Görüş Bildir
Haberler
İstanbul Akşam Ezanı Vakti: İstanbul’da İftar Saat Kaçta?

İstanbul Akşam Ezanı Vakti: İstanbul’da İftar Saat Kaçta?

Müslümanlar bugün Ramazan Ayı’nın üçüncü gününü geçiriyor. Dün gece sahurda oruç için niyet eden vatandaşlar, iftar saatini beklemeyi başladı. Evlerde iftar sofrası için hazırlıklar devam ederken, akşam ezanı ile birlikte de oruçlar açılacak. İstanbul’da oturan oruçlu vatandaşlar, iftar vaktinin ne zaman olacağını araştırıyor. Peki, İstanbul’da akşam ezanı saat kaçta? İşte Diyanet’in yayınladığı İstanbul Ramazan Ayı imsakiyesi…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bugün İstanbul İftar Vakti Saat Kaçta?

Bugün İstanbul İftar Vakti Saat Kaçta?

İSTANBUL İFTAR SAATİ: 19:50

İSTANBUL RAMAZAN İMSAKİYESİ

ORUÇ TUTMANIN ÖNEMİ

3 Aylar’ı uğurladığımız Ramazan ayı faziletlerle dolu bir aydır. Ramazan ayı, hayır ayı, yoksullara ve düşkünlere yardım ayı ve bütün anlarıyla Kur’an ayıdır. Ramazanın diriltici özelliği, bütün insanlığı hidayete ve mutluluğa ulaştırmak için insanlığa gönderilen Kur’an-ı Kerim’in bu ayda inmeye başlamasından kaynaklanmaktadır. Ayrıca İslam’ın temel esaslarından biri olan oruç ibadetinin bu ayda yerine getirilmesinden dolayıdır.

İFTAR DUASI

“Allahümme leke sumtu ve bike âmentü ve aleyke tevekkeltü ve alâ rızkıke eftartü ve savme'l-Ğadi min şehri Ramazane neveytü, feğfirlî mâ kaddemtü ve mâ ahhartü.”

İFTAR DUASI ANLAMI

“Allah'ım! Senin rızan için oruç tuttum, sana inandım ve sana güvendim. Senin rızkınla orucumu açtım ve Ramazan ayının yarınki orucuna da niyet ettim. Benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla!”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın