Görüş Bildir
Haberler
İspanya GP'sinde Kazanan Rosberg

İspanya GP'sinde Kazanan Rosberg

Enver K.
10.05.2015 - 17:26
İçeriğin Devamı Aşağıda

2015 Formula 1 Şampiyonası’nın 5. yarışı olan İspanya GP’yi Mercedes pilotu Nico Rosberg ilk sırada tamamlayarak kazandı.

Bu sene ilk defa yarışa pole pozisyonundan başlayan Mercedes pilotu tüm yarışı kontrol altında tutarak pit stoplar haricinde lider giderek damalı bayrağı ilk sırada görmeyi başardı. Böylece Rosberg, bu seneki ilk pole pozisyonunun ardından ilk galibiyetini de kazanmış oldu. Rosberg 2014 Brezilya GP’nin ardından ilk defa podyumun zirvesine çıktı.

Yarışa 2. sıradan başlayan şampiyona lideri Lewis Hamilton, startta yavaş kalmasının ardından Sebastian Vettel’in gerisinde kaldı. Uzun süre Vettel’i geçemeyen Hamilton 2. pit stoplara çok erken girmesi, Ferrari’nin kendisine cevap vermemesinin ardından avantajlı konuma geçti ve hızlı turlarla 2. sırayı garantiledi. 2. pitlerin ardından takım arkadaşı Nico Rosberg’in önünde lider durumda olan Hamilton, lastik dezavantajına sahip olacağı için pite gelerek yumuşak lastiklere geçti. Hamilton lastik avantajına sahip olsa da 20 saniyelik farkı yeteri kadar kapatmayı başaramadı ve 2. olarak bu sene ilk defa takım arkadaşının gerisinde kaldı.

Yarışın ilk bölümünü 2. sırada götüren ve Hamilton’a geçit vermeyen Ferrari pilotu Sebastian Vettel, geçildikten sonra 3. sırayı rahat bir şekilde koruyarak podyumu tamamlamış oldu.

Yarışta 4. sıra için son turlarda Williams pilotu Valtteri Bottas ve Ferrari pilotu Kimi Raikkonen arasında yakın mücadele oldu. Bottas’ı hızlı bir şekilde yakalayan Raikkonen damalı bayrağa kadar kovaladı ancak geçmeyi başaramadı. Böylece Bottas 4. olurken Raikkonen 5.likle yetinmek zorunda kaldı.

Williams pilotu Felipe Massa kendi başına bir yarış geçirerek rahat bir şekilde 6. oldu ve böylece ilk 6 sıra Mercedes, Ferrari ve Williams pilotları tarafından dolmuş oldu.

Red Bull pilotu Daniel Ricciardo, 10. sıradan başladığı yarışta 7. olmayı başardı ancak tur yiyen ilk pilot oldu.

Lotus pilotu Romain Grosjean 11. sıradan başladığı yarışta 8. olarak 4 puan kazandı.

Yarışın son turunda Red Bull’dan Daniil Kvyat ile Toro Rosso’dan Carlos Sainz Jr arasında ilginç anlar yaşandı. İlk viraja gelirken frenlemede iki sürücü arasında temas yaşandı ve Sainz pist dışından geçerek 9.luğu ele geçirerek yarışı 9. sırada tamamladı. Kvyat ise son puanın sahibi oldu.

Yarışta puanı kaçıran ilk isim Toro Rosso’dan Max Verstappen olurken onu Sauber’den Felipe Nasr ve Force India’dan Sergio Perez takip ettiler.

İspanya’ya ilk puanlarını kazanma umuduyla gelen McLaren’de Jenson Button ancak 16. olabildi. Button’dan daha iyi bir yarış çıkaran ve ilk pit stopuna oldukça geç gelen Alonso, fren sorunuyla önce pist üstünde dışarı taştı daha sonra ise pit alanında aracını yerinde durduramayarak sorun yaşadı ve yarışa erken veda etti.

Sezonun 5. yarışının ardından Hamilton’un şampiyonada liderliği devam ederken Rosberg ilk zaferiyle puan farkını 20’ye düşürdü.

TRF1

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın