Görüş Bildir
Haberler
İnsanın Tası Tarağı Toplayıp Yerleşesi Gelir! Yaşamın En Güvenli Olduğu 15 Dünya Şehri

İnsanın Tası Tarağı Toplayıp Yerleşesi Gelir! Yaşamın En Güvenli Olduğu 15 Dünya Şehri

Yaşadığımız şehrin güvenli olması ve kendimizi her anlamda güvende hissedebilmek kuşkusuz çok önemli. Dünya nüfusunun çok önemli bir kısmı şehirlerde yaşıyor ve çoğu yerleşim yerine 'güvenli' diyebilmek de pek mümkün değil.

The Economist dergisinin istihbarat birimi tarafından hazırlanan Güvenli Şehirler Endeksinde, şehirler 40 farklı kriter göz önüne alınarak değerlendirilmiş ve 4 temel kategoride puanlanmış: Bireysel güvenlik, sağlık güvenliği, alt yapı güvenliği ve siber güvenlik. 100 üzerinden aldıkları puanlara göre bakalım dünyanın en güvenli şehirleri hangileri?

Kaynak: https://www.weforum.org/agenda/2016/1...
İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Barcelona

15. Barcelona

75,16

Bundan 3 yıl önce, Barcelona şehir konseyi tarafından sokak ve metrolarda daha fazla polis bulunması yönünde bir karar alınmıştı. Bu kararın da etkisiyle Barcelona'da suç oranı 3 yılda %32 azalmış.

14. Montreal

14. Montreal

75,60 

Kanada'nın Montreal şehri, güvenli iş yaşamı konusunda dünya dördüncüsü, gıda güvenliğinde ise dünya sekizincisi. Ortalamaya baktığımızda da dünyanın en güvenli 15 şehrinden biri.

13. Taipei

13. Taipei

76,51

Taipei her ne kadar bu listede 13. sırada olsa da, vatandaşların bireysel güvenliği klasmanında dördüncü.

12. San Francisco

12. San Francisco

76,63

2014 yılından beri San Francisco'da nüfus yoğunluğundan göçmen alımına, iklim değişikliğinden suç oranına, şehirle ilgili her şey sıkı bir şekilde kontrol ediliyor; olası aksaklıklar ise ön görülerek tedbir alınmaya çalışılıyor.

11. Hong Kong

11. Hong Kong

77,24

Hong Kong bilhassa siber güvenlik konusunda iyi; hatta dünyanın en iyi beşinci şehri. Bu da listenin genelindeki sıralamasını olumlu etkilemiş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. New York

78.06

Geçmişte suç oranının hayli yüksek olduğu New York son yıllarda bu konuda çok olumlu adımlar attı. Ayrıca sağlık klasmanında dünyanın en güvenli ikinci şehri. Sağlık güvenliği, şehirlerin ani bir salgın hastalığa ne derece hazırlıklı oldukları üzerinden puanlanıyor.

9. Melbourne

9. Melbourne

78,67

Avustralya'nın Melbourne şehri dünyada altyapı güvenliği anlamında en iyi şehirlerden biri. Kara yolu ve raylı taşımacılıkta, alt yapı kaynaklı kaza oranı sıfıra yakın.

8. Toronto

8. Toronto

78,81

Bir başka Kanada şehri ise Toronto. Özellikle de yaşam standartları, alım gücü ve iş yaşamı anlamında dünyanın en güvenilir şehirlerinden.

7. Zürih

7. Zürih

78.84 

İsviçre'nin Zürih şehri ise hem alt yapı güvenliğinde, hem de sağlık güvenliğinde bir numara çıkmış.

6. Sidney

6. Sidney

78,91

Avustralya'daki en eski yerleşim merkezlerinden biri ve ülkenin ekonomik dahil her açıdan merkezi olan Sidney, özellikle ulaşım güvenliğinde çok iyi bir puan alarak Melbourne'ü geride bırakmış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Amsterdam

79,19

800.000'den az nüfusuyla listenin en küçük şehirlerinden biri olan Amsterdam hemen hemen tüm klasmanlarda yüksek gelen puanlamasıyla dünyanın en güvenli şehirlerinden biri.

4. Stockholm

4. Stockholm

80,02

İsveç'in başkenti, bu listede siber güvenlik konusunda Asya ile yarışabilen tek Avrupa şehri olduğu gibi, diğer tüm klasmanlarda da oldukça iyi puanlar alarak en güvenli şehirlerden biri olmuş.

3. Osaka

3. Osaka

82,36 

Bireysel güvenlik konusunda dünyanın en güvenli ikinci şehri olan Osaka, diğer klasmanların da ortalaması alındığında listede 3 numara olmuş.

2. Singapur

2. Singapur

84,61

Singapur ise hem bireysel güvenlik, hem de iş yaşamı anlamında dünya birincisi. Listenin de iki numarasına yerleşiyor.

1. Tokyo

85,63

Gördüğümüz gibi en üst sıralar Uzakdoğu şehirlerine ait. 38 milyonluk nüfusuyla dünyanın en kalabalık şehri olduğu halde güvenilir olabilmek başarıdır gerçekten. Oldukça pahalı; ancak bir o kadar da güvenli.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
99
85
28
9
9
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Berry93

HEPSİNİN ORTAK ÖZELLİĞİ GÖÇMEN ALMAMASI :)

spurs

bu sıralamaya inanan zavallılara acırım. Özellikle tecavüz vakalarının bitmediği Stockholm, New york, Toronto gibi şehirler yer almış. Arabalar kaza yapmış y... Devamını Gör

Belphegor

Forza Antarktika ulan.Koca kıtada insan sayısı 500'ü geçmez,penguen var,buz var,huzur var.