Görüş Bildir
Haberler
İran Sınırına Duvar, Hendek ve Kuleler İnşa Ediliyor

İran Sınırına Duvar, Hendek ve Kuleler İnşa Ediliyor

Son dönemde kaçak girişlerle gündeme gelen Türkiye-İran sınırına modüler duvar ve akıllı kuleler yerleştiriliyor.  Modüler duvar çalışmalarında şu ana kadar 3 kilometrelik bölümün montajı tamamlandı, 110 kilometre hendek kazıldı, 76 monoblok ve lego kule inşa edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Van'ın Çaldıran ilçesinin İran sınırında başlatılan ve Ağrı'nın Doğubayazıt ile Hakkari'nin Yüksekova hattına kadar uzanan modüler duvar ve akıllı kule çalışmaları sürüyor.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre kurulan beton santrallerinde üretilen 3 metre yüksekliğinde, 2 metre 80 santimetre genişliğinde ve 7 ton ağılığındaki beton bloklar, iş makineleriyle önceden zemini hazırlanan sınır hattına döşeniyor.

İlçe sınırlarında 63 kilometrelik hatta yapılacak modüler duvar çalışmalarının 3 kilometrelik kısmı tamamlanırken, güvenlik duvarına paralel olarak hendek kazma çalışmaları da devam ediyor.

Sınır hattının daha güvenli hale getirilmesi için 110 kilometre hendek kazıldı, 76 monoblok ve lego kule inşa edildi, 103 elektro optik kulenin yapım çalışmaları da sürüyor.

Güvenlik güçlerinin mayın temizleme faaliyeti de yürüttüğü sınır hattının gözetleme ve haberleşme kuleleri ile komuta kontrol merkezleri sayesinde kesintisiz ve etkin gözetleme imkanına kavuşturulması hedefleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
142
36
8
5
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

ee o zaman neden akın akın gelen afganların önünü kesmiyorsunuz? beton yapmadan önce..

E hani mülteci akını yoktu İran sınırından? Niye duvar yapıyorsunuz? Bırakın ferah ferah Hollanda-Belçika sınırı gibi takılalım İran ile. Ne de olsa sorun yo... Devamını Gör

Temuçin

Hollanda - Belçika sınırında cafeler var amk sıradağlar yok 😂

Halil Değerli

534 km. sınır.... .... Tamamını duvar yapabilecek misiniz .... Göçmen gelişini engellemek duvar ile olmaz.... .... Sağlam "duruş " ile olur... ... 🤪😡😠