Görüş Bildir
Haberler
IŞİD'in ‘Üye Alımları'na Dair Bilgilerin de Yer Aldığı 1736 Gizli Belge Sızdırılmış

IŞİD'in ‘Üye Alımları'na Dair Bilgilerin de Yer Aldığı 1736 Gizli Belge Sızdırılmış

FreiGeist
10.03.2016 - 11:14 Son Güncelleme: 10.03.2016 - 12:26

22.000 IŞİD militanın bilgilerinin yer aldığı 1736 gizli belge İngiliz SKY News Kanalı'na sızdırıldı. IŞİD üyelerinin kimlik bilgilerin yer aldığı belgeler arasında, örgütün küresel 'üye alım programı'na dair detaylar bulunuyor. Belgelerde ayrıca IŞİD’in bir ‘insan kaynakları’ merkezi kurduğu ve ‘üye alımları’ yaparken sorduğu 23 soru da yer alıyor. Aday üyelere ‘intihar bombacısı’, ‘asker’ ya da hangi görevi üstlenmek istediklerine dair seçimleri soruluyor ve daha önceki cihatçı eylem tecrübelerine dair detayları temin etmeleri isteniyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aralarında İngiltere'nin de bulunduğu 51 ülkeden terör örgütüne katılanların detaylarının bulunduğu belgelerin IŞİD iç güvenlik polisinden çalınarak SKY News kanalına hafıza kartı içinde verildiği ifade edildi.

The Telegraph’tan Lexi Finnigan’ın haberine göre, gizli belgelerde IŞİD’in bir ‘insan kaynakları’ merkezi kurduğu ve ‘üye alımları’ yaparken sorduğu 23 soru da yer alıyor.

IŞİD’in örgüte üye alımlar için yaptığı ankette IŞİD’lilerin isimleri, doğum tarihleri, ırkları, doğum yerleri ve kan gruplarına ait bilgiler bulunuyor.

IŞİD'in 'üye alım' anketi: İntihar bombacı mı asker mi yoksa başka bir görev mi istiyorsunuz?

IŞİD'in 'üye alım' anketi: İntihar bombacı mı asker mi yoksa başka bir görev mi istiyorsunuz?

Aday üyelere ‘intihar bombacısı’, ‘asker’ ya da hangi görevi üstlenmek istediklerine dair seçimleri soruluyor ve daha önceki cihatçı eylem tecrübelerine dair detayları temin etmeleri isteniyor. IŞİD’lilere daha önce yaşadıkları yer, din, aile ve eğitime dair görüşleri de soruluyor.

Ele geçen 1736 belgede, örgüt üyelerinin yüzde 70’inin Arap kökenli olduğu ortaya çıkarken, Avrupa’dan ‘üye alımlar’ın büyük çoğunluğunun Fransa, Almanya ve Britanya’dan katılımlarla sağlandığı görülüyor. 

DHA ve Zete

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
47
18
10
4
4
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Anateist Tsietana

Haberde verilen Twitter eklentisinde geçen "haberin kapısı hep Türkiye'ye açılıyor" ifadesini anlayamadım. IŞİD'çilerin ağırlıklı olarak Arap, geri kalanları... Devamını Gör

meaculpa

alahuakbaarrr .....

Arc noise

CV li terörizim