanı başında yer alan Fatih Korusu, yeşil alanlarıyla da kendine hayran bırakıyor. Burada İstanbul'un iki köprüsünü de kuş bakışı izleyebilirsiniz.

Bunlara da göz atabilirsin. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın