Görüş Bildir
Haberler
İş İlanı Başvurularında Doğru Adayı Seçmek İçin Deneyimli İK Uzmanlarının Uyguladıkları 9 Yöntem

etiket İş İlanı Başvurularında Doğru Adayı Seçmek İçin Deneyimli İK Uzmanlarının Uyguladıkları 9 Yöntem

Teknolojik gelişmelerle beraber adayları işe alma yöntemleri değişmeye ve gelişmeye devam ediyor. Çünkü şirketler, marka imajını geliştirmek için etkili işe alım yöntemleri kullanması gerekir. İyi bir işe alım stratejisine sahip olmayan şirket, mevcut pozisyona ve marka kültürüne uymayan adayları seçmek zorunda kalır. O halde gelin, deneyimli İK uzmanlarının işe alım sürecinde uyguladığı profesyonel yöntemlere yakından bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yetenek ve kültür uyumuna bakıyorlar.

www.google.com

Deneyimli İK uzmanları sadece yetenekle yetinmiyor. Yetenek ve kültür uyumuna da bakıyorlar. Adayın amiri ve ekibiyle nasıl iletişim kuracağını araştırıyorlar. Aynı zamanda müşteri tabanlarını anlayıp anlamadığına ve sorumlukları yerine getirip getirmeyeceğine bakıyorlar. Dolayısıyla doğru adayı işe almak için sezgilerden ve veri analizlerinden yardım alınmalı.

2. Adayın hangi soruları sorduğuna dikkat ediyorlar.

www.google.com

Başvuru yapan kişilere bolca soru sorma şansı verilmesi gerekiyor. Çünkü adayların kişilik özelliklerini tanımlamak ve kavramak için sorulardan yardım alınmalı. Meraklı ve ilginç sorular soran adaylar, işe karşı daha istekli olabiliyorlar.

3. Adaylara müşteri gibi davranıyorlar.

3. Adaylara müşteri gibi davranıyorlar.

Bir adayın şirketiniz hakkında ilk izlenimi oldukça önemli. Dolayısıyla adayı tanımakta heyecanlı olduğunuzu göstermeniz gerekiyor. Yani onlara müşterilerinize davrandığınız gibi davranmalısınız. Çünkü herkesin zamanı değerli. Adayların rahat ve hoş hissetmesi için elinizden geleni yapmalısınız.

4. Vücut dillerini okuyorlar.

4. Vücut dillerini okuyorlar.

Adayla ilgili ipuçlarını mimiklerde, jestlerde, tokalaşmalarda ve el hareketlerinde arayabilirsiniz. Aynı zamanda göz teması kurup kurmadığına da bakmalısınız. Böylece adayın vücut dilinden iş fırsatınızla ne kadar ilgilendiğini anlayabilirsiniz.

5. İş etiklerini ve tutumlarını değerlendiriyorlar.

5. İş etiklerini ve tutumlarını değerlendiriyorlar.

Adayın geçmişteki iş arkadaşlarıyla veya yönetimle yaşadığı sorunlar dikkate alınması gerekiyor. Değişen öncelikler, ağır iş yükleri ve organizasyonla nasıl başa çıktığı hakkında sorular sormalısınız. Yani kriz anlarını nasıl yönettiği konusunda fikir edinmelisiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hobileri hakkında konuşma başlatıyorlar.

www.google.com

Adaylara hobileri hakkında sorular sormalısınız. Böylece adayla etkili bir sohbeti başlatabiliyorsunuz. Bu tür bir etkileşim adayın kişiliğini ortaya çıkarıyor. Adayın neleri önemsediği veya nelere değer verdiği konusunda bilgi sahibi olmanızı sağlıyor.

7. Adaya rolün gerekliliklerini ve fırsatını aktarıyorlar.

7. Adaya rolün gerekliliklerini ve fırsatını aktarıyorlar.

Ekip için doğru kişiyi bulmakla iş bitmiyor. Adayın işe alındıktan sonra mutlu olmasını sağlamalısınız. Bu nedenle, adaya rolün gerekliliklerini ve fırsatlarını aktarmanız gerekiyor. Aynı zamanda adayın rolden ne beklediğini anlamak için de zaman harcamalısınız.

8. Sağlanan referanslardan faydalanıyorlar.

www.google.com

Adayların CV'sinde yazan referanslardan faydalanmasını bilmelisiniz. Böylece olaylara başka birinin bakış açısından bakabiliyorsunuz. Bu da gelecekte doğru kararlarla hareket etme olasılığınızı arttırıyor. En önemlisi, doğru adaylarla yolunuza devam etmenize yardımcı oluyor.

9. İşle ilgili bir görev veriyorlar.

9. İşle ilgili bir görev veriyorlar.

'Berbatım, ben bu işi yapamam' diyen bir aday bulamazsınız. Referansları da çıkıp bunu söylemez. Sonucunda yaratıcı olarak adayınıza bir görev vermelisiniz. İşiyle alakalı görevde ne kadar başarılı olduğunu ölçmelisiniz. Gerekirse ekibinizden destek almalısınız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
2
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın