Görüş Bildir
Haberler
İşletmelerde Başarılı Liderlerin Ortak Noktasını Oluşturan 9 Özellik

İşletmelerde Başarılı Liderlerin Ortak Noktasını Oluşturan 9 Özellik

Lisa Campton
28.10.2022 - 20:33 Son Güncelleme: 10.10.2022 - 00:05

İşletmelerin başarılarının ardında aslında güçlü bir liderin etkisi yatar. Bu liderler gerek işletme için yaptıkları şeylerle gerek çalışanlarını motive etmeleriyle skalayı hep bir adım öne taşırlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İleri seviyede vizyon ve misyon sahibi olmaları.

1. İleri seviyede vizyon ve misyon sahibi olmaları.

Elde edilmesi gereken şeyleri ve alınacak yolu iyi bilmek bir liderin en önemli özelliklerinden biri. Başarılı bir işletme ancak doğru vizyona sahip misyonlarını iyi bilen bir lider sayesinde var olabilir.

2. Özgüvenli olmaları.

Kendisine güvenen, neleri yapıp yapmayacağına emin olan birinin bu hayatta başarılı olmama şansı çok düşüktür. Özellikle işletmelerde özgüven sahibi, tuttuğunu koparan liderlerin açtıkları kapılar azımsanmayacak kadar fazla.

3. Farkındalık.

3. Farkındalık.

Liderler ve çalışanlar arasında pek çok fark bulunuyor. Ama bunların arasında farkındalık kısmı en fazla öne çıkanlardan. Başarılı liderler farkları en iyi bilen kişilerdir. İlişkileri ve temel sistemi geliştirirken farkındalığı baz azalarak işe koyulurlar. Piyasada en çok ne gidiyor, neler daha fazla talep ediliyor bu farkındalık sayesinde bulunuyor.

4. Sorumluluk sahibi olmaları.

4. Sorumluluk sahibi olmaları.

Gerçek liderler kendilerinde önceki işlerin sorumluluğunu da üstelenirler. Bu benim işim değil diyen bir liderin başarılı olma şansı yoktur. Ellerindeki işi en doğru ve iyi sonuç alacak şekilde geliştirebilirler. Tamamlanmamış işleri çalışanların ne ölçüde bitirip bitiremediğini takip ederler. Yeni projeler geliştirerek işletmelerini piyasa öne taşırlar.

5. Bağlılık ve tutkunun sentezine sahip olmaları.

5. Bağlılık ve tutkunun sentezine sahip olmaları.

Başarılı liderler ne olursa olsun yaptıkları işe tutkuyla bağlıdırlar. Sahiplenme duygusunu iliklerine kadar taşırlar. İşletmelerini geliştirmek ve daha iyi yerlere getirmek için bazen kendi hayatlarından bile feragat etmeleri gerekebilir. Tutku sahibi olmayan bir liderin işletmesi sadece somut rakamlarla ilerleyemez.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Alternatif planlar üretmeleri.

6. Alternatif planlar üretmeleri.

Geleceği iyi bir şekilde planlayan bir lider karşısına çıkacak tüm engellere karşı hazırlıklıdır. İşletmesini olası felaket senaryolarından kurtarmak için alternatif planları her zaman hazır olur. Bazen bunu en ivedi şekilde düşünmek ve gerçekleştirmek durumunda da kalabilirler. Başarıya giden yolda, kritik anlarda aldıkları aksiyonlarla şirketlerini daha iyi hale getirirler.

7. Karar verme becerisi.

7. Karar verme becerisi.

Doğru zamanda doğru kararları alabilmek bir işletmenin çok daha iyi yerlere gelmesine olanak tanır. Bir lider kararlarını en en efektif şekilde doğru zamanlamayla alırsa başarıyı yakalaması da kaçınılmaz olacaktır.

8. Empati yeteneklerinin güçlü olması.

8. Empati yeteneklerinin güçlü olması.

Beraber çalıştığı insanların ihtiyaçlarını, sorunlarını ve motivasyonlarını anlayabilen bir lider en önemli sorunları da büyük ölçüde halletmiş kabul edilir. Sadece çalışanlar değil müşterileri ve iş ortaklarının da duygularını anlıyor olması gerekir. Sinerji oluşturularak yaratılmış bir ortam da çok daha verimli olur.

9. Yaratıcı bir bakış açısı.

9. Yaratıcı bir bakış açısı.

Liderleri çalışanlarından ayıran şey yenilikçi yaklaşımlarıdır. Yeni iş planları, yaratıcı fikirlerle bezeli olunca ister istemez ortaya kimsede olmayan ürünler çıkar. Bu da başarıya giden yolda anahtar niteliği görür.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mukaddes

10. İrade yönetiminde standardın üstünde olmaları.