Görüş Bildir
Haberler
İran'dan Zencani İçin Onur Air Davası

İran'dan Zencani İçin Onur Air Davası

FreiGeist
22.10.2015 - 09:32 Son Güncelleme: 22.10.2015 - 10:02

İran devletini 2.8 milyar dolar dolandırmak suçlamasıyla idam cezasıyla yargılanan İranlı işadamı Babek Zencani’nin yurtdışındaki malvarlığına el koyan İran, 2013’de 250 milyon dolara Onur Air’i alan İranlı Mehdi Şems ile Türk vatandaşı Kudret Tuncel’in aslında Babek Zencani’nin yedieminleri olduğunu savunarak, havayolu şirketinin tamamının Şems’e dolayısıyla devlete ait olduğu iddiasiyla Türkiye’de bir dizi dava açtı. Zencani, İran devletine olan borçlarının bir bölümüne karşı Onur Air’deki hisselerini bakanlığa devretmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet'ten İpek Yezdani'nin haberine göre mahkeme, dava sonuçlanana kadar Onur Air’in hisse devri için Kudret Tuncel dışında diğer ortağın izninin gerekli olduğu yönünde tedbir koydu. 

Böylelikle hisse satışı Şems´in iznine bağlandı. İran devleti de tarihinde ilk kez Türkiye’de özel bir şirkete karşı dava açmış oldu. 

Dava dilekçesinde, 9 Ocak 2015 tarihinde imzalanan bir sözleşmeyle Kudret Tuncel’in, kağıt üzerinde kendisine, ancak gerçekte Babek Zencani’ye ait olan on milyonlarca dolar bedelindeki hisselerin tamamını bedelsiz olarak şu andaki sahibi Cankut Bagana’ya devrettiği de iddia ediliyor.

Onur Air’in cevabı

İddialarla ilgili olarak görüşünü almak üzere aradığımız Onur Air yetkilileri şu yanıtı verdi: “Onur Air olarak; dava aşamasında bulunan bir konu ile ilgili tek yanlı anlatımların kamuoyunu yanıltacağını, soru-cevap ortamı yaratılmasının uygun olmayacağını düşünüyoruz.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
4
3
2
2
1
0