Görüş Bildir
Haberler
İş Yerinde İyi Geçinmeniz Gereken 15 İnsan Tipi

İş Yerinde İyi Geçinmeniz Gereken 15 İnsan Tipi

Rıdvan Melek
25.12.2015 - 12:40

Çalışma hayatı zor ve çetin. İş yerleri ise yeri geldiğinde tam bir kurtlar sofrası. İşte bu kurtlar sofrasında başkalarına yem olmamak için; iyi geçinmeniz gereken bazı tipler vardır. Bunlara arada kahve götürün, yemek ısmarlayın, özel günlerinde en azından bir tebrik elektronik postası atın. Bunlar stratejik hareketler kardeşim öyle boş boş işe gidip gelmeyin sonra 'Mahmut terfi etti ben niye edemiyorum' edemezsin tabi Mahmut müdürüne kravat aldı geçen gün sen o sırada çekmecende herkesten gizlediğin çubuk krakeri çaya banıp yiyordun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ofisin Neşe Yumağı

1. Ofisin Neşe Yumağı

Ofisin neşe yumağı, eğlenceli ve gülen yüzü olan kişiyle iyi geçinmeniz; arada esprilerle onu desteklemeniz şart. Bu sizin de şirket içinde yavaş yavaş sevilmenize sebep olur. Tabi burada ince bir çizgi var, kalkıp adamın/kadının berbat esprilerine 'nıhahaha' diye de gülmeyin biraz ayarı tutturun.

2. Toplantı Gevezesi

2. Toplantı Gevezesi

Şirket oplantıların susmak bilmeyen çılgın çocuğu, grafiklerin efendisi, slayt geçişlerinin üstadı tipi aşağı yukarı hepiniz bilirsiniz. Bu kişiyle kuracağınız sağlam dostluk; size toplantılarda 'x bey/hanımın da bu konuda iyi fikirleri var bir dinleyelim' şeklinde dönecektir. Size toplantılardan önce ufak bilgilendirmeler verecek, herkes uyur gözlerle slaytlara bakarken siz nokta atış tespitlerle yerinizi sağlamlaştıracaksınız.

3. Patron Sekreteri

3. Patron Sekreteri

Patron ne zaman şirkette, ne zaman şirket dışında, ne zaman yurtdışına gidecek, ne zaman keyfi yerinde(zam istemeye müsait), ne zaman keyifsiz; bunları bilmeniz için yeter şart; patron sekreteri ile aranızın iyi olması. Genelde hanım bireylerden seçilen bu sekreterlerin arkadaşlığını, sadece Facebook'taki oyun isteklerini kabul ederek ve candy crush'ta can göndererek dahi kazanabilirsiniz.

4. Ofis Çaycısı

4. Ofis Çaycısı

Çaycı deyip geçmeyin, ofiste en iyi geçinmeniz gereken kişidir kendisi. Onunla aranız kötüyse çayınız soğuk, kahveniz tatsız ve geç gelir. İyi geçinin. Arada halini hatrını sorun ki misafirleriniz geldiğinde mahçup etmesin sizi.

5. Yazışma ve İletişim Memuru

5. Yazışma ve İletişim Memuru

Yazışma ve iletişimden sorumlu, faksları yazıları gönderen toparlayan memur var ya; hah o iş  yaşamınızdaki en kritik kişilerden biridir. Gönderdiğiniz evrağın zamanında gitmesinden tutun, internet alışverişinizin şirket katlarında 'aaa bilmem kim yine alışveriş yapmış' dedikodusuna sebep olacak şekilde tur atmadan size gelmesine kadar türlü yardımı dokunabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. IT Ekibi

6. IT Ekibi

IT (informasyon teknolojisi) ekibi yahut halk ağzıyla 'bilgisayarcı' ile iyi geçinmeniz; arada sırada ip kayıtlarınızı sistemden silerek gezindiğiniz siteleri temizlettirmenizi; böylece şirket toplantılarında 'Muharrem Bey youtube'da film izlemeseniz, adil kullanım kotasını doldurmuşsunuz' gibi cümlelerle karşılaşmamanızı sağlar. İyi geçinin. Arada çağırın çay söyleyin. Ismarladığınız 1 liralık çayın size yüzlerce liralık geri dönüşü olacak.

7. Şirket Kırtasiyecisi

7. Şirket Kırtasiyecisi

Şirketin kırtasiye ihtiyaçlarını temin eden amca var ya; hah işte o şirketi ayakta tutan adamdır. Bununla iyi geçinirseniz kartuşsuz, tonersiz, kağıtsız, kalemsiz kalmazsınız. Şirkete gelen dandik eşantiyonlardan arada bu amcaya verin. Sevinir, sizi sever.

8. Çekmece Tipi Obur

8. Çekmece Tipi Obur

Çekmecesinde türlü bisküviler, kuruyemişler saklayan vatandaşla iyi geçinmeniz demek, öğün aralarında aç kalmamanız demektir. Arada siz de ona yiyecek bir kaç şey götürün. O bir karıncadır. Yemeğini sürekli depolar. O depo baktınız ki bitiyor, arada siz bir şey götürün ki sizinle paylaşma konusunda çekincesi kalmasın.

9. Şirket Şoförü

9. Şirket Şoförü

Havaalanında saatlerce beklemek istemiyor, araç lazım olduğunda minimum vakit kaybıyla aracı teslim alıp yola çıkmak istiyorsanız; iyi geçinmeniz gerekenlerden biri de şirket şoförüdür. Sevin onu. Arada küçük tesbihler hediye edin.

10. İş Yeri hekimi

10. İş Yeri hekimi

İş yeri hekimi, ilaç ihtiyacınızı anında karşılamanız, rapor gibi konularda beklenmedik vetolar yememeniz için iyi geçinmeniz gereken kişilerden biridir. Bu kişiler genelde boş yere rapor yazdırmaya çalışan ve bu amaçla onlarla arkadaşlık kurmaya çalışanlara alışıktır. Bu yüzden onu beklenmedik, alakasız zamanlarda; sebepsizce ziyaret edin. Öyle bir çayını içmeye geldim deyin. İlaç da yazdırmayın. Şaşırır, koruma kalkanı düşer. Böylece önlüğünün altındaki sevgiye aç kalbi ile sıkı bir dostluk kurabilirsiniz. Neyse olay sakat bir tarafa doğru gidiyordu son anda toparladım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Alışveriş Delisi

11. Alışveriş Delisi

Hangi online mağazada ne indirim varsa hepsini bilen, periyodik olarak takip eden bu vatandaşla aranız iyi olursa; siz de güzel indirimleri asla kaçırmazsınız. Hatta kendisi sanki bir hatırlatma uygulaması kurmuşsunuz gibi gelip 'x yerde indirim var çabuk bak' şeklinde uyarılar dahi verebilir.

12. Etkinlik Takipçisi

12. Etkinlik Takipçisi

Sinemada hangi filmler var, hangi tiyatro oyunları revaçta, kısacası nerede ne etkinlik varsa sıkı takipçisi olan bu kişiyle aranızı iyi tutarsanız; hayatın yoğun temposunda kaçırdığınız güzel şeylerden haberiniz olur, hayatınız renklenir.

13. Haber Sitesi Müptelası

13. Haber Sitesi Müptelası

Haberleri dakikası dakikasına takip eden bu vatandaş sayesinde, fazladan efor sarfetmeden memlekette ne oluyor ne bitiyor öğrenebilirsiniz. Tabi vatandaş abuk sabuk bir site takip ediyorsa sizi kanser etme ihtimali de var ama olsun. Tamamen habersiz kalmaktan iyidir değil mi?

14. Muhabbetçi

14. Muhabbetçi

Sigara içme bölümünde yahut fotokopi odasında aniden saçma bir muhabbet anlatmaya başlayan bu güzel insan; işte sizi iş stresinden çekip çıkaran kişidir. Belki halasının ayağını kırmasını anlatıyor, belki yeni aldığı çamaşır makinesinin arızalanmasını anlatıyor. Olsun siz dinleyin. Gün gelir siz de kederlendiğinizde bir şeyler anlatabileceğiniz bir insan olur.

15. Şirketin Spor Muhabiri

15. Şirketin Spor Muhabiri

Nba'den tutun Formula 1'e, kadın plaj voleybolundan buz hokeyine hiç bir karşılaşmayı kaçırmadan takip eden; sık sık maça giden bu vatandaşla iyi geçinirseniz; hem günü gelip bedava bilet kapabilirsiniz hem de spor haberi takip etmek zorunda kalmazsınız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
14
9
3
2
1
0