Görüş Bildir
Haberler
En Son Nerede Deprem Oldu? AFAD ve Kandilli Son Depremler Listesi...

En Son Nerede Deprem Oldu? AFAD ve Kandilli Son Depremler Listesi...

Buse
17.11.2020 - 12:27

İzmir'de yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından Türkiye diken üstünde. Vatandaşlar en son nerede deprem olduğu veya büyüklüğü gibi sorulara yanıt arıyor. Sabah saatlerinde İstanbul'un sahil kesimlerinde denizin çekilmesi nedeniyle deprem mi olacak endişesi yaşandı. Son günlerde art arda sarsıntılar yaşayan Ege Bölgesi'nde ise küçük de olsa depremler yaşanmaya devam ediyor. İşte Türkiye'de yaşanan son depremler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

İzmir Küçük de Olsa Depremler Yaşamaya Devam Ediyor.

İzmir Küçük de Olsa Depremler Yaşamaya Devam Ediyor.

Kuşadası Körfezi'nde sabah saat 10.56'da 2.5'lik bir deprem meydana geldi. Ege Denizi'nde gerçekleşen 2.5'lik depremin 5.7 kilometre derinliğinde olduğu bilgisi geldi. AFAD da depremin büyüklüğünü 2.5 olarak duyurdu.

İstanbul'da Deniz Çekildi, Vatandaşlarda Deprem Tedirginliği Yaşandı.

İstanbul'da Deniz Çekildi, Vatandaşlarda Deprem Tedirginliği Yaşandı.

Kadıköy, Caddebostan ve Suadiye sahillerinde deniz seviyesinde değişiklikler meydana geldi. Deniz suyunun çekilerek kayalıkların ortaya çıkması vatandaşlarda tedirginliğe sebep oldu. Olası bir deprem riskinden endişelenen insanlar, su çekilmesinin deprem habercisi olmasından kaygılandı.

Jeoloji Profesörü Şükrü Ersoy, yaşanan durumun depremle ilgisi olmadığını belirterek şunları söyledi: 'Kadıköy kıyılarındaki su çekilmesini depreme bağlayamayız. Onlar ancak Endonezya gibi ada ülkelerinde olabiliyor. Bazen deprem öncesinde adada sular çekiliyor, adada değişiklikler olabiliyor. Fakat biz öyle bir ülke değiliz. Yılın bu zamanlarında yağışlara bağlı olarak meteorolojik şartlardan dolayı hatta karadan denize doğru olan rüzgarlarda sular çekilir.

En Son Nerede Deprem Oldu?

En Son Nerede Deprem Oldu?

Türkiye deprem felaketinden en çok kayıp veren ülkelerden bir tanesi. Bu yüzden vatandaşların gözü kulağı deprem haberlerinde. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü internet adreslerinden anlık olarak deprem bilgilerini paylaşıyor. Bu sayfalarda en son nerede deprem olduğu, bu depremin şiddeti ve derinliği gibi bilgiler yer almakta.

Kandilli son depremler sayfası için tıklayın

AFAD son depremler sayfası için tıklayın

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın