Görüş Bildir
Haberler
İnternet Faturalarını Katlayacak Zam 1 Haziran'a Ertelendi

İnternet Faturalarını Katlayacak Zam 1 Haziran'a Ertelendi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), internet faturalarına yansıyacak yüzde 70'e varan zam talebini 1 Haziran'a erteledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Özelleştirildikten sonra içi boşaltılan ve Türkiye Varlık Fonu (TVF) tarafından çoğunluk hisseleri alınan Türk Telekom, yaptığı ilk zamla gündemdeydi. 1 Nisan itibarıyla Türk Telekom'un altyapısı üzerinden sağlanan genişbant internet tarifelerinin toptan aylık fiyatlarında yüzde 67'lik bir artışa gidilmesi planlanıyordu. 

Söz konusu zammın tüketicileri çok yüksek faturalar ödemek zorunda bırakacağını belirten Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Nadir Teberci, şunları söylemişti:

 “Türk Telekom tekrar devletin sahipliğine geçti ve ilk alınan kararın zam olması bizleri üzdü. BTK bu yüksek tarife artışına ilişkin kararı öncesinde mutlaka sektörün görüşünü almalı ve onaylanan yüksek oranlı yeni zamlı tarifelere geçiş için makul süre tanımalıydı. Milyonlarca kurumsal ve bireysel aboneye hizmet sunan alternatif işletmeciler olarak alınan kararların gözden geçirilmesini ve geri alınmasını istiyoruz. Bu isteğimizin karşılık görmesi, sektördeki işletmecilerin doğacak büyük zararlarını engellemek kadar, daha makul seviyelerde oluşabilecek internet ve sabit telefon faturalarının daha yüksek fiyatlara çıkmasının önlenmesi adına değerli olacaktır.”

👇

BTK, yaptığı yeni bir duyuruyla zam kararının yürürlük tarihini 1 Haziran'a erteledi.

BTK, yaptığı yeni bir duyuruyla zam kararının yürürlük tarihini 1 Haziran'a erteledi.

BTK'nın kararına buradan erişebilirsiniz.

CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, erteleme kararına değinerek "Umarım internet kullanıcılarını mağdur edecek yeni bir karara daha imza atmazlar." dedi.

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
6
4
3
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Aldığımız hizmete benzer şey parasının karşılığı bile değil ve üstüne zam mı talep ediyorlar?

Akif Tatar

Evet ne kadar yavşakça değil mi? 24mbps internete 120TL para ödüyorum sıkıntı yaşamasam yine eyvallah diyeceğim ama interneti bağlatırken problem başladı yok... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Kulağımızın arkasına kadar...

Xcillop

Son haberlere gore dunyada en yavas internet bilin bakalim hangi ulkede 👀🙄🙆‍♂️

Bozkurt

Almanya olabilir mi? O da bizi kıskanıyor ya sonuçta. Bir de batan İskandinav ülkeleri var ama söz konusu bile edemeyiz.