Görüş Bildir
Haberler
İşletmelerde Finansal Verimliliği Arttırmanın 10 Yolu

etiket İşletmelerde Finansal Verimliliği Arttırmanın 10 Yolu

İş planınızın önemli bir parçası, işletmenizin finansal durumunu iyileştirmek olmalı. Çünkü yeni bir pazara girmeyi düşündüğünüzde, yapacağınız yatırımların nakit akışınıza zarar vermesini istemezsiniz. İşletmenizin kaynakları etkin kullanması, rekabet avantajı elde etmesi, paydaşlara karşı verilen sözleri yerine getirmesi ve uzun vadeli finansal istikrara hazırlanması için elinizden geleni yapmalısınız. Özellikle müşteri tabanınızı genişletmeyi düşünüyorsanız, finansal verimlilik çok önemli bir detay. O halde, işletmenizde finansal verimliliğinizi arttırmanın yollarını yakından inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Nakit akışınızı düzenli bir şekilde analiz etmelisiniz.

1. Nakit akışınızı düzenli bir şekilde analiz etmelisiniz.

Kötü bir nakit akışı yönetimi, işletmenizin başarısız olmasına neden olabiliyor. Bu nedenle, düzenli olarak nakit akışınızı analiz etmelisiniz. Nakit akışınızın zirvesinde kalmak, işletmenizin finansal verimliliğini arttırıyor. En önemlisi, alacak hesaplamalarının profesyonelce yönetilmesi gerekiyor.

2. Borç almaktan korkmamalısınız.

2. Borç almaktan korkmamalısınız.

İnsanlar kredi aldığında, başarısızlığın mali yansımalarından korkuyor. Ancak kredi olmasaydı, ekipman satın almaya veya ekibinizi büyütmeye çalışırken çeşitli zorluklarla karşılaşabilirdiniz. Dolayısıyla nakit akışınızı arttırmak için kredilerden doğru bir şekilde yararlanmasını bilmelisiniz. Öte yandan, işletme kredileri çeşitli avantajları ile beraber gelir.

3. Profesyonellerden yardım almaktan çekinmemelisiniz.

3. Profesyonellerden yardım almaktan çekinmemelisiniz.

Hiçbir zaman profesyonellerden yardım almaktan çekinmemelisiniz. İşletmenizin mali durumu hakkında muhasebe uzmanından ve iş danışmanından yardım almalısınız. Böylece finansal verimliliğinizi arttıracak ipuçları sunabilirler. Aynı zamanda çeşitli finansman kaynakları hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlayabilirler.

4. Borçlarınızı konsolide etmesini bilmelisiniz.

www.google.com

Ödemeyeceğinizi düşündüğünüz borçların vadesini uzattırmaya çalışmalısınız. Aynı zamanda bankadan borç almışsanız, bankanızla konuşarak çeşitli faiz olanaklarından yararlanmaya çalışmalısınız. Çünkü bankalar, düşük faiz oranlarından yararlanmanızı sağlayabiliyor.

5. Kaliteli ve yüksek kâr getirecek müşterilere odaklanmalısınız.

5. Kaliteli ve yüksek kâr getirecek müşterilere odaklanmalısınız.

Yılda bir kez alışveriş yapan müşterilerinize odaklanmak yerine düzenli olarak alışveriş yapan müşterilerinize odaklanmalısınız. Çünkü az kâr elde etmenizi sağlayan müşteriler, nakit akışınızda yersiz kesintilere neden olabiliyor. Nakit akışınızı hızlandıran kaliteli müşterilere odaklanmanız, rekabet avantajı sağlayabiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tedarikçilerinizle uygun koşullarda çalışmalısınız.

6. Tedarikçilerinizle uygun koşullarda çalışmalısınız.

Tedarikçilerinizle uzun vadeli ilişkiler geliştirmesini bilmelisiniz. Aynı zamanda onlarla işletmenize uyan koşullarda çalışmalısınız. Örneğin, tedarikçinizden indirim talep edebilmelisiniz. Ödemelerinizi erteleyip ertelemeyeceğini sormalısınız. Böylece zamandan tasarruf etmiş olursunuz.

7. İyi bir faturalandırma stratejisi geliştirmelisiniz.

www.google.com

Her işletme sahibi, iyi bir faturalandırma stratejisi geliştirmeye özen göstermeli. İşletme finansmanınızı yönetmek, işletmenizin sağlıklı bir seviyede çalışmasına yardımcı oluyor. Belirli müşterilerinizden tahsilat yapamıyorsanız, faturalandırma konusunda yaratıcı olmanın zamanı gelmiş demektir.

8. Yatırım getirisine (ROI) ve harcamalara odaklanmalısınız.

www.google.com

Harcamaların ve yatırım getirisinin (ROI) ölçülmesi, mantıklı kararlar almanıza olanak tanıyor. Çükü işletmeler, paralarını nereye harcadıkları konusunda dikkatli olmalı. Ayrıca harcamalarınızla gelen yatırım getirilerine odaklanmasını bilmelisiniz. Yani zorluklarla kazandığınız parayı nereye harcadığınızı ve bunu nasıl kullanacağınızı iyi analiz etmelisiniz.

9. Gelecek için plan yapmalısınız.

9. Gelecek için plan yapmalısınız.

Bazen ele alınması gereken finansal sorunlarla karşılaşma olasılığınız vardır. Bu sorunlar için önceden plan yapmalısınız. Böylece mali durumunuzun verimliliğini arttırılabilirsiniz. Beş ile on yıl ileriye bakabilmelisiniz. Dolayısıyla uzun vadeli planlar yaparak ilerleme sağlamalısınız.

10. Yeni pazarlama tekniklerini kullanmalısınız.

10. Yeni pazarlama tekniklerini kullanmalısınız.

Pazarlama alanına yatırım yapmak, işletmenizin satışlarını ve gelirini arttırıyor. Bu nedenle, gerekirse pazarlama uzmanlarından yardım alarak işletmenizi geliştirmeye çalışmalısınız. Her zaman müşteri odaklı olmaya özen göstermelisiniz. Pazarlama tekniklerindeki trendleri yakından takip etmelisiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın