Görüş Bildir
Haberler
İranlılar Antalya'da Atatürk Heykeli Önünde Rejimi Protesto Etti

etiket İranlılar Antalya'da Atatürk Heykeli Önünde Rejimi Protesto Etti

İran'da, iddiaya göre başörtüsü takma kurallarına uymadığı gerekçesiyle ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra komaya giren 22 yaşındaki  Mahsa Amini’nin ölümü büyük tepki çekti. Antalya’da Atatürk heykeli önünde toplanan çok sayıda İran vatandaşı, rejimi protesto etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Atatürk heykeli önünde toplanan İranlılar rejime tepki gösterdi

Atatürk heykeli önünde toplanan İranlılar rejime tepki gösterdi

İran'da başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra komaya giren genç kızın hayatını kaybetmesi ülkede büyük tepkiye yol açtı.

Başkent Tahran'da “kıyafet kurallarına uymadığı” gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra fenalaşarak hastaneye kaldırılan ve komaya giren 22 yaşındaki Mahsa Amini, 3 gün sonra dün yaşamını yitirmişti. Tahran Polisi, karakola götürülen genç kızın burada aniden bilincini kaybettiğini ve kalp rahatsızlığı yaşadığını belirtmişti.

Bugün Antalya'da bir grup İranlı Mahsa Amini'nin ölümünü protesto etti. Alanya'da Atatürk heykeli önünde toplanan İranlılar rejime tepki gösterdi.

Reisi'den soruşturma talimatı

Reisi'den soruşturma talimatı

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, olayın soruşturulması talimatı verirken eski Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi, hükümete seslenerek “İslam'ın ve devletin imajı daha fazla zedelenmemeli ve failler yargılanmalı” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada tepkiler büyürken ülkede protesto gösterileri de düzenlendi.

İşte protesto görüntüleri

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
211
59
24
5
4
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Ülkemizdeki bok böcekleri de İran'daki rejime imreniyor.

Beatrize Vaksman

Naptin kardes, o bok bocegi dedigin canlinin eko sistemde gorevi var. benzetme yaptiklarin, hazir yer, tuketir, uretmez, uretene karsidir. Aydinliga karsidir.

Uygar Aytun

Emin olun suudi arabistan halkı dahil bu iranlılar filan bu saçma rejimden kurtulmak istiyor. Bu ülkelere gittiğim için biliyorum.

BlackAndWhite

Iran halkının büyük bir kısmı gerçekten Atatürk'e gıpta ile bakıyor. Çünkü şeriat rejiminin yıkıcılığını tatmış insanlar onlar. Ve Mustafa Kemal paşa'nın bu ... Devamını Gör