Görüş Bildir
Haberler
İş Kurmak ve İşini Büyütmek İsteyenler İçin 9 Finansal Çözüm

etiket İş Kurmak ve İşini Büyütmek İsteyenler İçin 9 Finansal Çözüm

Girişimci olarak işinizi kurmakla yetinmemelisiniz. Şirketinizi büyütmek ve başarıyı yakalamak için finansmanınızı iyi yönetebilmelisiniz. Girişiminizin başlangıç aşamalarında, finansın inceliklerini düşünmek ve süreci iyi yönetmek şirketinizin avantajlı olmasını sağlıyor. Bu sayede rekabette öne çıkma şansınız artıyor. Büyük şirketler bile başarıyı yakalamak için bazı finansal çözümlerden yararlandı. Hâlâ yararlanmaya devam ediyor olabilirler. Şimdi gelin, iş kurmak ve işini büyütmek isteyenler için bazı etkili finansal çözümlere yakından bakalım. Haydi, başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ticari kredi kartları

www.google.com

Ticari kredi kartları, bireysel kredi kartlarından daha fazla limit avantajı sunuyor. Bu nedenle, işinizi kurarken ve büyütme aşamasında ticari kredi kartlarından yararlanabilirsiniz. Böylece girişiminizin mali durumunu düzene sokma şansı elde edersiniz. Aynı zamanda vergi sezonunuza hazırlanabilirsiniz.

2. Kişisel yatırım

2. Kişisel yatırım

Kendi paranızın bir kısmını potansiyel büyüme gördüğünüz alanlara yatırmalısınız. Aynı zamanda bankaların birikim hesaplarında paranızı tutabilirsiniz. Böylece paranız değer kazanır. Ancak her bankanın sunduğu avantajlar farklılık gösterir. Araştırma yaparak bu işe girişmelisiniz. Her zaman kenarda köşede paranızın olması, olası sorunlara anında çözüm sunmanızı sağlar.

3. Risk sermayesi

3. Risk sermayesi

Risk sermayesi, genellikle uzun vadeli büyüme potansiyeline sahip şirketler tarafından kullanılır. Küçük işletmelere yatırım yapmak isteyen finansal yatırımcılardan destek alınmalı. Ancak yatırımcıları çekmek için büyüme potansiyelinizi destekleyecek kusursuz iş planına ihtiyacınız var. Aynı zamanda nicel kanıtlar sunmanız gerekiyor.

4. Kitle fonlaması

4. Kitle fonlaması

Kitle fonlaması, birçok yatırımcının küçük miktarlardaki bağışlarına dayanan bir sistem. Bağışçılar küçük miktarlarda yatırımda bulunur. Yatırımcılar küçük bir hisse satın alır ve üretilecek ilk ürünler karşılığı bağış yapar. Fakat bu finansal yöntemi kullanırken başarısız olma riskinizi de hesaba katmalısınız.

5. Melek yatırımcı

5. Melek yatırımcı

Melek yatırımcı, doğrudan küçük şirketlere yatırım yapar. Bilgilerini, deneyimlerini ve ağlarını paylaşır. Küçük yatırımlar yaparlar. Paralarını riske atmanın karşılığında, işletmenizin yönetme uygulamalarını denetleme hakkını kullanırlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Gelire dayalı finansman

6. Gelire dayalı finansman

Gelire dayalı finansman, yatırımcının girişimciye finansman sağlamasıdır. Ancak girişimcinin gelirlerinin %2'sini veya %5'ini talep eder. Başlangıç aşamasındaki şirketler için uygundur. Gelirlerinizin düşmesi durumunda yatırımcıya ödemeleriniz de düşer. Bu nedenle, avantajlıdır.

7. Hibeler

7. Hibeler

Hibe; kamu kuruluşu, işletme ve vakıf tarafından şirket ya da kişiye verilen karşılıksız para demektir. Ancak bu parayı almak için bazı şartları karşılamanız gerekir. Bu şartları detaylıca araştırmalısınız. Çünkü genellikle belirli bir projenin giderlerini karşılamak için veriliyor.

8. Kiralama

8. Kiralama

Teknolojik aletlere başlangıçta büyük yatırımlar yapmamalısınız. Bunun yerine kiralayarak zamandan ve paradan tasarruf etme şansınız var. İleride imkânlarınız dahilinde ihtiyaçlarınızı satın alabilirsiniz. Dolayısıyla başlangıç aşamasında kiralama şansınızın olduğu ihtiyaçları kiralamalısınız.

9. Faktoring

9. Faktoring

Faktoring, işletmelerin vadeli alacaklarını faktoring şirketlerine devretmesi demektir. Yani faktoring şirketleri temlik ederek vadesinden önce borcunuzu nakde çeviriyor. Örneğin, müşterinize fatura gönderdiniz diyelim. Ancak müşterinizin ödemesi gecikti ve sizin de bu kadar bekleyecek vaktiniz yok. Bunu faktoring şirketlerine devredebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın