Görüş Bildir
Haberler
İsmail Saymaz Açıkladı: Özdağ ve Kılıçdaroğlu 7 Maddede Anlaştı

etiket İsmail Saymaz Açıkladı: Özdağ ve Kılıçdaroğlu 7 Maddede Anlaştı

Emre Ordu
23.05.2023 - 22:42 Son Güncelleme: 24.05.2023 - 11:46

Gazeteci İsmail Saymaz, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile seçimlerin ikinci turu için anlaştığını açıkladı. Saymaz, iki taraf arasında yedi maddelik bir mutabakat sağlandığını bildirdi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü gazetesi yazarı İsmail SaymazZafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vermesi için anlaşma sağlandığını açıkladı. 

Ümit Özdağ ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu akşam görüştüğünü ve yedi maddelik mutabakat metni konusunda anlaştığını belirten Saymaz, Zafer Partisi'nden iki ismin göç ve güvenlik politikaları konusunda etkin rol alacağını söyledi.

Saymaz'ın verdiği bilgiye göre, mutabakat metninde yer alan 7 madde şöyle:

1. Anayasanın ilk 4. maddesi değişmeyecek

2. Anayasanın 66. maddesi aynen korunacak

3. 1924 Anayasasına bağlı kalınacak

4. Sığınmacılar 1 yıl içerisinde gönderilecek

5. Terörle etkin mücadele yapılacak

6. Yolsuzlukla etkin mücadele yapılacak

7. Kamudaki atamalarda liyakat esasına göre hareket edilecek

Yarın sabah 11:00'de açıklama yapılacak

Yarın sabah 11:00'de açıklama yapılacak

Ümit Özdağ, bugünkü görüşmeyle ilgili Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile akşam saatlerinde bir araya gelerek, mutabakat metni üzerinde çalıştık. Yarın saat 11.00'de Zafer Partisi Genel Merkezi'nde düzenleyeceğimiz ortak basın toplantısında detayları Büyük Türk Milleti ile paylaşacağız” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu da bu akşam katıldığı Habertürk yayınında yarın 11.00'de açıklama yapacaklarını belirtti. Kılıçdaroğlu Ümit Özdağ ile yürüttükleri müzakerelere ilişkin şunları kaydetti:

'Yorum yapmak istemem. Elbette ki doğal olarak partilerle bir araya geliyoruz. Onların ve bizim beklentilerimiz var. Türkiye'nin bu durumdan bir an önce çıkması lazım. Temel konu olarak sığınmacılar, terör, Anayasa'nın ilk 4 maddesi, 66 maddesi, yolsuzluklar var. Bütün bunlar konuşuluyor. Hangi konularda uzlaşma sağladığımızı zaten kamuoyu bilecek. Anlaşma hemen oturduk imzaladık değil. Görüşmeler devam ediyor. Ümit Bey'le, sayın genel başkanla üç kez yan yana geldim. Tamamen ülke çıkarları üzerine bir mutabakat sağlamaya dönük çalışma var. Onlar da biz de gidişten rahatsızız. Dolayısıyla düzelmesini istiyoruz. Anlaşma olursa kamuoyuyla paylaşacağız.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
353
165
20
18
9
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Zaten yapılması gereken şeyleri bir mutabakat metnine koymak zorunda kalınması kadar rezil bir şey yok diyeceğim Yarın bundan daha rezil bir şeyi AKP sayesin... Devamını Gör

Dilek Doğan

Allahım ne olur ülkemizi kurtar artık 🫶🏻🙏🏻

Fibunacci

Abi siz zaten en başından anlaşmışsınız niye ittifakta değildiniz saçmalığa bak bu gün mü geldi aklınıza bunlarda hem fikir olmak :D