Görüş Bildir
Haberler
IŞİD, Irak'taki Antik Nabu Tapınağı'nı Havaya Uçurdu

IŞİD, Irak'taki Antik Nabu Tapınağı'nı Havaya Uçurdu

Batuhan
09.06.2016 - 15:03

IŞİD terör örgütü, Irak sınırları içerisinde Musul güneyinde yer alan Assur medeniyetine ait Nimrud antik kentindeki Nabu Tapınağı’nı havaya uçurduğunu gösteren bir video yayınladı. Videonun sonunda ise, Mısır piramitlerini yok etmekle tehdit etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yayınlanan videoda bir militan tapınağı yok etmek için ant içiyor ve tapınağın farklı açılardan görüntüleri veriliyor. Sonrasında tapınağın havaya uçurulduğu görüntüler geliyor. Videonun sonunda ise Mısır’daki piramitlerin resmi verilerek “kâfirler tarafından yapılan antik yerleri” havaya uçurmaya yemin eden bir militan gösteriliyor.

Patlamanın ne zaman gerçekleştiği henüz bilinmiyor

Patlamanın ne zaman gerçekleştiği henüz bilinmiyor

Ninova kentinde bulunan Adad ve Maşki kapılarının da yıkım örüntüleri videoda yer alıyor. Bu yapılara olan hasar Nisan ayında hazırlanan hasar raporlarında yer almıştı.

Patlamayı gösteren 10 dakikalık video Pazartesi günü IŞİD taraftarı siteler ve sosyal medyada yayınlandı, ancak patlamanın ne zaman gerçekleştiği henüz bilinmiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nabu, Babil kültüründe bilgi ve yazı tanrısıdır. Ezida olarak da bilen bu tapınak, MÖ 8. yüzyılda önem kazanmış ve MÖ 614 yılında şehir düşene kadar da varlığını sürdürmüştü. Tapınakta birçok tabletin situ olarak bulunmuştu.

Aktüel Arkeoloji

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
111
51
30
10
8
7
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
MoonChild

çıldırıcam çıldırıcamm çıldırıcammm!!!!!!!!! bu haberi görmemeliydim!!! lanet olsun!!! birileri dur diyemiyor mu şu şerefsizlere!!

MoonChild

kalp emojisi yapanın....

Pasif Kullanıcı

Adamların tek işi yakmak yıkmak.İlla bir şeytan arıyorsanız "şeytan" insanların ta kendisi dindar geçinen arkadaşlarım.

itsasin

tayyibanında kafa bu.