Görüş Bildir
Haberler
İnternette Sahte Diploma Satışı: ODTÜ Diploması 450 TL

İnternette Sahte Diploma Satışı: ODTÜ Diploması 450 TL

Batuhan
22.10.2021 - 08:54

Yükseköğretim Kurumu (YÖK) diploma sahteciliğini önlemek için 5 yıl önce Diploma Takip Sistemi kurup, milyonlarca diplomayı tek tek kontrol etse de sahte diploma satışı sürüyor. Türkiye'deki en iyi üniversitelerin diplomalarının sahtesi internette 500 TL'ye satılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü'den Sultan Uçar’ın haberine göre, sahte diploma satan internet sitelerinden birine sadece, “iyi günler” yazdık. 34 dakika sonra geri dönüş yapılıp, “Merhaba, formu doldurun. Size geri dönüş yapılacak. Önce taslak hazırlıyoruz. Onaylarsanız, ödeme yapıyorsunuz. Baskıya veriyoruz ve kargo ediliyor. Fiyat 500 TL. Noter tasdikli ve 2 günde teslimat. Kapıda ödeme yok. Lütfen ısrarcı olmayın. Saygılar” denildi.

İsteyene satılık isteyene kiralık

İsteyene satılık isteyene kiralık

Sahte diplomalar dışında ayrıca internette orijinal diplomalarını kiralayan ve satanlar da var. Jeoloji mühendisinden, öğretmenliğe, hemşirelikten, eczacılığa kadar bir çok orijinal diplomanın yanı sıra usta öğretici direksiyon sertifikası, gemi adamı, kuaförlük gibi ustalık belgeleri de 5 bin TL'ye kadar satılıp, kiralanıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
11
9
7
4
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
artuditu

Diploma kiralama uzun zamandır var.. Özellikle anaokulu öğretmenleri arasında çok popüler.. Bu işi yapacak parası olan ama diploması olmayan ile, bu işi yapa... Devamını Gör

Hakan Bayram

Mali müşavirler arasında da çok yaygın bir sistem.

Darth Vader

Link var mı ?

demet s.

Sözcü gazetesi devletin yapamadığını yapmış...içişleri bakanlığı nerede?