Görüş Bildir
Haberler
İngiltere Başbakanı Johnson: 'Rusya, Avrupa'daki En Büyük Savaşa Hazırlanıyor'

İngiltere Başbakanı Johnson: 'Rusya, Avrupa'daki En Büyük Savaşa Hazırlanıyor'

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya'nın, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana, Avrupa'daki en büyük savaşa hazırlandığına yönelik ellerinde istihbarat olduğunu söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BBC'ye konuşan Johnson, 'Tüm işaretler, bu planın bazı anlamlarda başladığını da gösteriyor' dedi.

Johnson ellerindeki istihbaratın, Rusya'nın Kiev'i kuşatma amacı taşıyan bir işgale hazırlandığını gösterdiğini de kaydetti. Moskova ise işgal hazırlığı iddialarını yalanlamayı sürdürüyor.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, işgal öngörüsüne ilişkin açıklamaları 'provokatif' olarak değerlendirdi. Peskov, Rossiya 1 televizyonuna konuştu ve 'Bu açıklamalar direkt olarak gerilimi artırıyor. Gerilim bu denli arttığında küçücük bir kıvılcım bile onarılamaz sonuçlar doğurabilir' dedi.

'Çok sert yaptırımlar' açıklaması

'Çok sert yaptırımlar' açıklaması

Münih'te her yıl yapılan güvenlik toplantısında, Rusya, işgale başlaması durumunda, 'benzeri görülmemiş' ekonomik yaptırımlarla tehdit edildi.

Başbakan Johnson da, İngiltere'nin Rusya'ya karşı uygulayabileceği yaptırımlara ilişkin bilgi verdi. Johnson, Rus şirketlerin sterlin ile de ticaret yapmasını yaptırım altına alabileceklerini söyledi.

İngiltere Başbakanı, bunun ekonomik etkilerinin Rusya için 'çok sert' olacağını düşündüğünü kaydetti. Kremlin, Batı'nın işgal iddialarını yalanlıyor ve askeri tatbikat yapıldığını öne sürüyor.

Biden'ın Rusya açıklaması için 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
GardıropFuat

salgın bitmek üzere, götler kaşınmaya başladı.

Erci_E

Adamlar savaşmayacağız diyor, bunlar zorla savaş çığırtkanlığı yapıyor! Bitmedi amerikanın savaş düşkünlüğü

T C Ahmet Yılmaz

ABD ve İngiltere durmadan savaşa hazır olun diyor ABD tee 1 yıl evvelinden Yunanistan a yığınak yapıyor Rusya inkar ediyor . Burada ABD nin çıkarı ne ?