Görüş Bildir
Haberler
İşin İçinde Uzaylılar Bile Olabilir: 2014 Yılından Beri Bulunamayan Uçakla ilgili Teorilere İnanamayacaksınız

İşin İçinde Uzaylılar Bile Olabilir: 2014 Yılından Beri Bulunamayan Uçakla ilgili Teorilere İnanamayacaksınız

30.07.2022 - 07:09

Kaybolan uçaklara ve gemilere diziler ile filmlerden alışkınız. Bu araçlar bazen kaçırılır, bazen de arızalanır ama sonuç hep aynı olur: Birdenbire ortadan kaybolurlar. Peki, bu hikâyelerin benzerlerinin gerçekte de yaşandığını biliyor musunuz? Öyleyse gelin, sizinle çok ilginç bir olayı paylaşalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8 Mart 2014 tarihinde Malezya Havayolları’nın 370 sefer sayılı uçuşunun, Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’dan Çin’in başkenti Pekin’e yapılması planlanıyordu.

8 Mart 2014 tarihinde Malezya Havayolları’nın 370 sefer sayılı uçuşunun, Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’dan Çin’in başkenti Pekin’e yapılması planlanıyordu.

Fakat uçak Pekin’e varamadan kayboldu. Uçağın mürettebatı, hava trafik kontrolü ile kalkıştan yaklaşık 40 dakika sonra son kez iletişim kurmuştu. MH370 sefer sayılı uçak, planlanan saatten biraz rötarlı olarak gece 00.42’de Kuala Lumpur’dan kalkış yapmış ve 18.000 fit irtifaya ulaştığını bildirmişti. Uçaktan alınan son sözlü iletişim saat 01.18’de gerçekleşmişti. Uçuş, Tayland Körfezi’nde planlanan seyrinde devam ederken garip şeyler olmaya başladı. Son konuşmanın üzerinden 3 dakika geçtiğinde MH370 sefer sayılı uçak hem Malezya hem Vietnam’daki tüm radar ekranlarından birdenbire kayboldu. Bu uçağın ortadan kayboluşu, havacılık tarihinin en büyük gizemlerinden biri olarak gösterildi.

Uçakta bulunan bütün yolcu ve mürettebatın öldüğü tahmin ediliyor.

Uçakta bulunan bütün yolcu ve mürettebatın öldüğü tahmin ediliyor.

Modeli Boeing 777-200ER olan yolcu uçağı 11 yaşındaydı ve uçak daha önce hiç arızalanmamıştı. Uçak mürettebatı, Malezya vatandaşı olan 2 pilot ve 10 kabin memurundan oluşuyordu. Kaptan pilot, Malezya Havayolları'nın 1981 yılından beri personeli olan 53 yaşındaki Zahir Ahmad Shah; yardımcı pilot ise şirkette 7 yıldır çalışan 27 yaşındaki Fariq Abdul Hamid’di. Uçağın 153 Çinli, 50 Malezyalı, 7 Endonezyalı, 6 Avusturyalı, 5 Hintli, 4 Fransız, 3 Amerikalı, 2 Ukraynalı, 2 İranlı, 2 Yeni Zelandalı, 2 Kanadalı, 1 Tayvanlı, 1 Hollandalı ve 1 Rus olmak üzere 227 yolcusu vardı. Uçakta bulunan herkesin ne yazık ki öldüğü sanılıyor.

Hipoksi ve diğer teoriler.

Hipoksi ve diğer teoriler.

Çoğunlukla uçağın en son iletişim kurduğu Inmarsat uydusundan alınan veriler ve mevcut kanıtlar göz önünde bulundurulduğunda bir hipoksi olayının yaşanmış olabileceği öne sürülüyor. Hipoksi, uçak kabini gibi kapalı bir sistemin basıncında meydana gelen düşüş olarak tanımlanıyor. Bu düşüş; insan hatası, mühendislik arızası, malzeme yorgunluğu veya darbe nedeniyle meydana gelebiliyor. Ancak araştırmacılar arasında bu teori pek kabul görmedi. Mürettebatın esir alınması, uçağın kaçırılması gibi bazı teoriler ve birçok resmi olmayan senaryo da ortaya atıldı. Uçakta sahte pasaportla seyahat ettiği daha sonra anlaşılan 2 İranlı yolcu bulunuyordu. Şüpheler bu 2 yolcu üzerinde yoğunlaştı. Interpol’ün raporuna göre bu 2 kişi, İran’ın baskıcı rejiminden kaçan sığınmacılardı ve uçağı kaçırabilecek donanıma sahip değillerdi. Hem ABD hem Malezya istihbaratı tüm yolcuların öz geçmişlerini detaylı olarak araştırdı ancak hiçbir potansiyel tehdit unsuru tespit edemedi.

Uçağın yakıtı yeterli miydi?

Uçağın yakıtı yeterli miydi?

MH370 sefer sayılı uçak, Malezya Havayolları'nın her gün Pekin’e düzenlenen iki seferinden birini yapıyordu. Uçuş süresi 5 saat 24 dakika olarak planlanmıştı. Uçağın yakıt miktarı ise 7 saat 31 dakika uçmasına imkân verecek kadardı. Yani acil bir durum karşısında uçağın Pekin yerine başka bir yere inebilme şansı da vardı.

Radyo vericisi neden çalışmıyordu?

Radyo vericisi neden çalışmıyordu?

Uçaktaki radyo vericisi çalışmıyordu, halbuki o gece gökyüzü açıktı. Ne fırtına ne bulut kümesi ne sis vardı. Bu durum, radyo vericisinin doğal olaylardan ya da teknik bir arızadan kapanma ihtimalini epey düşürüyordu. Dolayısıyla vericiyi uçakta bulunan birinin kasıtlı olarak kapattığı ihtimali ortaya atıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünyanın en pahalı uçak arama kurtarma çalışması

Dünyanın en pahalı uçak arama kurtarma çalışması

MH370 sefer sayılı uçağın kesin olarak bilinen son konumu, ordu radarının menzilinin tarayabildiği en uç noktadaydı. Malezya hükümeti, uçakla iletişimin tamamen kesildiğini bildirince dünyanın en pahalı uçak arama kurtarma çalışmaları başladı. Arama ekipleri öncelikle doğal olarak uçağın kaybolduğu bölgeye yoğunlaştı. Birkaç gün boyunca Malakka Boğazı, Andaman Denizi ve Bengal Körfezi uluslararası hava araçları ve gemiler tarafından ayrıntılı olarak tarandı fakat uçakla ilgili hiçbir ize rastlanmadı. Halbuki arama çalışmaları sırasında MH370 sefer sayılı uçak, başka bir yerde uçmaya devam ediyordu.

MH370 uçağının bulunan parçaları.

MH370 uçağının bulunan parçaları.

Daha sonra uçağın uydu iletişim cihazlarıyla donatılmış olduğu dikkate alındı. MH370 sefer sayılı uçak, hava kontrolörlerinin radarlarından tamamen çıkmış olsa da uzaydaki uydulara otomatik olarak sinyal göndermeye devam ediyordu. Bu sinyaller uçağın konumu hakkında tam olarak bilgi vermiyordu fakat araştırmacılar uçaktan uyduya gönderilen sinyallerin iletilme ve alınma sürelerini hesaplayarak uçakla uydu arasındaki mesafeyi ölçtüler. Böylece Güney Hint Okyanusu’nda muhtemel bir kaza alanı belirlendi. Fakat yine hiçbir şey bulunamadı. 29 Temmuz 2015 tarihinde Madagaskar’ın doğusundaki küçük bir adada sahili temizleyen bir grup insan, 2 metre boyunda midyelerle kaplı bir nesne buldu. Parçanın üzerinde bulunan tarih ve seri numaraları incelendiğinde bunun MH370 sefer sayılı uçağa ait olduğu doğrulandı. Bunun üzerine motor kapağı ve koltuk arkası ekranına ait çerçeve gibi 31 parça daha bulundu. Uçağın kayboluşunun ardından 3 yıl geçtikten sonra uçağın nerede olduğuna dair delil bulunamayınca arama çalışmalarına son verildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
8
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Deborah Crimson

uçak ya havada infilak etti ve binlerce parçaya bölünüp okyanusa serpildi ya da uzaylılar kaçırdı.

Darbeli Matkap

Şiddetli bir kaza olduğu kesin