Görüş Bildir
Haberler
İnsanı Pek de Hayrete Düşürmeyen 10 Turizm Cenneti Şehrimiz

etiket İnsanı Pek de Hayrete Düşürmeyen 10 Turizm Cenneti Şehrimiz

Teknoloji ve yaşadığımız şehirler ne kadar gelişirse gelişsin, önünde sonunda teknolojiyi ve gelişmeyi yakalayamayacağımız yerler var. 

İnanılır güzellikte dağlar... İnsanı hayrete düşürmeyen tarihi yapılar... Tarihe meydan okuyan belediye binaları, kaymakamlıklar... Akşama dek Atatürk veya Cumhuriyet caddelerinde geçen, akşam 8'de biten hayatlar...

İşte tahayyül bile edemeyeceğiniz o 10 kent...

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Kilis

10. Kilis

Kilis, tarihi, çeşitli medeniyetlere ait kültürel varlıkları, tabii güzellikleri ve ticari önemiyle hiçbir dönemde önem kazanmamıştır. Son yıllarda ise 50 metrekarelik dev bir yaşam kompleksine inşa edilen Halkmar Alışveriş Merkezi şehrin çehresini değiştirmiş, şehri adeta “Güneydoğu’nun Kilis’i” yapmıştır. Şehirdeki el sanatları sergileri, kermesler ve komşu buluşmaları şehrin sosyal hayatına canlılık katmaktadır.

9. Iğdır

9. Iğdır

Türkiye’nin en doğusunda bulunan Iğdır’ın en önemli özelliklerinden biri de Türkiye’nin en doğusunda bulunmasıdır. Şehrin diğer önemli özellikleri arasında ise kendisinden doğuda başka bir şehrimizin bulunmaması ve diğer tüm şehirlerimizin kendisinin batısında bulunması sayılabilir. Iğdır meydanları sanatsal değeri yüksek heykeller, anıtlar ve diğer sanat eserlerine ev sahipliği yapmamaktadır.

8. Gümüşhane

8. Gümüşhane

Doğu'nun Nepal'i Gümüşhane için “Eşsiz doğal güzelliklere ve tarihi mirasa sahip bir kentimizdir” denemez. Atatürk’ün sadece bu şehrimiz için “Burası dünyanın en güzel yeridir” demediği rivayet edilir.

NASIL GİDİLİR? Gümüşhane’ye karayolu ile ulaşım yapılmaktadır. Gümüşhane’ye gitmek isteyenler yürüyerek gidebilir.

NE YEMELİ? Gümüşhane’de yemek kültürü çok eskiye dayanmaktadır.  Mercimek çorbası, pilav, cacık, nohut yemeği ve ekmek Gümüşhane’nin zengin geleneksel mutfağından sadece birkaç örnektir. Gümüşhane’ye yolu düşenler sevdiklerine muhakkak geleneksel helvasını kavurtup tattırmalıdır.

7. Uşak

7. Uşak

Eski adı UŞŞAK olan şehrin adı kötü fonetik çağrışımları nedeniyle cumhuriyet döneminde değiştirilip Uşak yapılmıştır. Sanat, edebiyat, bilim ve spordaki başarılarıyla adından söz ettirmeyen kent, Akrep Nalan, Haydar Dümen gibi kendi alanında çığır açmamış birçok ünlü yetiştirmiştir. Şehirdeki 4 kıraathane, 2 emlakçı ve 1 süpermarket şehir ekonomisini ayakta tutmaktadır.

6. Yozgat

6. Yozgat

İç Anadolu’nun incisi Yozgat, önemli ticaret yollarının kesişiminde bulunmaktadır. Ankara-Sivas karayolu (E-88) bu şehrimizden geçmektedir. Hayvan sevgisi ve tür eşitlikçi yerel halkıyla tanınan şehirde çevre bilinci özellikle Ramazan aylarında zirveye çıkmakta, şehir halkın sokakta sigara içen çevre düşmanlarına karşı kullandığı demokratik özdenetim yöntemleriyle gündeme gelmektedir. Yozgat’a gidince şehrin en önemli yapıları arasında bulunan Öğretmenevi, Lise ve Askerlik Şubesi muhakkak ziyaret edilmelidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Burdur

5. Burdur

Bir rivayete göre Orta Dünya’da Mordor olan şehrin adı günümüze Burdur olarak gelmiştir. Bir başka rivayete göre ise, Pergamon Kralı Attalos çıktığı seferde Uşak, Kütahya ve Denizli’yi fethettikten sonra komutanına “Yeter atrık BURDADUR” demiş ve şehrin adı Burdur kalmıştır. Başka hiçbir şeye sahip olamayan diğer tüm şehirlerimiz gibi Burdur ekonomisi de TARIM VE HAYVANCILIK’a dayanır. Burdur, uzun yıllar sanat ve spor denince akla ilk gelen şehirlerden biri olmamıştır.

4. Bilecik

4. Bilecik

“Az yer açın da şuraya sıkışayım” diyerek, Marmara, Ege, Karadeniz ve İç Anadolu Bölgelerinin kesişim noktasına yerleşen Bilecik, Osmanlı Devleti’nin ilk kurulduğu yerdir. Şehir, Osmanlı Devleti’ni kuranların yeni yerler fethetmesi için çok önemli bir motivasyon kaynağı oluşturmuştur Asıl adı BİLE olan şehrin ne kadar küçük olduğu belki anlaşılamaz diye adının sonuna –CİK eki getirilmiş ve şehrin adı Bilecik olarak kalmıştır. Bilecik’i ziyaret edenler şehrin belediye binasını, merkez camisini ve mezarlığını mutlaka ziyaret etmelidir.

3. Bayburt

3. Bayburt

Türkiye’nin en az nüfusa sahip şehri Bayburt’u bir cazibe merkezi yapmak için kolları sıvayan Belediye Başkanı Hacı Ali Bolat 2011 yılında “Bayburt’a dirilerinizi getiremiyorsanız bari ölülerinizi getirin” çağrısı yaparak kenti ölüler için önemli bir turizm destinasyonu haline getirmiştir. Bayburt, Türkiye’nin en az suç işlenen şehridir. Otoriteler, potansiyel suçluların kentte suç işleyecek bir mülk ya da şahıs bulamamasının düşük suç oranında büyük etkisinin olduğunu tahmin etmektedir.

Bayburt, Türkiye'nin ceviz üretiminin olmadığı ve Gezi eylemlerinin yapılmadığı tek şehri olma unvanlarını başarıyla taşımaktadır.

2. Kırıkkale (okunuş: Grıggale)

2. Kırıkkale (okunuş: Grıggale)

Görmeden önce ölünmesi gereken diğer tüm kentlerimiz için de söylenen “Nerde yolun ortasında yürüyen bir insan görürseniz o işte o şehirdendir keh keh keh” klişe sözünün en çok yakıştığı şehrimiz Kırıkkale, yaklaşık 100 yıllık köklü bir tarihe sahiptir. Şehrin en önemli tarihi yapıları MKE silah fabrikası, MKE düğün salonu, MKE lojmanları ve MKE yüzme havuzudur.

1. Afyonkarahisar

1. Afyonkarahisar

Ege'nin güzel şehri Afyonkarahisar'ı diğer şehirlerimizden ayıran en önemli özelliği sucuğudur. Köklü bir kültürel geçmişe ve zengin bir mutfağa sahip olan Afyonkarahisar'ın kendine has lezzetleri arasında sucuk, sucuk döner, sucuk ekmek, sucuk pastırma, cevizli sucuk, sucuklu tost, sucuklu yumurta ve sucuklu pide sayılabilir. Tuvalet turizminin önemli merkezlerinden biri olan şehrin en büyük turistik tesisi Afyon Kolaylı Dinlenme Tesisleri her yıl milyonlarca turisti ağırlamaktadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
547
430
119
109
34
11
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?