Görüş Bildir
Haberler
IŞİD Tarafından Kaçırılan Kadınlar İçin Mücadele Veren 17 Yaşındaki Genç Kızın Mektubu

IŞİD Tarafından Kaçırılan Kadınlar İçin Mücadele Veren 17 Yaşındaki Genç Kızın Mektubu

23.07.2015 - 16:01 Son Güncelleme: 23.07.2015 - 18:19

2008 yılında ailesiyle birlikte İngiltere'ye sığınan 17 yaşındaki Rozin Khalil Hanjool'un change.org'da başlattığı, IŞİD tarafından kaçırılan binlerce kadının kurtarılmasını talep ettiği mektup.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ben Rozin, 17 yaşında Coventry'de yaşayan Ezidi bir genç kızım. Buraya ailemle 2008 yılında Irak bizim için çok tehlikeli bir hal aldığı için göç ettik. Üç binden fazla Ezidi kadın Kuzey Irak'ta IŞİD tarafından kaçırıldı, çoğu tecavüze ve işkenceye maruz kaldı. Geçen hafta kaçmayı başaran üç kız Londra'ya geldi ve başından geçenleri anlattı.

Hepimiz bu kızlara neler yapıldığını duymuşuzdur. Onlara yardım etmeliyiz. İngiliz Hükümetinin bu konuda yapabileceği çok şey var. Bu imza kampanyasını da bu yüzden başlattım.

O kızlara neler yapıldığını öğrendiğimde gözyaşlarına boğuldum. Bu benim de kabusum. 12 yaşında alıkonan, kaçırılan kızlar tanıyorum. Onların yerinde olsam o kadar korkardım ki...

Birkaç kız kaçmayı başardı ama bu kez de mülteci kamplarına savruldular ve çok az yardım alabiliyorlar. Travma geçirenler, şoku atlatamayanlar var. Bazıları da hamile. Onların tıbbi yardım ve psikolojik desteğe ihtiyaçları var.

Geçen yıl Angelina Jolie geldi ve Hükümet çocuklar da dahil olmak üzere cinsel saldırıdan kaçan insanlara destek verilmesine yönelik uluslararası bir anlaşma imzaladı. Şimdi hükümetten bu sözünü tutması istemeliyiz. Almanya bu kızların bazılarının tedavisini teklif etti. İçişleri Bakanı Theresa May, Uluslararası Kalkındırma Bakanı Justine Greening ve Dışişleri Bakanı Philip Hammond'ın İngiltere'deki Ezidi cemaatiyle görüşmesini talep ediyorum ve bu konuda bir eylem planı hazırlanmasını istiyorum.

İçeriğin Devamı Aşağıda

O kızlar buradan çok uzakta olabilirler ama yardımlarımıza ihtiyaçları var. Irak ve Suriye'de yaşayan tüm Ezidi kadınları şu an tehlike altında ve tüm halk umutsuzluk içinde. 

Eğer onlar adına kimse konuşmazsa kim yardım edecek? Benim hayalim hukukçu olup tüm hayatımı bu adaletsizliğe karşı savaşmak. Bu da bugün başlıyor. 

Lütfen bu kampanyayı tüm Ezidi kızlar adına imzalayın.

https://www.change.org/p/uk-government-help-the-yazidi-women-and-girls-kidnapped-by-isis-yazidigirls

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0