Görüş Bildir
Haberler
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Metin Akpınar ve Müjdat Gezen Hakkında Soruşturma Başlattı

etiket İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Metin Akpınar ve Müjdat Gezen Hakkında Soruşturma Başlattı

Halk TV yayınına katılan usta oyuncu Metin Akpınar, 'Bireylerin özgür iradesiyle geleceklerini tayin edebildikleri bir rejim demokrasidir. Oraya ulaşabilirsek ne ala kavga dövüş olmaz biz bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsa her faşizmin olduğu gibi, karşılaştığı gibi belki liderini ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki adı geçen başka liderlerin yaşadığı gibi kötü sorunlar yaşayabilir ama bize yazık olur' ifadelerini kullanmıştı. Müjdat Gezen ise 'Sen bizim vatanseverliğimizi sınayamazsın, haddini bil' demişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise 'İşte şimdi de beni ipe götüreceklermiş, bunu sanatçı görünümü altındaki müsveddeler yapıyor. Yahu senin her yerin sanatçı olsa ne yazar' diyerek 'şimdi yargıda bunun bedelini öde' ifadelerini kullanmıştı.

Bu olaylar üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın oyuncu Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında soruşturma başlattığı bildirildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen, Halk TV'de bulunan ve Uğur Dündar'ın sunduğu Halk Arenası programına konuk olmuştu.

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen, Halk TV'de bulunan ve Uğur Dündar'ın sunduğu Halk Arenası programına konuk olmuştu.

Programda Müjdat Gezen, 'Recep Tayyip Erdoğan, sen bizim vatanseverliğimizi sınayamazsın' demişti📹

Akpınar ise şu ifadeleri sarf etmişti:📹

'Şimdi yargıda bunun bedelini öde'

'Şimdi yargıda bunun bedelini öde'

Dış Ekonomik ilişkiler Kurulu’nun 18’inci Mali Genel Kurulu’na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akpınar'ın sözlerine değinerek şöyle konuştu:

'İşte şimdi de beni ipe götüreceklermiş, bunu sanatçı görünümü altındaki müsveddeler yapıyor. Yahu senin her yerin sanatçı olsa ne yazar. Beni ipe götürecekmiş, senin haddine mi? Biz şahadete inanmış insanlarımız: Biz bunların bedelini rahatlıkla ödemeye hazırız. Bunlar sanatçı müsveddesi. Bunun bedelini ödeyecekler. Kalkacaksın bu ülkenin Cumhurbaşkanını ipte sallandıracaksın. Şimdi yargıda bunun bedelini öde.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Soruşturma başlatıldı

Soruşturma başlatıldı

AA'nın aktardığına göre, bu sözler üzerine harekete geçen İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında soruşturma başlattı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

'Bazı basın organları ile sosyal medya hesaplarında Uğur Dündar tarafından sunulan Halk Arenası adlı programın 21.12.2018 tarihli bölümüne katılan Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanını hedef alarak hakaret içerikli sözler söyleyip darbe ve ölüm tehdidinde bulundukları yönünde haberler yer aldığının tespiti üzerine 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 160. maddesi uyarınca işin aslını araştırmak ve sorumlular hakkında yasal gereğine tevessül etmek amacıyla 22.12.2018 tarihinde soruşturma başlatılmış ve her iki şüpheli savunmaları alınmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığımıza davet edilmiş olup, keyfiyet tüm basın/yayın kuruluşları ile kamuoyuna saygıyla duyurulur.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
iyi herif

Müjdat Gezen ve Metin Akpınar için sanatcı müsveddeleri diyebilmek......yazık

nazan

Bu YOLSUZ bay uzun adam,Müjdat Gezen ve Metin Akpınar için sanatçı müsveddeleri diyor..Gel de gülme

alp145

işte alişanla nihat doğanla gezersen ne sanatçıdan anlarsın ne de adamın dediğinden.