Görüş Bildir
Haberler
İsrail'den Vatandaşlarına Uyarı: ‘Mümkün Olan En Kısa Sürede Türkiye'den Ayrılın’

İsrail'den Vatandaşlarına Uyarı: ‘Mümkün Olan En Kısa Sürede Türkiye'den Ayrılın’

ATKN
28.03.2016 - 12:55 Son Güncelleme: 28.03.2016 - 14:52

İsrail, IŞİD'in 19 Mart'ta Taksim'de gerçekleştirdiği belirtilen saldırısının ardından yeni saldırılar gerçekleşebileceği ihtimaline karşı yeni yayınladığı seyahat uyarısında vatandaşlarının Türkiye'den 'mümkün olan en kısa sürede' ayrılmalarını istedi. 'Yüksek somut tehdit' olarak adlandırılan seviye 2'ye yükseltildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstiklal Caddesi'nde 19 Mart'ta meydana gelen saldırıda üç İsrail vatandaşı ve bir İranlı turist hayatını kaybederken, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun terörle mücadele ofisi Türkiye'ye seyahate karşı '3. seviye' bir uyarı yayınlamıştı.

Yapılan yeni bir duyuruda, bu seviye IŞİD veya diğer terör örgütlerinin Türkiye'deki turistik bölgelere saldırabileceğine dair 'yüksek somut tehdit' olarak adlandırdığı seviye 2'ye yükseltildi. Bu alarmın neden verildiği konusunda ise bir detay açıklanmadı.

Açıklamada, İsrail vatandaşlarının Türkiye'ye gitmeyi gözardı etmeleri ve eğer şu an orada bulunuyorlarsa 'mümkün olan en kısa sürede' ayrılmaları istendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Alarm seviyesi 1 olsaydı bu durumda İsrail vatandaşlarının 'anında' ayrılmaları istenmiş olacaktı.

Emniyet Genel Müdürlüğü cumartesi günü, 'Paskalya' kutlamalarında IŞİD'in provokatif amaçlarla farklı dinlere mensup vatandaşlara yönelik çeşitli tarzlarda eylemler düzenleyebileceği uyarısı yapmıştı. Kilise, Sinagog, Caferi ibadethaneleri ve Cemevlerinin kontrol edilmesi istenmişti.

'Ülkeler terör saldırılarının ardından bu tür uyarıları yapar'

'Ülkeler terör saldırılarının ardından bu tür uyarıları yapar'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsrail'in Türkiye'deki vatandaşlarına uyarısıyla ilgili şunları söyledi:

Ülkeler zaman zaman bu tür saldırılar olduğunda çeşitli güvenlik değerlendirmeleri yaparlar, kısıtlı ve geçici olmak üzere bu tür seyahat uyarılarında bulunurlar. Burada teröristleri sevindirecek tarzda hayatı adeta askıya alan, kilitleyen tavırlardan tabii ki kaçınmak gerekir. Bu bütün ülkeler için geçerli. İsrail bağlamında söylemiyorum bunu. Genel olarak zaten terörün yapmak istediği şeylerden bir tanesi bu, hayatı askıya aldırmak, dondurmak, gündemi belirlemek. Buna izin vermemek lazım, bu ancak teröristleri sevindirir.

Reuterspmo.gov.il ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Faruk Taner

Adamlar gizlice diyor ki; her boktan haberimiz var en azından bizimkiler arada kaynamasın.

Eddy Ga

"Mümkün Olan En Kısa Sürede Türkiye'den Ayrılın" der ve Gazze de masum Halkı öldürmeye devam eder

Duygu Eylül

Adamlar onlara vadedilmiş toprağı geri almak istiyo Yahudilerin topragına gelipte yerleşmeselermiş

KoSeKu

son saldırıda ölenlerin çoğu İsrailli olduğu için normal bir açıklamadır