Görüş Bildir
Haberler
IŞİD'den Geri Alınan Palmira'da Klasik Müzik Konseri

etiket IŞİD'den Geri Alınan Palmira'da Klasik Müzik Konseri

Batuhan
05.05.2016 - 16:21 Son Güncelleme: 06.05.2016 - 10:10

Suriye ordusunun Rusya’nın desteğiyle IŞİD’den kurtardığı Palmira’da, çatışmalarda ölenlerin anısına ve UNESCO’nun antik kentteki restorasyon çalışmalarını desteklemek amacıyla ünlü Rus orkestra şefi Valeriy Gergiyev’in yönetiminde bir konser düzenlendi.

Palmira’da, başta Rus asker Aleksandr Prohorenko olmak üzere kentin IŞİD’den kurtarıldığı operasyonlarında ölenler anısına ve restorasyon çalışmalarına destek amacıyla bir klasik müzik konseri düzenlendi.

Konser ‘Palmira için dua et. Müzik antik kalıntıları canlandırır’ başlığıyla gerçekleştirildi

Konser ‘Palmira için dua et. Müzik antik kalıntıları canlandırır’ başlığıyla gerçekleştirildi

‘Palmira için dua et. Müzik antik kalıntıları canlandırır’ başlığıyla gerçekleştirilen konseri ünlü Rus orkestra şefi Valeriy Gergiyev yönetti. Konser saat 18:00 itibariyle de Russia Today’den (RT) canlı olarak yayınlandı.

Rusya Devlet Başkanı Putin de konsere video-konferans yoluyla bağlandı.

Putin, Suriyeli yetkililere, şef Gergiyev'e, orkestradaki müzisyenlere, UNESCO'ya, Palmira'nın sakinlerine ve bilim insanlarına bu etkinlik için teşekkür etti.

'Bugünkü etkinliğin tüm katılımcılar için büyük zorluk olduğunu ve savaş halindeki bir ülkede bulunmanın yarattığı tehlikeyi biliyorum. Kaldı ki, etkinlik silahlı çatışmaların devam ettiği bölgeye çok yakın bir mesafede gerçekleştiriliyor' diyen Putin, konserin katılımcıların gösterdiği bireysel cesaret sayesinde gerçekleştiğini vurguladı.

Konserden görüntüler

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
361
121
32
6
5
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Berkut Keskin

önce hazar denizindeki denizaltıdan taa suriyeye füze attılar, sonra savaş uçakları ışidin amına koydu, sonra dünyanın en önemli kültür ve tarihi yerlerinden... Devamını Gör

John Rain

Rusların şovunu sikim, onca insan ölmüş, milyonlar evsiz! Tabi masumları öldürmek kolay. İşid'in amına da kimse koymadı, hala istedikleri ülkeye saldırı düz... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Bir de Rusları beğenmezsiniz.

Batuhan Ünal

tamam da onlar da bizi beğenmiyor :D

Recep Yazer

"mahalle yanarken o*** saçını tararmış" bu oluyor herhalde. Önce Suriye'deki iç savaşı bitirin.