Görüş Bildir
Haberler
İnsan Hakları İzleme Örgütü: 'IŞİD Kaçırdığı 153 Çocuğa İşkence Yaptı'

İnsan Hakları İzleme Örgütü: 'IŞİD Kaçırdığı 153 Çocuğa İşkence Yaptı'

Ulaş
04.11.2014 - 18:53

New York Merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün yayımladığı bir rapor, Irak Şam İslam Devleti’nin (ISİS) geçen mayıs ayında kaçırdığı 150’den fazla Kürt çocuğa işkence yaptığını ortaya koydu.

29 Mayıs’ta okul gezisi için gittikleri Halep’ten Kobani’ye dönerken kaçırılan 14 yaşından küçük 153 erkek çocuğunun şiddet ve istismara maruz kaldığının ifade edildiği rapor, rehin tutulan çocuklardan dördüyle yapılmış görüşmelere dayandırılıyor.

IŞİD tarafından kaçırılan çocukların Halep’e bağlı Münbiç’te tutulduğunun belirtildiği raporda, zorla namaz kıldırılan ve kafa kesme görüntüleri izletilen çocukların şiddete maruz kaldığı bilgisine de yer verildi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü’nin konuştuğu çocuklardan biri yaşadığı şiddeti şu ifadelerle anlattı: “ Dövülen çocuklar programa uymayanlardı. Bizleri sulama hortumları ya da ince kablolarla dövdüler. Falakaya da yatırdılar. Bazen hiçbir bahaneleri olmadığında da bizi vururlardı. Bize Kuran’ın ayetlerini öğretmeye çalıştılar ve öğrenemeyenleri dövdüler.

Rapora göre ailesi YPG’ye destek veren çocuklar özel olarak belirlenmiş ve taciz edilmiş.

IŞİD’in rehin aldığı 15 yaşındaki bir çocuk da, militanların kendilerine, “ Kobani’ye gittiğimizde ailenizi bulup onları parçalara ayıracağız ” dediğiini anlattı.

Rehin alınan çocuklardan 50’sinin kaçırıldıktan sonra IŞİD’in elinden kaçmayı başardığının belirten New York merkezli örgüt, son olarak 25 çocuğun IŞİD tarafından rehin tutulduğunu ve onların da 29 Ekim’de serbest bırakıldığını açıkladı.

Çocuklarsa neden serbest bırakıldıklarını bilmediklerini söyledi.

  • Diken
Kaynak: http://www.diken.com.tr/insan-haklari...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0