Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'da Yabancıların Yeni Favorisi Olan Pilavın Hasını Yiyebileceğiniz 11 Pilavcı

İstanbul'da Yabancıların Yeni Favorisi Olan Pilavın Hasını Yiyebileceğiniz 11 Pilavcı

Fulin
16.10.2017 - 08:02

Görünüşe göre ülkemize gelen yabancılara yemek sorulduğunda alınan ilk yanıt olan 'şiş kebap' tarihe karışıyor. Yakın zamanda Türk mutfağının yükselen yıldızı pilav olacak gibi görünüyor. Her yemeğin yanındaki mükemmel uyumu ile gönüllerimizin sultanı olan pilavı sokakta yiyince tadı bir başka oluyor. Sokak lezzetlerinin dünya başkenti İstanbul'dan en iyi pilavcıları bir araya toplayalım dedik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu sezonun yeni transferlerinden Galatasaraylı Fernando, verdiği son röportajda tavuk pilav sevgisiyle dikkat çekti.

Bu sezonun yeni transferlerinden Galatasaraylı Fernando, verdiği son röportajda tavuk pilav sevgisiyle dikkat çekti.

Ünlü futbolcuya Türkiye'de en sevdiği şeyler sorulunca pek çok kişi gibi yemek cevabını veren Brezilyalı oyuncu, pilava bayıldığını söyleyerek kulüp aşçılarına teşekkürlerini iletti.

Eski Fenerbahçeli futbolcu Nani de benzer bir açıklama yapmıştı. Bu açıklamalar pilavın yükselişi olarak yorumlandı.

1. Karaköy Pilavcısı

1. Karaköy Pilavcısı

Yolu Tersane Caddesi'nden geçen herkes bir kere bu pilavdan tatmıştır. Özellikle bu pilavcının arabadan dükkana taşınma sürecini bire bir yaşamış olanlar, pilavın ne kadar önemli bir sokak lezzeti olduğunu bilir. Burada pilavın üstüne tavuk konulması ve ketçap ile taçlandırılması gelenektir.

2. Tahtakale Pilavcısı

2. Tahtakale Pilavcısı

Ticaretin merkezi Tahtakale'de tam bir esnaf yemeği olarak bilinen tavuk pilavın en güzel yapıldığı yer Tahtakale Pilavcısı'dır. Özellikle Tahtakale Caddesi üzerindeki şubesinde yer bulmak gayet zordur. Pilavın içindeki nohut yoğunluğu bir başka yerde bulmak oldukça zordur.

3. Unkapanı Pilavcısı

3. Unkapanı Pilavcısı

Büyük ihtimalle İstanbul'un en meşhur pilavcısı bu pilavcı. Pilav arabasında başlayan serüvenini dükkana taşıyan bu lezzet merkezinin önünde özellikle geceleri uzun sıralar oluşuyor. Ünlü isimlerin geceleri burayı tercih etmesi bir anda bu pilavcıya sınıf atlattı ve senaryo değişti. Çok önceleri taksicilerin uğrak yeri olan bu pilavcı şu anda büyük bir marka.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Pilavcıoğlu

4. Pilavcıoğlu

Pilavcıoğlu, pilav işini kurumsal boyuta taşıyan ilk markalardan. Özellikle Kadıköy'e yolu düşüp de bir kere bu pilavdan tadan herkes bir sonraki ziyareti iple çeker. Pilavın yanında gelen ek lezzetler ile burada yaşayacağınız deneyim çok farklı bir noktaya taşınır. Pilav sevip de halen buraya gitmeyen varsa hemen harekete geçmeli.

5. Pilav Dünyası

5. Pilav Dünyası

Yine bir Kadıköy markası olan Pilav Dünyası'nı İstanbul'un farklı noktalarında da görmeye başladık. Çünkü gelişen bir marka olarak şubeler açıyorlar. Aynen Pilavcıoğlu tecrübesinde olduğu gibi pilavın yanında gelen eşlikçiler buradaki pilavı farklı kılıyor. Buraya giderseniz, özellikle süper karışık yemeyi unutmayın.

6. Paşa Pilavcısı

6. Paşa Pilavcısı

Öğrenci nüfusunun yoğun olduğu Kocamustafapaşa bölgesinin en sevilen pilavcısından bu lezzeti tatmak büyük ayrıcalık. Yolu düşenler kesinlikle uğramalı.

7. İkizler Pilavcısı

7. İkizler Pilavcısı

Yine aynı bölgenin en güzel lezzetlerinden bir diğeri olan İkizler Pilavısı'na giden bir daha gidiyor. Bu lezzetin bağımlılık yaptığı söyleniyor.

8. Kalkanoğlu Pilavcısı

8. Kalkanoğlu Pilavcısı

Beyoğlu'nun vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Kalkanoğlu'nda Karadeniz usulü kavurma ve kuru fasulye pilava eşlik ediyor. Siparişinizde bu üç lezzetin bir arada olduğundan emin olun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Pilav Extra

9. Pilav Extra

Fatih bölgesinde pilavseverler için farklı seçenekler sunmaya başlayan Pilav Extra, sokak lezzetine yeni boyutlar katmaya hazırlanıyor.

10. Pilavcı Kardeşler

10. Pilavcı Kardeşler

Birçok yerde şubesi bulunan bu lezzet zincirinin merkezi Fatih Halıcılar Caddesi'nde bulunuyor. Cidden hammadde olarak ne kullanılıyorsa hiçbir zaman tek bir tabak yiyerek mekandan ayrılamazsınız.

11. Vatan Pilavcısı

11. Vatan Pilavcısı

Vatan Caddesi'nden Akdeniz Caddesine tırmanırken hemen sol tarafta bulunan bu pilavcı da uzun süredir bölge sakinlerine ve tüm İstanbul'dan gelen müşterilerine hizmet vermekte. Mekanın sürekli kalabalık oluşu pilavın lezzeti hakkında bir ön bilgi verebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
58
36
22
20
19
11
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Pilavcı Reşat' sız listeye liste demem!

Ayhan Kızılırmak

20 ye yakin pilav üstü cesidiyle pilav extra efsane

Emrullah bunsuz

Kalkanoğlu pilavcısı gerçekten harika ve en önemlisi yıllar lezzetinden birşey alıp götüremiyor. Yaklaşık 8 yıldır. Orada yemek yerim adamlar işi biliyor. Sı... Devamını Gör