Görüş Bildir
Haberler
İnsan Sayma Teknolojilerinin Baştan Yaratacağı 5 Sektör

İnsan Sayma Teknolojilerinin Baştan Yaratacağı 5 Sektör

V-Count
24.08.2015 - 12:38

Ee öyle elle saymak mümkün mü?

Detaylı bilgi için: V-Count People Counter | Traffic Counter | Retail Analytics Solutions

İçeriğin Devamı Aşağıda

1.

1.

Perakende

Online alışverişin faydaları ve giderek büyüdüğü gerçeği inkar edilemez. Uzun bir günün ardından koltuğunuzda oturup French press kahvenizi yudumlarken sadece birkaç tuşa basarak seçenekler arası gezinmek ve siparişinizin evinize gönderilmesi gerçekten büyük rahatlık. Ancak müşterilerin birçoğu halen, kargo ücreti ödemek istememeleri, ürünü ödeme anında sahip olmayı tercih etmeleri veya sadece bir dükkanın içinde tüm bu eylemleri gerçekleştirmeye alışık oldukları için online yerine gerçek bir dükkandan alışveriş yapmayı tercih ediyorlar. 

Konu satış hacmi olduğunda geleneksel perakendeciler pazarı domine etmeyi sürdürmekte, fakat online ve mobil dükkanlar hızlanan bir tempoyla pazar paylarını büyütmeye devam ediyor. Geleneksel mağazaların daha birkaç yıl öncesıne kadar sahip olmayıp online ve mobil mağazaların uzun zamandır sağlam temellere dayandırılmış kararlar vermek için kullandığı  ilgili işletme verileri çok önemli. Eğer geleneksel mağazalar rekabette avantaj kazanmak veya satış kanalları arası istikrarı yakalamayı hedefliyorlarsa insan saymanın önemini kavramaları gerekiyor.

-Misafirlerinizden kaç tanesinin aslında satışlarınızı arttırdığını bilerek dönüşüm oranlarını hesaplayın.

-İşletmeniz için hangi pazarlama stratejilerinin işe yaradığını görerek pazarlama etkinliğinizi arttırın.

-Performansınızın gelişime açık olduğu noktaları belirleyip işletmenizin toplam satış ve kar marjlarını yükseltin.

-Misafir sayınızla ve onların isteklerine uygun bir şekilde eleman sirkülasyonunu ve günlük operasyonel hareketlerinizi geliştirin.

-Bu sayede müşteri memnuniyetinin artması mağazanızın trafiğine de olumlu yansıyacaktır.

-Performansı en yüksek mağazalarınızın dönüşüm oranlarını karşılaştırarak bulun ve diğer mağazalardan farklı olmalarının sebebini belirleyin.

-Müşteri davranışları ve toplam insan sayısı hakkında cep telefonunuzdan eşzamanlı bilgi sahibi olarak güncel aktivitelerinizi düzenleyin.

Bu teknoljiden yararlanabilecek başka sektörler de mevcut.

2.

2.

Alışveriş Merkezleri

Perakende sektöründe bu önemli değişiklikler olurken alışveriş merkezlerinin arkalarına yaslanıp olan biteni izlemeleri beklenemez. Alışveriş merkezlerine olan ilgi yüksek seviyede ama kalabalıkların arasından slalom yaparak geçmek, uzun zamandır satın almak istediğiniz ayakkabılar için başkalarıyla yarışmak ve bitmek bilmeyen kasa sıralarında beklemek sıkıntıyla ve orayı terketmek ile sonuçlanabilir.

Bir alışveriş merkezinin başarısı ve misafirlerin rahat olması açısından yöneticilerin her alanın optimal olarak kullanması ve fırsatların farkına varabilmesi mühim bir konudur. İnsan trafiğinin en yoğun olduğu alanları bilmek hangi kiracının ne kadar ödemesi gerektiğini anlamak için açık bir şekilde bilgi sahibi olmanızı sağlar. Ayrıca gün, saat farketmeksizin merkeze olan insan trafiği sahip olduğunuz ve potansiyel sponsorlar ile anlaşmalarda çok etkilidir.

 Özellikle kalabalık alışveriş merkezlerinde güvenlik dikkatlice düşünülmesi gereken bir unsurdur. Bu teknoloji sayesinde güvenlik elemanlarını etkin bir şekilde doğru yerlere yönlendirebilirsiniz.

3.

3.
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ulaşım

Hükümet organları hantal bürokrasiler nedeniyle etkin olmayabilir, hatta bazı kamu personelleri de etkin bir şekilde çalışmıyor olabilir ama bu toplu taşımanın etkin olmaması için bir sebep değildir.  Insan saymak toplu taşıma açısından büyük bir fırsattır. Toplu taşıma kullanan insanların davranış modellerini çıkarmak yönetecilerin zaman çizelgelerini geliştirmek ve belli bir hat üzerinde talebe nasıl karşılık vermeleri gerektiğini anlayabilmek açısından fazlasıyla yararlıdır.

Son bir ay içinde kaç kişi belli bir hattı kullandı? Bu kişilerin duraklara göre dağılımı nedir? En çok hangi duraklar kullanılıyor? Günün hangi saatlerinde seferler arası süre kısaltılmalı? Bir otobüsün dahil olduğu hattaki son durağa gitmesi fayda-maliyet açısından anlamlı mı? Sonuç olarak insan sayma teknolojileri doğru entegre edilirse ve tam potansiyeline ulaşırsa toplu taşımacılığın bir devrim yaşaması mümkün.

4.

4.

Müzeler ve Kütüphaneler

Kütüphaneler ve müzeler fon ihitiyaçlarını haklı çıkarmak zorundalar ve bu yöneticileri üzerinde büyük bir baskı oluşturuyor. Önemli amaçlarından bir tanesi istatistiki veriler sunarak bu sorunun üstesinden gelmek. İnsan sayaçları günlük, haftalık, aylık ve yıllık misafir verilerini kesin raporlara dönüştürebiliyor. Bu raporlar emek, bütçe ve hizmet isteklerinin belirlenmesinde bir temel olabilmekle birlikte finansal baskı ile başa çıkmak için de kullanılabilir.

Misafirlerin memnuniyet seviyesi ve müzelerin hangi bölümlerinin en çok ilgi gördüğü gibi soruların cevapları ise müze müdürlerini yakından ilgilendiriyor. Belli bir alan için bekleme süreleri hakkında bilgi sahibi olmak kütüphaneler ve müzelerin misafir davranışlarını anlaması için sağlam veriler elde etmekte kullanılabilir. Ayrıca kitap, medya ve sergiler için en uygun alanların bulunmasına da yardımcı oluyor bu veriler. Bu sayede daha ilgi çekici, etkili ve erişime kolay bir hale getirilebiliyor kütüphane ve müzeler.

Her iki kurum için insan sayma teknolojileri  idarecilerinin temeli sağlam bilgileri göz önünde bulundurularak karar vermesine ve devlet yardımı almasına yardımcı oluyor.

5.

5.

Kumarhaneler

Kumarhaneler ilgi çekici ve para harcamayı seven insanlarla doludur. Kumarhane içinde hangi alanların en popüler olduğunu bilmek daha iyi organize olmanızı sağlayabilir.

Müşterilerinizden kaç tanesi gerçekten kumar oynamak için, kaç tanesi akşam yemeği menüsünü beğendiği için veya kaç tanesi otelde rahat etmek ve havuzun tadını çıkarmak için orda bilmek istemez miydiniz?

Bu soruların cevapları tecrübelerinize dayanarak önceden sahip olduğunuz bazı düşüncelerinizin değişmesine yol açabilir. Eğer müşterilerinizin çoğu akşam yemeği organizasyonuna ilgi gösteriyorsa bu tecrübeyi onlar için daha da eğlenceli bir hale getirmek isteyebilirsiniz. İnsanların poker masasında bir kaç saat geçirdikten sonra rulet mi yoksa kollu makinelere mi daha çok ilgi gösterdiğini bilmek salon düzeninizi optimum seviyeye getirmenize yardımcı olup müşteri memnuniyetini çok daha yükseklere çıkarabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın