Görüş Bildir
Haberler
İphone'dan İphone'a Veri Nasıl Aktarılır? İphone Veri Aktarma Yöntemleri

İphone'dan İphone'a Veri Nasıl Aktarılır? İphone Veri Aktarma Yöntemleri

Ömer ÖNDER
26.06.2022 - 16:32

Eski İphone'nunda kullandığı yıllar boyunca önemli bir çok verisi, fotoğrafı ve belgeleri olan kullanıcılar yeni model bir İphone'a geçecekleri zaman eski verilerini yeni telefonlarına nasıl aktaracaklarını merak ediyor. Pek çok kişi için zorlu görünen bu işlem basit bazı yöntemler sayesinde kolaylıkla halledilebiliyor. Gelin İphone'dan İphone'a veri nasıl aktarılır birlikte inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Akıllı telefonlarını yeni bir model ile değiştiren kullanıcılar için en zor ve uzun süren işlemlerin başında veri transferi bulunuyor. Yıllar içerisinde biriken verilerin yeni telefona aktarılması işlemi çoğu zaman aktarılan verilerin eksik olması nedeniyle başarılı gerçekleşmez. İphone'nun sahip olduğu çeşitli veri aktarım yöntemleri bu zorlu işlemi kolaylaştırıyor. Peki İphone veri aktarma işlemi nasıl yapılır?

"Hızlı Başlangıç" İle Veri Aktarma

"Hızlı Başlangıç" İle Veri Aktarma
  • İlk olarak eski İphone'unuz ve yeni İphone'uzun şarjlarının yeterli olduğundan emin olun ve açık bir şekilde yan yana koyun.

  • Arından yeni iPhone’unuzda yukarı kaydırın ya da ana ekran tuşuna basın.

  • Eski iPhone’unuzda 'Yeni iPhone Kur' yazısını gördüktne sonra Apple Kimliğini doğru olduğundan emin olduktan sonra 'Sürdür' seçeneğine dokunun. ('Sürdür' seçeneğini göremiyorsanız Bluetooth'un açık olduğundan emin olun)

  • Yeni iPhone’unuzda animasyon çıkana kadar bekleyin ve eski iPhone’unuzu yeni İphone üzerine tutarak çıkan animasyonu vizöre okutun.

Yeni iPhone’unuzda "Bitirin" seçeneği çıkana kadar bekleyin eğer eski iPhone’unuzun kamerasını kullanamıyorsanız "Elle Kimlik Doğrula" seçeneğine dokunun ve adımları takip edin.

Yeni iPhone’unuzda "Bitirin" seçeneği çıkana kadar bekleyin eğer eski iPhone’unuzun kamerasını kullanamıyorsanız  "Elle Kimlik Doğrula" seçeneğine dokunun ve adımları takip edin.
  • İşlemler sırasında Yeni iPhone’unuzda eski iPhone’unuzun şifresini girin.

  • 'Aygıtından Veri Aktar' ekranı geldiğinde 'Devam' seçeneğine dokunun ardından veri aktarma işlemi başlamış olacak. İşlem tamamlandığı zaman veri aktarımını bitirmiş olacaksınız.

Bilgisayar Üzerinden Veri Aktarımı

Bilgisayar Üzerinden Veri Aktarımı
  • İlk olarak yeni iPhone’unuzu açın ve 'Merhaba' ekranına ekranında adımları takip ederek 'Uygulamalar ve Veriler' ekranına ulaşın.

  • Ardından 'Mac'ten veya PC'den Geri Yükle' seçeneğine dokunun ve yeni iPhone’unuzu yedekleme yapacağınız bilgisayara bağlanıyın.

  • İphone'unuzu bağladıktan sonra iTunes'u ya da Finder penceresini açarak İphone'unuzu seçin ve yedeklemeyi 'Geri Yükle' seçeneğini seçin.

  • Geri yükleme işleminin tamamlanması bekleyin ve gerekli olan ayarlama işlemlerinin kalan kısımlarını İphone'unuzdan tamamlayın. Veri aktarımı yapılırken İphone'unuz Wİ-Fİ ve şarja bağlı tutunuz.

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın